אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנהלת בנק ישראל תכנס אחר הצהריים פגישה דחופה עם ועד העובדים צילום: אביגיל עוזי

הנהלת בנק ישראל תכנס אחר הצהריים פגישה דחופה עם ועד העובדים

זאת לאחר שההסתדרות ועובדי הבנק נערכים למאבק בחוק בנק ישראל, הכולל שורה ארוכה של שינויים מפליגים במבנה הבנק ובדרך תפקודו. יו"ר ועד העובדים, ניצה קסיר: "אם לא נקבל הבהרות חד-משמעיות לגבי הסעיפים בחוק הקשורים בנו, נאלץ לצאת למאבק חסר פשרות".

03.02.2010, 11:23 | אמנון אטד

חוק בנק ישראל החדש נכנס אל הישורת האחרונה, וההסתדרות יחד עם עובדי הבנק החלו להיערך למאבק חסר פשרות בהצעת החוק שתוגש בימים הקרובים לאישור מליאת הכנסת וועדת הכספים.

אתמול בערב (ג'), לאחר שהצוותים המשותפים של האוצר ובנק ישראל השלימו את הכנת הצעת החוק, שלח ראש חטיבת עובדי הבנקים בהסתדרות, ציון שמע, מכתב דחוף בנושא למנכ"ל בנק ישראל, חזי כאלו. במכתבו, מזהיר שמע כי "אם תימשך ההתנהלות החד-צדדית בנושא חוק בנק ישראל, לא תיוותר ברירה בידי ההסתדרות, אלא לנקוט בצעדים העומדים לרשותה, לרבות הכרזה על סכסוך עבודה בבנק".

בעקבות דרישת ההסתדרות, תכנס היום אחרי הצהריים הנהלת בנק ישראל פגישה דחופה עם ועד העובדים הארצי בבנק. בפגישה צפויים אנשי הוועד להודיע להנהלת הבנק על מספר פעולות מחאה חריפות שבהן בכוונתם לנקוט כבר בזמן הקרוב, אם ההנהלה לא תדון איתם בפרק בהצעת החוק שעוסק ביחסי העבודה בבנק ישראל.

יו"ר ועד עובדי בנק ישראל, ניצה קסיר, אמרה היום כי לא ייתכן שהצוותים המשותפים של בנק ישראל ומשרד האוצר משלימים הכנת גרסה סופית להצעת חוק כה חשובה, הכוללת שינויים מרחיקי לכת ביחסי העבודה בבנק ישראל, ללא שיתוף נציגות העובדים. לדבריה, "עובדי בנק ישראל לא ישבו בשקט בשעה שפוגעים בעובדים בצורה כה ברוטאלית. אם לא נקבל הערב הבהרות חד-משמעיות לגבי הסעיפים בחוק הקשורים בנו, נאלץ לצאת למאבק חסר פשרות על זכויות העובדים".

הצעת חוק בנק ישראל החדש מוגשת היום לאישור הכנסת. אישורו הסופי של החוק בכנסת יאפשר לבנק ישראל להתנהל על פי חוק מודרני ומעודכן. לאישור החוק יש חשיבות נוספת, שכן הוא מהווה למעשה תנאי להסכמתו של הנגיד פישר להישאר בתפקידו לתקופת כהונה נוספת.

חוק בנק ישראל החדש אמור להחליף את החוק הקיים שנחקק בשנת 1954 ומאז כמעט ולא הוכנסו בו שינויים. החוק החדש מקיף ומפורט הרבה יותר והוא כולל שורה ארוכה של שינויים מפליגים במבנה הבנק ובדרך תפקודו. העיקריים בהם הם הפקעת הסמכות הבלעדית לקביעת גובה הריבית במשק מידיו של הנגיד והעברתה לוועדה מוניטרית בת שישה חברים, והקמת מועצה מנהלית בת שבעה חברים, חמישה מהם חיצוניים, שתתפקד למעשה כדירקטוריון הבנק. סעיף חשוב נוסף בחוק החדש, והשנוי ביותר במחלוקת, קובע מנגנון מורכב לפיקוח על שכרם של עובדי הבנק, במקום הפיקוח הקיים כיום של הממונה על השכר באוצר.

תגיות