אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את חוק בנק ישראל צילום: לואיז גרין

הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את חוק בנק ישראל

שטייניץ: "המגמה העיקרית של השינויים - הגדרה ברורה של מטרות הבנק המרכזי ויעדיו - וכן חיזוק עצמאותו של הבנק המרכזי בקביעת הכלים להגשמת מטרותיו"

08.02.2010, 21:16 | תומר אביטל

הכנסת אישרה הערב (ב') בקריאה ראשונה פה אחד את חוק בנק ישראל החדש. החוק, שניסוחו ארך שנים ארוכות, יכונן מהפכה בדרכי קבלת ההחלטות בבנק ישראל. שרביטו של הנגיד יומר בוועדה מוניטרית בראשותו (שתכלול את המשנה לנגיד, חבר נוסף מהנהלת הבנק ושלושה אנשי מקצוע) והיא זו שתקבע את גובה הריבית במשק ותהיה אחראית על הפעלת הכלים המוניטריים.

כמו כן, החוק קובע כי תוקם מועצה מנהלית שתפעל כמעין דירקטוריון של הבנק ותפקח על הניהול הפנימי בו. במועצה יהיו חמישה חברים חיצוניים שימונו על ידי הממשלה בהמלצת ועדה מקצועית חיצונית. נציגי הבנק במועצה יהיו הנגיד והמשנה. החוק החדש אף קובע מערכת של פיקוח חיצוני על השכר בבנק, והמועצה המינהלית תאשר את מדיניות השכר בו.

שר האוצר יובל שטייניץ אמר לפני ההצבעה כי הבטיח לנגיד עם כניסתו לתפקיד כי ייפתרו הסוגיות הבעייתיות בחוק, "והנה תוך פחות משנה מוגש החוק לכנסת". השר הסביר לחברי הכנסת את מהות החוק ואמר כי "בעשורים האחרונים נערכו במדינות רבות בעולם שינויים מקיפים בחקיקה הנוגעת לבנקים המרכזיים. המגמה העיקרית של שינויים אלה מתמקדת בהגדרה ברורה של מטרות הבנק המרכזי ויעדיו ובחיזוק עצמאותו של הבנק המרכזי בקביעת הכלים להגשמת מטרותיו ולהשגת יעדיו ובדרך הפעלתם של כלים אלה. הניסיון של השנים האחרונות ובפרט הניסיון של השנתיים האחרונות, מוכיח את החשיבות שבחיזוק השמירה על יציבות המערכת הפיננסית. החוק מרחיב ומעמיק את תפקיד בנק ישראל".

השר הוסיף כי החוק יאפשר עצמאות מלאה לבנק בקביעת כלי המדיניות שבידיו והפעלתם תלווה בשקיפות, אחריות ודיווחיות לבנק, "מה שמכונה בלע"ז: accountability, כלפי הכנסת, כלפי הממשלה וכלפי הציבור", הדגיש.

ככל הנראה, כבר בשבוע הבא יגיע החוק יגיע לשולחנה של ועדת הכספים ויוכן לקריאה שניה ושלישית. יו"ר הועדה משה גפני אמר כי הוא צופה שהחוק יאושר אך "יוכנסו בו מספר שינויים ויתבצע דיון שיקיף את כל סוגיות החוק".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
עצמאות או קי מאיזה תקציב ישלמו משכורות לעובדים בבנק ומי יקבע את עלותם
עובדי הבנק ידועים בשכרם הגבוה הרבה מעבר לשוק הבנקאות בפרט ומהשוק בכלל ולא שיש שם מומחים גדולים אלה יש ועד מלטנטי והנהלה משת"פ כי גם המנהלים הם עובדי הבנק ולא בעליו ואז כשמעלים שכר לעובדים אז בטח מעלים גם למנהלים ואנו בעלי הבנק (האזרחים) משלמים שכר שאנו רק יכולים לחלום עליו מעבר לכך ששכרם גבוה יש להם הטבות למכביר וגם חריגות מעבר לכול האישורים הם פשוט יושבים על האוצר ואין מצב כמו בעסקים הרגילים שבחלק מהמקרים השער גורם לפשיטת רגל אז שר האוצר הנכבד ( שגם הוא לא בעל הבית ולא מביא כסף מהבית ) העצמאות שלהם תהייה גם בלקבוע את שכרם בנפרד מנציבות המדינה כפי שהם חלמו? טוב מי אנחנו שנחווה דעה בהצלחה
שועל ים , מזרח תיכון חדש  |  09.02.10