אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: ישראל תרשום למסחר בארה"ב איגרות חוב ממשלתיות בהיקף של 1.5 מיליארד דולר צילום : עמית שעל

פרסום ראשון: ישראל תרשום למסחר בארה"ב איגרות חוב ממשלתיות בהיקף של 1.5 מיליארד דולר

הרישום למסחר יתבצע בבורסת ניו יורק ומתאפשר הודות להנפקה מוצלחת למשקיעים זרים בחודש מרץ 2009, גיוס שנקבע בריבית של 5.19%

29.01.2010, 10:07 | שהם לוי

לראשונה מעולם, יחלו איגרות חוב של ממשלת ישראל להיסחר בבורסת ניו יורק, לאחר שאלה הונפקו למשקיעים אמריקאים בחודש מרץ האחרון. גיוס זה נקבע בריבית של 5.19%. 

איגרות חוב ממשלתיות שנפרעות ב-26 במרץ 2019 נסחרו עד עכשיו רק בבורסה בלוקסנבורג. איגרות החוב של ממשלת ישראל ייסחרו מעטה תחת הסימול "ILB". מדובר באבן דרך משמעותית למדינת ישראל והישג לשר האוצר, יובל שטייניץ.

ההנפקה הגדולה של משרד האוצר הישראלי בארה"ב, איפשרה למעשה את רישום איגרות החוב למסחר בבורסת ניו יורק נסגרה ב-19 למרץ 2009. באותה העת נסגרה ההנפקה בריבית של 5.19% - 2.62% מעל הריבית על אג"ח של ממשלת ארה"ב, לתקופה של 10 שנים. מדובר בהנפקה הגדולה ביותר של ישראל בשווקים הבינלאומיים, ובמסגרתה גויס סכום של 1.5 מיליארד דולר.

יתרון מובהק של רישום איגרות החוב למסחר של ממשלת ארה"ב הוא האפשרות שיש בידי משקיעים מישראל ומכל העולם לאמוד בכל דקה ודקה את פרמיית הסיכון של ישראל למול איגרות חוב הבטוחות בעולם - אלה של ממשלת ארה"ב. ההשוואה מעתה ואילך תהיה פשוטה ביותר היות ואיגרות החוב של ישראל שייסחרו בארה"ב הן דולריות בדומה לאיגרות החוב של ארה"ב.

הביקושים להנפקה התקבלו מכ-300 משקיעים ממדינות שונות, בהן ארצות הברית, אנגליה, שוויץ, דנמרק, ספרד, איטליה ובלגיה. כתוצאה מכך הוקצו כ-95%.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
עבודה בעיניים - וסכנה גדולה לעתיד
ממשלת נתנייהו שטייניץ מנהלת גרעון שנתי של 50 מיליארד שקל לשנה דבר שלא קרה כאן מעולם ולמעשה כשלון מחפיר מוצג כהישג ניהולי . אם כלכלת ישראל לא נפגעה מדוע הגרעון השנתי כזה עצום וכמעט הוכפל . ביום שהגלגל יתהפך יחזור הסרט שהיה כאן ב2002 כשהשחרים הלכו ל12 אחוז . ואז מה שיציל את העסק הם הדולרים של סטנלי
אבי תל אביבי  |  29.01.10
2.
למה כזאת ריבית גבוהה ?
המשקעים האמריקאים והאירופיים צמאים לאג"ח מדינה שלא שיכת לאירופה או ארה"ב וזה מתבטא בתשואות. כיום באירופה לא ניתן למצוא אג"ח של מדינות כמו קוריאה, צילה ואפילו של ישראל עם תשואה של יותר מ 2.5 אחוז. כלומר ניתן להנפיק בשקט ב 3% ויהיו קונים. מבחינת הסיכון הרבה מעדיפים אג"ח של מדינות עם חוב נמוך כמו ישראל על פני מדינות כמו ארה"ב ובריטניה שלא לדבר על אירלנד, איטליה וספרד. למה הספרדים יכולים לגייס בפחות מ 3% וישראל לא ? לישראל יש כרגע שם טוב בתחום הפיננסי וניתן לגייס מליארדים בזול וזה פשוט ביזבוז להנפיק בריבית כה גבוהה - את מחיר הריבית הגבוהה כמובן ישלמו אזרחי ישראל.
משקיע אירופאי , גרמניה  |  29.01.10