אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טכנולוגיות תלת־ממד מתחרות ב-3Dtv צילום: בלומברג

טכנולוגיות תלת־ממד מתחרות ב-3Dtv

השיטה המיושנת שמבוססת על צבעי אדום וכחול, הטכנולוגיה הפופולרית שמשמשת ב"אווטאר", והתצוגה שמחליפה תמונות במהירות - אבל מחייבת משקפיים שמחוברים למסך

02.02.2010, 12:05 | עומר כביר

Anaglyph: המיושנת

בטכנולוגיה זו, שתי גרסאות שונות במקצת של אותה תמונה מוצגות על המסך. גרסה אחת של התמונה צבועה בגוון אדום והשנייה בכחול, ושתיהן מוקרנות בזוויות מעט שונות. לצפייה דרושים משקפיים בעלי עדשה אדומה וכחולה. העדשה האדומה מסננת את הגרסה האדומה, ומציגה לעין רק את הכחולה, והעדשה הכחולה עושה ההפך. כל עין מקבלת תמונה קצת שונה, והמוח מאחד את שתיהן לכדי תמונה תלת־ממדית. טכנולוגיה זו סיפקה תוצאות לא מוצלחות ולא זכתה להצלחה במיינסטרים.

Polarizing: הפופולרית

הטכנולוגיה שנעשה בה שימוש בסרטי התלת־ממד החדשים, ובראשם "אווטאר". בטכנולוגיה זו מוקרנות על המסך שתי תמונות זהות, באותו כיוון ובו־זמנית. בכל אחת מהן מוצגת תמונה בזווית מעט שונה.

משקפיים זה פאסה החברה הישראלית שמפתחת את הדור הבא בתלת ממד בזמן שבכל העולם מדברים על "אווטאר" ועל מסכי תלת ממד, 3Dtv הישראלית כבר פיתחה טלוויזיות שבהן ניתן לצפות ללא משקפיים מיוחדים. "כשהחברות הגדולות יעברו לשלב הבא של התלת ממד, אנחנו נהיה שם כדי לתת להן את הפתרון הזה", אומרים בחברה עומר כביר, 51 תגובותלכתבה המלאה

גם שיטה זו דורשת משקפיים מיוחדים אך במקום עדשות המסננות צבעים (כחול/אדום), משקפיים אלו מסננים גלי אור, בדומה לפעולתם של משקפי שמש. כך כל עין מקבלת את התמונה המיועדת רק לה, ואפקט התלת־ממד נוצר.

Active Shutter: המורכבת

הטכנולוגיה שבה נעשה שימוש במסכים הביתיים של חלק מחברות האלקטרוניקה, שישווקו בקרוב. המסך מציג שתי תמונות נפרדות, אחת לכל עין, המתחלפות זו עם זו במהירות גבוהה.

משקפיים מיוחדים, הדורשים חיבור וסנכרון עם מסך הטלוויזיה או המקרן, פותחים וסוגרים תריסים במהירות, כך שרק התמונה המתאימה מגיעה לכל עין ונוצרת תמונה תלת־ממדית. השיטה מביאה לתמונה איכותית, אך המשקפיים דורשים כבל או משדר אלחוטי והופכים אותה למסורבלת למדי.

תגיות