אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון - תעש מתייעלת: 500 עובדים יפרשו עד סוף השנה צילום: עמית שעל

פרסום ראשון - תעש מתייעלת: 500 עובדים יפרשו עד סוף השנה

רשות החברות דרשה מהחברה התייעלות מיידית לאחר שהמשא ומתן על הפרטה נתקע. דירקטוריון תעש אישר פרישה של 500 מבין 3,400 העובדים והקפאת שכר הבכירים

10.02.2010, 15:54 | נעמה סיקולר

דירקטוריון התעשייה הצבאית (תעש) אישר היום (ד') להנהלת החברה צעדי התייעלות, על רקע דרישת מינהל רשות החברות הממשלתיות והמשא ומתן על הפרטת החברה שנקלע לקשיים.

הנהלת תעש תחל באופן מיידי בהליכים לפרישת 500 עובדים בשנת 2010 מבין 950 העובדים שהסכימה החברה על פרישתם כחלק מהליכי ההפרטה. כיום מועסקים בחברה 3,400 עובדים. בנוסף, הודיעה החברה כי תבצע קיצוץ רוחבי בהוצאות תקורה, לרבות שכר הבכירים שלא יעודכן בהתאם לעליית המדד (כמקובל בחברות ממשלתיות).

בנוסף לצעדים אלה, דירקטוריון החברה פנה לכל הצדדים בבקשה לקדם את תוכנית ההפרטה שנדונה בשנה האחרונה (ובשלב הראשון שלה הנפקה של החברה), וציין כי תוכנית ההפרטה שעליה שקדו הצדדים בשנה האחרונה היא התוכנית הנכונה, שאותה יש ליישם במטרה להבריא את החברה. רשות החברות מתנגדת להפרטה במתווה הזה, וסבורה שהחברה לא בשלה להנפקה בבורסה ומעדיפה מכירה לגורם יחיד.

לפני כשלושה שבועות הורה מנהל רשות החברות הממשלתיות, דורון כהן, להנהלת החברה להכין תוכנית חירום דחופה לקיצוצים ולהתייעלות. הוא דרש מהחברה להכריז על צעדים מיידיים ולגבות אותם בתוכנית הבראה מקיפה יותר, זאת לאחר שהמשא ומתן עם העובדים על רשת הביטחון שתינתן להם עם הפרטת החברה נקלע למבוי סתום, קופת החברה התרוקנה והמדינה נאלצה להזרים בחודשים האחרונים 60 מיליון שקל מדי חודש לתשלום משכורות עובדי החברה.

בנוסף, לאחרונה הציגה הנהלת החברה לרשות החברות את הגירעון החזוי של החברה לשנת 2010 שצפוי לעמוד על 360 מיליון שקל.

   

בחצי השנה האחרונה חודשו המגעים בין משרד הביטחון, משרד האוצר, תעש והעובדים על הפרטת החברה. חמישה צוותי עבודה החלו לדון ביישום ההפרטה על פי מודל של הנפקת 49% מהחברה ומכירת היתרה למשקיע פרטי. בהמשך, הוחלט ברשות החברות כי החברה איננה בשלה להנפקה בשלב הזה ועל כן החלה הרשות לבחון את אפשרות המכירה למשקיע פרטי, ללא הנפקה.

במקביל התקיימו שיחות עם העובדים על תנאי הפרישה שלהם. העובדים והחברה דרשו כי המדינה תישא בעלויות הפרישה של 950 עובדים בעלות של מיליארד שקל ותבטיח תנאי פרישה דומים ל-1,000 עובדים נוספים בעלות דומה. ברשות החברות התנגדו והמשא ומתן נקלע למבוי סתום.

צעדים חד צדדיים יתקלו בתגובה קשה

 

כתבנו מיקי פלד מוסיף: מזכיר ארגון עובדי תעש, איציק יהודה אומר "אני לא שולל פרישה לפנסיה של 500 עובדים, אבל בשביל זה צריך 500 מיליון שקל". עם זאת, אומר יהודה, שכל צעד שייעשה באופן חד-צדדי ייתקל בתגובה קשה של העובדים. יהודה מפנה את האצבע המאשימה לרשות החברות הממשלתיות במשרד האוצר.

לדבריו "הניסיונות שלהם להכפיש את תעש בתקשורת גורמים לנזק שעלול להיות בלתי-הפיך, שכן הם יבריחו לקוחות עתידיים. הם למעשה נוקטים בשיטות של טרור תעסוקתי". יהודה אוסיף, כי "מקורה של תכנית ההתייעלות ברשות החברות שמנחה את הדירקטוריון והוא בתורו מנחה את ההנהלה כדי לגרום לחיץ בין העובדים ולהביא אותנו למצב בו נחליט שאנו כלל לא רוצים את מתווה הההפרטה ולהיות מוכנים למכירת החברה לבעל שליטה אחד".

יהודה אומר את הדברים כשברקע עוד ממשיכות להתנהל השיחות בין ההסתדרות לאוצר על דרישות העובדים לרשת בטחון של כמילארד שקל לעובדים הוותיקים שיישארו בחברה לאחר הליך ההבראה וההנפקה. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, מתנגד לרעיון שעלה באוצר לבטל את הליך ההנפקה ולחזור להליך המכירה של גרעין השליטה לזוכה במכרז.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
תעש
ההנהלה בגיבוי הועד תפטר את אלה שעובדים ובמקרה הטוב גם מהווים מוקדי ידע וישארו רק אלא שלא עושים כלום אבל מקורבים לועד. כמות ההזמנות שיש לתעש במגמת ירידה (באופן תלול) כך שגם אם יקטינו את מצבת העובדים זה לא יעזור אם אין הזמנות !!! הפתרון היחיד הוא לסגור את תעש והמוצרים האסטרטגים להעביר לרפא"ל או תע"א
מובטל  |  01.03.10
10.
ל-2 ו-3
א. אני לא עובד באלביט- דווקא עובד עם תע"ש ומכיר את כול ההתנהלות מבפנים,הלוואי והייתי עובד עם אלביט אבל הם לא רוצים (הפסד שלהם ) ב.תע"ש תרמו הרבה והאיכות ברמה גבוהה אבל קחו לשניה עוד חברה ממשלתית -רפא"ל - איפה היא ואיפה תע"ש? מבלי להסתכל לעבר המפואר היום זה היום -לגזור קופון של 500 מיליון ש"ח מעבר ל3.25 מיליארד ש"ח על מנת להבריא חברה חולה פשוט לא כלכלי -בכסף ניתן לבצע הרבה מהלכים אחרים בחינוך ועוד -נכון אולי לא צריך לזרוק לכלבים את תע"ש אבל גם לא לתת להם בונוס על אוזלת יד - איך תעשיות צבאיות אחרות בעולם המציאו עצמם מחדש ואצלנו הפסקת התה של ההסתדרות ב0900 בבוקר עדיין חיה בתע"ש (את זה אני יודע מנסיון כפי שאמרתי )קודם כול שיקזזו בכולהשומן שיש מסביב - התנאים המנופחים, ההטבות המנופחות והבונוסים ,שיקזזו במשכורות מנהלים ואז שיבואו בנקיון כפיים למדינה -זה הכסף של 2 ו-3 ו-4 וכולם שיצא מהקופה לכסות את הבושה שלהם ...
בטחוניסט2 , מרכז  |  11.02.10
9.
קבלת דרישת ועד העובדים לפרישה ורשת בטחון
אם המדינה חושבת שתעש לא חשוב למדינה לקראת המלחמה הממשמשת ובאה והיא חושבת שעדיף לקנות את כל התחמושת בחו"ל בחינם זו הבעיה שלה. תעש היא בבעלות ממשלתית וכל כשלון הוא בעיה של המדינה שאישרה ועודדה ניהול כושל של שנים הפכה את תעש למכבסת תעסוקה של כל מיני גנרלים ואנשי שלומינו שלא היו מתאימים והשתמשו בתעש כשלב מעבר לתפקידים אחרים. העובדים נתנו את מה שביקשו מהם ועתה מגיע להם שיפרשו בכבוד עם פנסיה שתאפשר להם לחיות בכבוד במקום ליפול על רשויות הסעד שיצטכו לטפל בהם בהמשך. צריך לסיים המשא ומתן ולספק רשת בטחון לאלה שישארו אם רוצים שתעש ימשיך לפעול צורת ההפרטה (מכירה/הפרטה) לא צריכה לעניין את הועד והעובדים. זאת בעיה של המדינה וההנהלה -הם בעלי החברה ושישו מה שהם רוצים. לסכום:נא לסיים המשא ומתן לאפשר פרישה לפנסיה ורשת בטחון לנשארים אם רוצים שתעש תמכר או תופרט. חבל על הזמן. ההפסדים גדלים והוצאות המדינה רק יגדלו אם נמשיך להתווכח על הדרך .
יוסי  |  11.02.10
8.
פשוט חבל
ניתן להוציא את החברה מהבוץ בו היא נמצאת. לא צריך לשאול איך היא הגיעה למצב הזה אלא איך פותרים את הבעיה..... אני בטוח שלמנכ"ל פתרון. צריך להיות אמיץ לממש אותו. התשובה: בודקים מהי המשקולת הכי כבדה אשר גורמת לאוניה לטבוע, ומטפלים בה, איך??? מחליפים פיקוד בדיוק כמו שעושים לפעמים בקבוצת כדורגל עם המאמן.
אורי פתאומי  |  10.02.10
לכל התגובות