אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכספים עתידה לאשר היום את רפורמת מיסוי האלכוהול צילום: אוראל כהן

ועדת הכספים עתידה לאשר היום את רפורמת מיסוי האלכוהול

אחרי מסע לחצים של נציגי יצרניות אלכוהול זרות, יצרנים מקומיים ואף ראש הממשלה, צפויה להיכנס היום לתוקף הרפורמה שתוזיל את האלכוהול האיכותי. ברשות המסים מסבירים: המטרה היא להקשות על בני הנוער וליישר קו עם ה־OECD

02.02.2010, 07:27 | תומר אביטל

ועדת הכספים עתידה לאשר היום הוראת שעה שתכניס את הרפורמה במיסוי האלכוהול לתוקף. משמעות הרפורמה היא כי המשקאות הזולים שבהם אחוז האלכוהול גבוה, כגון וודקה וערק, יתייקרו במידה ניכרת, בעוד שמחירי האלכוהול המיובא היקר, כגון וויסקי איכותי, יופחתו בעשרות אחוזים.

בגלל היתרון שמעניקה הרפורמה ליבואני המשקאות האיכותיים ערכו בימים האחרונים נציגיהן של יצרניות אלכוהול אמריקאיות ובריטיות סבב פגישות עם כמה מחברי ועדת הכספים, במטרה לשכנעם לתמוך ברפורמה. תמיכה כזאת תסייע להורדת המס על וויסקי מיובא מ־192% כיום לעד 160% ותהפוך את היבואנים המקומיים למרוויחים הגדולים.

לצד הוזלת המס על יבוא אלכוהול תביא הרפורמה לעליית מחירים בהתאם לאחוז הכוהל לליטר. בגלל התנגדות היצרנים המקומיים, שמייצרים בעיקר משקאות אלכוהוליים זולים וחוששים להיפגע, הוסכם שהרפורמה תהיה מדורגת במטרה לאפשר להם להיערך: עד 31 בדצמבר 2013 יוטל על משקאות אלכוהוליים מס קנייה אחיד בשיעור של 50%, בתוספת שיעור קבוע של 15 שקל לליטר כוהל; החל ב־2014 יגדל המס ל־37 שקל על כל ליטר כוהל - מה שיביא להתייקרות נוספת של המשקאות הזולים.

ברשות המסים מסבירים כי הסיבה העיקרית לרפורמה היא שהשיטה הקיימת מסובכת ומייצרת רמת מס נמוכה על מוצרי אלכוהול זולים - וכך מנגישה אותם לבני נוער. כמו כן, טוענים ברשות, השיטה הנוכחית אינה עומדת בהסכמים הבינלאומיים שעליהם חתומה ישראל והביאה בין היתר ללחצים מכיוון ארה"ב, בריטניה, האיחוד האירופי וארגון ה־OECD.

במזכר שהפיצה הרשות לחברי ועדת הכספים נכתב כי שיטת המיסוי כיום "מעוותת מבחינה כלכלית ופוגעת בעקרונות התחרות החופשית. המשקה הנצרך ביותר בישראל הוא וודקה - כ־55% מהצריכה המקומית - ומרביתה של התעשייה מייצרת וודקה, שמהווה כ־60% מסך הייצור המקומי. מלבד הוודקה מיוצרים בארץ גם ליקרים, ברנדי וערק. פער המיסוי בין המשקאות מדרבן יבוא וייצור מקומי של משקאות משכרים זולים.

"קיימים פערים משמעותיים במחיר בין קטגוריות משקה ואפילו באותה קטגוריה; הייצור המקומי מתבסס על פלח השוק של המשקאות הזולים, של עד 30 שקל לבקבוק, בעוד שהיבוא, הנעשה בידי יותר מ־70 יבואנים, מתבסס על פלחי השוק היקרים וטווחי הביניים".

תגיות