אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההבחנה בין פנטהאוז תל־אביבי לבית בנגב

ההבחנה בין פנטהאוז תל־אביבי לבית בנגב

במקום לסייע במעבר לפריפריה, מתייחס המינהל אל המשפחות כאל מי שבאו לעשוק את הקופה הציבורית, ועל גבן הכפוף גם ככה מנסים לעשות על הדרך עוד כמה שקלים

02.02.2010, 08:15 | דותן לוי

לפני קצת יותר מחצי שנה ערך מינהל מקרקעי ישראל מסיבה מפוארת לרגל השקת מתחם בתי הטמפלרים בפרויקט שרונה בתל אביב. המסיבה כללה שחקנים ברוח המאה ה־19, קייטרניג גורמה ותזמורת ססגונית. אופי המסיבה, בה השתתפו יזמים ונכבדי העיר לא היה מקרי: במינהל טרחו לציין כי מעתה יתנהל הגוף הממשלתי כגוף עסקי שמטרתו להכניס לקופת המדינה כמה שיותר כסף.

אלא שמישהו שם למעלה התבלבל קצת, והחליט ליישם את התיאוריה הקפיטליסטית ביישובים שמשוועים לתנופת פיתוח מיידית רק כדי לשרוד. כך קרה, למשל, בקיבוץ דביר שבצפון הנגב, הסמוך ללהבים ולעיר הבדואית רהט. בקיבוץ זה עמד שווי הקרקע בהרחבה הקהילתית על כ־70 אלף שקל לחצי דונם. הפרויקט רשם הצלחה עצומה: כ־70 משפחות, מרביתן מהמרכז, נרשמו להרחבה והתכוונו לעבור להתגורר בנגב.

אלא שכמה פקידים "חרוצים" זיהו את התנועה דרומה כניסיון לבצע מחטף והקפיצו את המחיר למגרש ל־210 אלף שקל. התוצאה: כ־40 מהמשפחות הסירו את מועמדותן, והיזם שהתחייב על הבנייה נותר חסר אונים.

כך, למרות הרצון לחדש ולעדכן נהלים, נותר המינהל גוף שמתקשה להבחין בין רוכש פנטהאוז במתחם שרונה לבין משפחה עם שלושה ילדים ומשכנתה שרוצה לפתוח בחיים חדשים באחד היישובים בנגב או בגליל. במקום לסייע במעבר לפריפריה, מתייחס המינהל אל המשפחות כאל מי שבאו לעשוק את הקופה הציבורית, ועל גבן הכפוף גם ככה מנסים לעשות על הדרך עוד כמה שקלים.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אחלה פוסט
ממחיש בצורה מצויינת את המצב העגום של חברה צעירים שרוצים להתקדם בחיים ולא שייכים לאיזה כת (דתיים) או אבא שלהם עובד באחד המונופולים עם תוספות הקסם לשכר (חברת חשמל, מפעלים גדולים - ביחוד מחוץ למרכז) . צריך לתת מגרשים בחינם בפריפריות לחיילים קרביים - קודם כל. (ואני לא הייתי קרבי). אחרת כל החברה הטובים יעזבו את הארץ. חוץ מזה - הערבים היישראלים לא משלמים דולר על האדמות כי הם הרי בונים לא חוקי - זה משהו שחייב להיפסק, בלי רגישויות ובלי בטיח. על הוספת מחסן של 2 מ"ר מרובע הייתי צריך לשלם מיסים כמו חול, ולחכות 4 שנים !!!!!! לאישור אחרי עשרות התרוצצצויות. אז קדימה - DO THE RIGHT THING או שלא תהיה לנו מדינה.
יואב , השרון  |  07.02.10
8.
כשהמדינה מייקרת את האדמה/התשומות בוכים שאי אפשר לקנות דירה. כשמוכרים אדמות בזול בוכים שזה קומבינה
כלכלה זה מדע לא עוזר סתם "לדבר על זה" - מי שחולם שבהינף יד יבוא איזה חוק חדש שיעזור לו (איסור קניית דירה שניה, מס 80% על משכירים, הוצאה להורג של מוכרי דירות וקבלנים שעשו עסקה מעל מחיר השוק ושאר הירקות) שימשיך לחלום. יש שתי אפשרויות - הגברת הבניה והוזלת האדמות ע"י החלשת הרגולציה והגופים הקשורים בה (שזה יביא גם ליותר שחיתות וכן יש אנשים שהם לא אתם שיתעשרו מזה) או החרפת הרגולציה, התעקשות על צדק ושוויון, ובעקבות זה האטת שוק הבניה ועליה במחירי הדירות. אלה אותן אפשרויות בכל מקום בעולם, אין פתרונות פלא ואין קסמים ולבכות בטוקבקים תראו איזה פלא לא ממש עוזר.
תחליטו מה אתם רוצים?  |  03.02.10
7.
הפוסט של דותן לוי
מצטער אני על דברי דותן המנסה להאשים את המדינה בהפקאת מחירים .מכיוון שאין ולא מתקיים דבר מדבריו.שכן,אם המינהל עשה טעות ושיווק אדמות במחיר הרחוק ממחיר מינימום לחלקת אדמה ,מותר לו לתקן את הנתונים שהוזנו בטעות.מחיר של 210,000 ש"ח לחצי דונם אדמה איננו מחיר אסטרוני ואיננו מחיר חסר פרופורציה .זהו חחיר סביר והגיוני גם לאיזור קיבוץ דביר ץהאין זה הגיוני כי באם בונה אתה שכונת וילות שתעלנה לפחות 1500 $ למ"ר לא תעלה קרקע 210,000 ש"ח .מדוע שאותו מטיב דיור בעוברו לוילה חדשה במרחב הכפרי לא ישלם מחיר בעבור הטבה זאת ? האינך חושב כי מחיר כ-55,000 $ לערך איננו אלא נחמה פורטה שמחר בבוקר ,יום לאחר סיום הבניה ירויחו אותם תושבים עליית ערך פנטסטית ?מדוע שאך ורק הם יהנו מעליית ערך הנכסים ?
גמאל עפיפי , עוספיא  |  03.02.10
לכל התגובות