אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמן-אלדובי: שנת 2010 צפויה להתאפיין בפערי תשואה גדולים בין המניות המרכיבות את המדדים

הלמן-אלדובי: שנת 2010 צפויה להתאפיין בפערי תשואה גדולים בין המניות המרכיבות את המדדים

את ההערכה הזו מבסס דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות על תשואות חודש ינואר. עוד מוסיף: "הכניסה של ישראל למדד המדינות המפותחות דווקא חיובית בגלל יתרונה של הכלכלה הישראלית"

01.02.2010, 12:47 | שהם לוי

חודש המסחר הראשון של שנת 2010 התאפיין בתנודתיות רבה, בעוד שרבים ציפו למצב של 'אפקט ינואר' - עליות חדות במדדי הבורסה.

תחילת חודש ינואר התאפיינה בעליות שערים חדות אשר התחלפו בירידות על רקע הירידות בשוקי העולם.

בסיכום חודשי, ירד מדד המעו"ף בכ-1.8% אך מנגד אפקט ינואר הוכיח איתנות כאשר גם השנה הפגינו מניות השורה השנייה והשלישית ביצועים עודפים.  מדד ת"א 75 עלה בשיעור של 5.2% ומדד היתר 50 זינק בכ-7.2%. המדדים הענפיים נסחרו במגמה מעורבת כאשר מדד הבנקים סבל מסנטימנט שלילי והתממש בשיעור של 6.1% ואילו מדד הנדל"ן נותר כמעט ללא שינוי.

לדברי דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות, חודש המסחר הראשון מהווה אינדיקציה ראשונית למה שצפוי לנו בשנה הקרובה, ולהערכתנו תהיה זו שנה שלו שונות גבוהה בין המניות השונות המרכיבות את המדדים השונים.

"לדוגמא, בתוך מדד המעו"ף אשר רשם ירידה של כ-2% בחודש החולף, ניתן למצוא מניות עם תשואה חיובית כגון מניות הקשורות במגזר הגז. מניית אבנר רשמה בחודש שעבר עלייה של 15.6%, קבוצת דלקעלייה של 7.9% וכן מניות נוספות כגון מכתשים אגן עם עליה של כ-5%. מנגד, מניות הבנקים הובילו את הירידות - ירידה של 3% במניית מזרחי ותשואה שלילית של 8% במניית לאומי", מציין הלמן.

נציין שלמרות הירידות במדד המעו"ף בחודש החולף, שוקי ארה"ב והמערב ספגו ירידות משמעותיות יותר. מדדי הדאו ג'ונס וה-S&P500 ירדו בשיעור של כ-3.5%, נאסד"ק ירד בכ-6.5%. המשקיעים באירופה אף הם לא ליקקו דבש, כאשר לונדון ירדה בכ-4%, פריז בכ-5.5% ופרנקפורט מעל 6%.

"נתוני המסחר בחודש הראשון לשנת 2010 ממחישים בשנית את עוצמתו של המשק הישראלי והכלכלה המקומית ביחס למדינות המערב. לא בכדי, המגעים להצטרפותה של ישראל ל-OECD תופסים תאוצה", מציין מנכ"ל קרנות הנאמנות של הלמן אלדובי.

"לא אחת הועלה חשש כי הצטרפותה של ישראל למדד השווקים המפותחים יפגע בשווקי ההון בישראל עקב החשש ליציאת כספים מקרנות בעולם אשר משקיעות בשווקים המתעוררים", אומר הלמן.

הלמן מתייחס גם להצטרפות של ישראל למדד השווקים המפותחים: "להערכתנו, מבחינת ישראל עדיף להיות זנב לאריות מאשר ראש לשועלים. מבחינת עוצמת כלכלת ישראל, באם מנהל השקעות זר ייבחן את הנתונים המאקרו כלכליים היבשים של ישראל אל מול החברות החדשות במדד השווקים המפותחים יתברר במהרה יתרונה של ישראל על חברות רבות במדד כגון: יוון, פורטוגל, ספרד ואף איטליה. אם ימשיך ויחקור אותו מנהל השקעות כיצד עברו השווקים השונים את המשבר של 2008 בשנית ישראל תצא עם ידה על העליונה".

"לפיכך", אומר הלמן, "התרחיש של יציאת ישראל ממדד השווקים המתעוררים וכניסתה למדד המדינות המפותחות של MSCI יכולה להוות הזדמנות עבור שוק ההון המקומי. הרי, כפי שציין זאת איינשטיין בעבר, הכל יחסי".

תגיות