אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: סערת האייפד צילום: בלומברג

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: סערת האייפד

הרשת מוצפת בפרשנויות ובדיונים על משמעותו של הטאבלט החדש מבית אפל, בינתיים מנכ"ל החברה ג'ובס משתלח בגוגל - וזו מתנתקת מאקספולרר 6 הוותיק, ומלחמת המחירים בחנות הספרים של הקינדל מחדדת את המסקנה שהתוכן הוא המלך

05.02.2010, 10:32 | רוני שני

ההכרזה על האייפד - הטאבלט ה"מהפכני" של אפל - היתה רק היורה, שאחריו הוצפה הרשת במבול פרשנויות, ביקורות, תובנות, תהיות וגם כמה פארודיות. בבלוג RWW מציגים את האנטומיה של הביקורות השליליות בטוויטר. רק מיעוט מהן, אגב, נוגע לחסרונות מהותיים של טאבלט הקסמים, כמו היעדר מצלמה, ריבוי משימות או חוסר תמיכה בפלאש.

בגרדיאן אספו עוד ביקורות שליליות, הפעם של כמה מהבלוגרים ועיתונאי הטכנולוגיה הבולטים, שמפרטים עד כמה ולמה האייפד לקוי. והנה לקט מהרשת העברית: דידי חנוך, ניב ליליאן ודורון פישלר הסקפטיים ומולם גל מור מלא האמונה.

במגזין Wired, במקביל, מחזקים את אחת הטענות של המבקרים ומסבירים שגדולתו של האייפד טמונה בהיותו מכשיר להדיוטות, אלה שכלל לא ידעו שהם זקוקים לו (אלה שחשים שמדובר בגאדג'ט מיותר?); יותר Appliance מאשר מחשב, וכזה שתמורת הפשרות שהוא מאלץ אותם לעשות הם מכנים לשלם. הוויכוח אם הסגירות המובנית שלו היא יתרון או חיסרון, סכנה או ברכה, לא יוכרע בקרוב, אבל להדיוטות הישראלים זה לא משנה: המכשיר אינו תומך עברית, לא צפוי להגיע ארצה בעתיד הנראה לעין וסביר שמחירו לא יהיה תחרותי במיוחד.

האייפד. מבול של פרשנויות, צילום: בלומברג האייפד. מבול של פרשנויות | צילום: בלומברג האייפד. מבול של פרשנויות, צילום: בלומברג

גם היעדר היכולת לבצע כמה משימות במקביל מעוררת תרעומת. יש שחושבים שמדובר בכישלון מוחץ, כזה שאפשר לסלוח על הכל מלבדו ואילו אחרים - בהקשר אחר, נודה - סבורים שאולי הגיעה העת לשים קץ לעריצות ה-Multitasking.

דווקא חוסר התמיכה בפלאש שנוי במחלוקת, ויש אפילו מי שרואים בו בשורה חיובית להפליא: ג'פרי זלדמן, אחד המעצבים הבולטים והוותיקים ברשת, מרוצה מהוויתור על הטכנולוגיה של אדובי. רוברט סקובל תוהה אם זהו גזר דין מוות לפורמט הווידיאו הפופולרי ברשת ובעוד הגרדיאן חוזה שבטווח הארוך התשובה היא "כן" ב-WebMonkey הוותיק מבטיחים שלא. ולמה בעצם אין פלאש? האם כך אפל מגנה על ההכנסות מחנות האפליקציות?

ומה עוד? סטיבן פריי מבקש מעט אמונה באיכות התפירה של בגדי המלך החדשים; קארה סווישר מקבילה בין האייפד לניוטון הכושל של אפל, דן ליונז (סטיב ג'ובס המזויף) מאוכזב; ב-Cnet מתעמקים במעבד A4 של אפל שפועם בליבו; ב-Wired מבקשים מאפל לטפל באייטיונז האיומה; העתידן ג'אמיי קשיו תוהה אם האייפד מסמל את סוף עידן המחשוב הפתוח; וה-Valleywag, בפרץ מודעות, מתגעגע להפתעות.

גוגל מעצבנת את המתחרות

אבל ברשת דיברו השבוע לא רק על אפל ומלחמתה באמזון ובאדובי, אלא גם על ההתבטאויות החריפות של מנכ"ל החברה סטיב ג'ובס על אקסית נוספת - גוגל. ויש לו סיבה לדאגה; גוגל לא מסתפקת רק בשוק הסלולר, והשבוע פרסמה באחד מבלוגיה הרשמיים מפרט ותמונות של קונספט למכשיר דמוי-אייפד, שייתכן שהיא עובדת עליו עם HTC. יש גם וידיאו.

ותוך כדי שהיא מעצבנת את ג'ובס, ענקית החיפוש לא חומלת על מיקרוסופט. בעקבות הפריצה לשרתיה בסין, שבוצעה בחסות אחת מפרצות האבטחה באינטרנט אקספלורר 6, הכריזה החברה כי החל ב-1 במרץ יפסיקו שירותיה לתמוך בדפדפן העתיק. וזה לא נגמר: הוול סטריט ג'ורנל דיווח השבוע כי החברה מתעתדת להקים חנות מקוונת ליישומים עסקיים, שתפטור אותה מהצורך לפתחן בעצמה ותאפשר לה לייצר הכנסות בדומה למודל המוכר מהאפסטור של אפל.

אבל לתזרים המזומנים של מיקרוסופט שלום, וברבעון השני של השנה רשמה החברה שיא חדש של הכנסות (19.02 מיליארד דולר), ועליות ברווחים, שאת רובם ככולם יש לזקוף לזכות חלונות 7. ליצרני המחשבים זה לא ממש עוזר.

מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר. לתזרים המזומנים שלום, צילום: אי פי איי מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר. לתזרים המזומנים שלום | צילום: אי פי איי מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר. לתזרים המזומנים שלום, צילום: אי פי איי

בבלוג Giga Om מעיינים בדיווחים הכספיים ומזכירים שגם חטיבת האונליין של ענקית התוכנה לא בדיוק עושה חיל, ולמרות האימוץ המתרחב של מנוע החיפוש בינג - ההצלחות היחידות שהיא רושמת הן בצמצום ההפסדים. מה הסיבה? רדמונד לא מבינה באינטרנט. העובדה שהגרסה האחרונה של הדפדפן שלה, אינטרנט אקספלורר 8, היא הפופולרית ביותר ברשת, לא רלבנטית כנראה.

המפתח דיון אלמיר מסכם את הדיון כולו בצורה נאה, עם כמה תובנות על תאגידים, רשע, רווחים, תחרות בין פלטפורמות ולמה בקרב על האינטרנט יש מקום לכ-ו-ל-ם.

בפינצטה

גדי שמשון מפרסם כתבה בת שנתיים, שלא נס ליחה: למה האינטרנט הישראלי נראה כמו תחת של גמל.

יוטיוב טבלה לאחרונה בבריכת הפרימיום והציעה לגולשים לשלם תמורת צפיה בסרטים מפסטיבל "סאנדנס". ההכנסות: 10,709.16 דולר בלבד. ב-Slate בכל זאת חושבים שדווקא היא - ולא אפל או נטפליקס המצליחות יותר - תשנה את פניה של תעשיית הקולנוע. כן, אין ספק שמודל מנויים זה השחור החדש, כמו שאומר היזם/יועץ/משקיע דייב מקלור.

אמזון, לעומתה, מרוויחה לא רע בכלל ולא זקוקה לקינדל כדי לשרוד. אמנם יש הטוענים כי בסכסוך האחרון שלה עם הוצאת מקמילן היא זו שיצאה כשידה על התחתונה, אבל בניתוח מעניין באתר The Valve מציינים שעליית המחירים שהצליחה מקמילן לאכוף על אמזון לא בהכרח תועיל לה, משום שהמאבק לא נסוב סביב רווחים; היעד הוא שליטה על תפקיד המתווך בין הסופרים לקוראים והמנצח יהיה מי שיכול להרשות לעצמו להפסיד יותר. ב-Wired רואים בניצחון של מקמילן תזכורת לכך שהתוכן הוא בכל זאת המלך.

אתר ההדלפות WikiLeaks נסגר עקב מחסור בתקציב. אם שקיפות חשובה לכם, אלו הדרכים לסייע לו לשרוד.

אדם ת'ירר מ-Tech Liberation חולק עם הגולשים פרק מספרו העתידי, שדן בשאלה שמעסיקה הוגי רשת רבים: כיצד האינטרנט משפיע על התרבות והחברה והאם צודקים האופטימיים, שמייחסים לרשת השפעות חיוביות או שמא הפסימיים?

ובאותו עניין, תוכנית הטלוויזיה של הסופר דאגלס ראשקוף משמשת עילה לכתבה ב-Salon הבוחנת את השפעות "מהפכת האינטרנט" על האומה האמריקאית.

סטיב ווזניאק, ממייסדי אפל, מדבר על יצירתיות, חדשנות וכמה חשוב להכיר את התחום שלך באופן אישי ו"במו ידיך".

ג'ייסון פריד, מייסד חברת התוכנה המעניינת 37Signals, מדבר על פיתוח, עבודה וקוד.

כריס אנדרסון לא מרים ידיים ומנסה ליישם את מודל הזנב הארוך על ענפי תעשייה שונים.

ואפרופו בועות: התאחדות קרנות הון סיכון האמריקאית פירסמה נתונים על ההנפקות מימי הבועה העליזה של 1999 והוכיחה - שוב - שגם אז לא היה כל כך קל להפוך למיליונר.

כל מה שרציתם לדעת על האינטרנט  - גרסת האינפוגרפיקה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
אתם פשוט מבלבלים תמח בכמויות!
סערת האיפד? לא סערה ולא חומוס. מלבד זאת אתם הופכים לגמרי את היוצרות. איך מולטי טאסקינג הופך פתאום ליתרון?! אי טעינת פלאש זה גם יתרון? כן בטח.. חבל שהאיפד בא בכלל עם אנטרנט. מה לא חבל? זה גומר הרי תבטריה.. תראו עושה לאנשים הנהירה העוורת סביב אפל, מתחילים להביא דעות מעוותות ולהפוך חסרונות עצומים ליתרונות. לאיפה הגענו?? די מההתלהבות הרבה מכל דבר שאפל מוציאים, אז היה להם מוצר נחמד ביותר בשם איפון, זה עוד לא הופך כל מוצר מטופש ל'סערה'. אנשים נסחפתם. אני מדמיין מצב שבו איזה חברה זניחה היתה מוציאה את הטבלט הזה, אני בספק אם מישהו היה יורק לכיוונו.
avicohh  |  05.02.10