אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ני"ע בארה"ב תחקור את קרן הגידור של ג'ון פולסון צילום: בלומברג

רשות ני"ע בארה"ב תחקור את קרן הגידור של ג'ון פולסון

קרן פולסון אנד קומפני בניהולו של המיליארדר גרפה 15 מיליארד דולר מהימורים נגד שוק ניירות ערך מגובי משכנתאות במשבר הסאב־פריים

03.02.2010, 19:46 | סוכנויות הידיעות

רשות ניירות הערך בארה"ב (SEC) בודקת את התנהלותה של קרן הגידור פולסון אנד קומפני, שגרפה מיליארדי דולרים בעקבות קריסת השווקים הפיננסיים בארה"ב, כך דיווח "פייננשל טיימס".

העיתון מציין כי הקרן, שהוקמה ומנוהלת על ידי המשקיע המיליארדר ג'ון פולסון, נדרשה להעביר לרשות מידע הקשור להשקעות שביצעה בנכסים מורכבים שעמדו במרכזו של המשבר הכלכלי.

קרן הגידור, שהוקמה ב־1994 ומנהלת נכסים בשווי משוער של 30 מיליארד דולר, נחשבת לאחד מבתי ההשקעות הרווחיים ביותר. בעקבות שורה של הימורים נגד שוק ני"ע מגובי נכסים (CDOs) - מכשירים פיננסיים המאגחים משכנתאות שהוענקו ללווים בעלי היסטוריית אשראי בעייתית - רשמה החברה רווחים של 15 מיליארד דולר בעקבות משבר הסאב־פריים בארה"ב ב־2007.

קרן מיוחדת שהקים פולסון ב־2006 להשקעות נגד שוק המניות רשמה שנה לאחר מכן תשואה של 591%. פולסון (53), המדורג במקום ה־33 ברשימת 400 העשירים בארה"ב של המגזין "פורבס", גרף רווח של 3.5 מיליארד דולר מהשקעותיו במשבר הסאב־פריים. הונו האישי נאמד בשנה שעברה ב־29 מיליארד דולר.

יושבת ראש ה־SEC, מרי שפירו, אמרה במהלך שימוע בקונגרס האמריקאי בחודש שעבר כי הרשות "בוחנת את התנהלותם של בנקים ומוסדות פיננסיים אחרים אשר סחרו בני"ע מגובי משכנתאות. אנו בודקים אם המשקיעים הולכו שולל על ידי המוסדות הללו". הרשות וקרן הגידור סירבו להגיב לידיעה, אולם גורמים המקורבים לרשות אמרו ל"פייננשל טיימס" כי בשלב זה אין מדובר בחקירה רשמית כי אם בבדיקה פנימית אשר, בהתאם לתוצאותיה, עשויה להתקיים חקירה מקיפה יותר.

קרן הגידור היא אחד מתוך שורה של מוסדות פיננסיים הנתפסים בקרב הממשל האמריקאי כגורמים העיקריים שהביאו לפרוץ המשבר הפיננסי כתוצאה מהשקעות מסוכנות. בדצמבר ערכה ה־SEC שימוע לנציגי כמה מהבנקים הגדולים בארה"ב, בהם בנק אוף אמריקה, סיטיגרופ, גולדמן זאקס ומורגן סטנלי, כדי לבדוק את התנהלותם בשוק ני"ע מגובי הנכסים בתקופה שקדמה לקריסת שוקי ההון. הרשות חושדת כי הבנקים הימרו נגד ניירות הערך באותה העת שבה שיווקה אותם למשקיעים.

בשנים האחרונות השתקפה הצלחתה של קרן הגידור בגידול בהיקף הנכסים תחת ניהולה. במהלך שנת 2007 עמד שווי נכסי פולסון אנד קומפני על 12.5 מיליארד דולר, סכום אשר זינק ל־36 מיליארד דולר בקירוב במהלך השנה שלאחר מכן.

תגיות