אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחוזי: אי אפשר למנוע בנייה לדתיים-לאומיים בלבד בשכונת עג'מי צילום: גלעד קוולרציק

המחוזי: אי אפשר למנוע בנייה לדתיים-לאומיים בלבד בשכונת עג'מי

השופט: "אני לא מוצא פגם בהתארגנות של קבוצת אנשים המבקשים לגור בשכנות, כדי לאפשר להם לקיים אורח חיים הרצוי להם"

10.02.2010, 19:29 | מארק שון

שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, יהודה זפט, קבע היום (ד') כי לא ניתן למנוע בנייה לקהל של דתיים-לאומיים בלבד בשכונת עג'מי ביפו. ההחלטה באה לאחר שבית המשפט העליון אסר בצו ביניים העברת המגרש במתחם לחברת באמונה שזכתה במכרז של המנהל, ולאחר שהיועץ המשפטי לממשלה הקודם, מני מזוז, הודיע ביולי האחרון שהוא בוחן אפשרות לחייב יזמים המתמודדים על קרקע ציבורית להימנע מאפליה בשיווק דירות - כחלק מתנאי המכרז.

ההסתערות נמשכת מתגבשת קבוצת רכישה לשני מגרשים בשכונת עג'מי ביפו הקבוצה מעוניינת לבנות 11 יחידות דיור בשני המגרשים - האחד משתרע על 540 מ"ר, והשני - על 240 מ"ר אורי חודי, 7 תגובותלכתבה המלאה

באמונה, החברה שמייעדת את הבנייה לקהל הדתי-לאומי בלבד, זכתה במכרז של מינהל מקרקעי ישראל המיועד לבניית 20 דירות מגורים בשכונת עג'מי ביפו. האגודה לזכויות האזרח יחד עם 25 תושבי יפו הערבים עתרו נגד הזכיה, ומבקשים למנוע את החכירה כל עוד הדירות יימכרו בצורה לא שוויונית.

השופט זפט כלל לא התייחס לטענות ציבוריות של התושבים הערביים, אלא התמקד בתחום דיני המכרזים. זפט קובע, כי "הצעת באמונה היתה ההצעה הגבוהה ביותר. בתנאי המכרז לא נקבעה הגבלה על אופן שיווק הדירות שייבנו במגרש". זפט הוסיף, כי "אכן המינהל כגוף ציבורי חייב לקיים את עקרון השוויון, מכוח חובה זו הוא חייב להציע את המגרש לחכירה למרבה במחיר, בלי לבדוק בציציותיו ובלי להפלות בין המציעים. בכך הוא קיים את מחוייבותו".

אבל זפט לא הסתפק בבחינה צרה של העניין והוסיף את דעתו האישית על המהלך. "אני לא מוצא פגם בהתארגנות של קבוצת אנשים המבקשים לגור בשכנות, כדי לאפשר להם לקיים אורח חיים הרצוי להם לרכישת מגרש כדי לבנות עליו את דירותיהם", השופט הוסיף עוד, כי "העתירה לוקה בחוסר תום לב בכך שבעוד רוממות עקרון השוויון בגרונם, לשיטתם ראוי לייעד את המגרש למגזר המסויים ביקרו הם חפצים".

עו"ד גיל גן-מור מהאגודה לזכויות האזרח מסר בתגובה, כי בכוונתו לערער לעליון על ההחלטה. עו"ד גן-מור אמר, כי "התושבים בעג'מי סובלים ממצוקת דיור קשה כתוצאה מאפליה ממושכת מצד המינהל כלפיהם. לגיטימי לחלוטין שהם מבקשים מהמינהל לפתור את מצוקתם ולגיטימי לחלוטין לדרוש מהמינהל שלא למכור את המגרשים בשכונה דווקא לחברה שמפלה אותם ומדירה אותם מהפרויקטים שלה מטעמים גזעניים".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
תזכורת לערבים
גרתי סמוך ליפו במלחמת השיחרור. הערבים ברחו מיפו בזמן המלחמה. מעטים שנשארו היו הודות לחברי ההגנה שממש התחננו לערבים להישאר ולהמשיך לגור עם היהודים. הערבים, הם אויבי העם היהודי. פשוט וחלק, הם לא רוצים אותנו כאן. לכן, אנו ממש לא צריכים להיות נחמדים אליהם. יפו היא יהודית. לא מוצא חן בעיני הערבים אז כמו שאומרים תדור סיניור.
צבריקו , תל אביב  |  11.02.10
10.
בושה אם היה הפוך והיו רוצים לבנות שכונה ערבית בבני ברק. התגובה הראשונה היתה
שמטרת הבניה היא להפריע למרקם החברתי. אחר כך אנחנו אומרים שיש שוויון. יש לי רעיון מעולה אני מציע להשאיר על כנו את פסק דינו של השופט זפט. אפשר להסתמך עליו רק צריך למצוא קבוצת משקיעים מדובאיי שיממנו מכרז בישראל לתושבים ערביים בלבד, אלי ישי מקדם הרבה בנייה חרדית יש הרבה מכרזים שנפתחו.
אילן  |  11.02.10
9.
מסכים עם 1 בתוצאה
לצערי בית המשפט העליון ישנה את ההחלטה, כי הוא מוטה פוליטית, והוא גם לא יבין למה נעליים נזרקות לכיוונו, מקסימום הוא יורה על סגירת האתרים לטוקבקים, כי "זה נוגד את הדמוקרטיה שכל אזרח מביע את דעתו" אגב יפו אינה ערבית, רוב המולחט של תושביה יהודים לפחות עד לאחרונה ביפו-"46,500 תושבים - מהם 30,000 יהודים ו-16,000 ערבים. מספר זה מייצג מגמה של גידול האוכלוסייה הערבית ביפו במקביל לצמצום זו היהודית בשל הגירה לערים אחרות". ל7 הבתימי המעוצבן, אולי לא שמת לב אבל בבת-ים יש המון דתיים והמון חוזרים בתשובה, אולי כדי להתחיל את המאבק בבית... ל3 אליעזר כהן עם היכולת שלך להמציא מציאות (אין לי כח להפריך את השטויות) יכולת להיות נציג ישראל בגולדסטון, אה בטח זה בעצם מה שעשית כנראה...
גרופי  |  11.02.10
לכל התגובות