אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": די מדיקל תנסה לגייס 25 מיליון דולר בנאסד"ק

בלעדי ל"כלכליסט": די מדיקל תנסה לגייס 25 מיליון דולר בנאסד"ק

יצרנית משאבות האינסולין נסחרת בשווי של 162 מיליון שקל בתל אביב. על פי הערכות, תשתמש בתמורת ההנפקה לקידום שיווק מוצריה בעולם

11.02.2010, 07:49 | עומר ענבר

חברת המכשור הרפואי די מדיקל יוצאת למהלך הנפקה נועז בארה"ב. ל"כלכליסט" נודע כי החברה, שנסחרת לפי שווי של 162 מיליון שקל בתל אביב, תנסה לגייס בנאסד"ק 25 מיליון דולר בחודש מאי הקרוב.

די מדיקל עוסקת בפיתוח ושיווק מוצרים בתחום האינסולין. גורמים בשוק העריכו שהחברה צפויה לחתום בתקופה הקרובה על הסכם סופי עם אחד החתמים האמריקאים אופנהיימר, JMP או רודמן אנד רנשו (Rodman and Renshaw). יועץ ההנפקה הישראלי אפוס קפיטל צפוי ללוות את החברה במהלך.

ההנפקה נועדה ככל הנראה לאפשר לחברה לקדם במידה משמעותית את שיווק מוצריה בעולם.

בשבועות הקרובים צפויה די מדיקל, בניהולו של אפרי ארגמן, להגיש טיוטת תשקיף מדף לרשות ניירות ערך בארה"ב (SEC).

עוד נודע כי החתם האמריקאי לא יבטיח רכישה של המניות בהנפקה, אולם על פי הערכות בשוק, השקעה של כמה גופים מוסדיים בסדר גודל בינוני עשויה להבטיח את גיוס הסכום הרצוי. שווי החברה בעת ההנפקה צפוי להיגזר ישירות מהשווי בשוק המקומי.

הסכמי הפצה ברחבי העולם

די מדיקל היא חברת אחזקות שבשליטתה ארבע חברות־בנות שעוסקת במחקר, פיתוח שיווק ומכירה של משאבות אינסולין ומוצרים נוספים לחולי סוכרת.

החברה נמצאת בעיצומו של תהליך החדרת משאבת האינסולין הרב־פעמית שפיתחה בעולם, ולשם כך חתמה על הסכמי הפצה במדינות שונות באירופה ובמקסיקו, והיא נמצאת בהליך לקבלת אישור רגולטורי גם בסין. למשאבה הרב־פעמית אישורים בארצות הברית (FDA) ובאירופה (CE).

לחברה כ־15 מיליון שקל בקופה, נכון לסוף הרבעון השלישי של 2009, וגיוס של 25 מיליון דולר ירחיב במידה רבה את יכולותיה בתחום השיווק במדינות נוספות באירופה וגם בארה"ב, ובו־בזמן יאפשר לחברה להמשיך להשקיע גם בהליכים לאישור רגולטורי של מוצרים נוספים בעולם.

אין מכירות משמעותיות

הטכנולוגיה של די מדיקל מתרכזת בפיתוח של משאבות אינסולין בעלות טכנולוגיה ייחודית תוך שימת דגש על עלויות ייצור ומכירה נמוכות.

החברות הגדולות בעולם בתחום, ובהן ענקית המכשור הרפואי מדטרוניק, משתמשות במרכיבים מכניים יקרים, כמו מנוע וגיר במשאבות שהן משווקות. הטכנולוגיה של די מדיקל, לעומת זאת, מבוססת על מנגנון של קפיץ ומערכת שסתומים, המאפשר לחברה גמישות במחיר. עם זאת, בשלב זה אין לדי מדיקל מכירות משמעותיות מהסכמי ההפצה שעליהם חתמה, ועד סוף 2010 לא נראה כי המכירות יסתכמו ביותר ממיליוני דולרים בודדים.

הדור השני של המשאבה שהחברה פיתחה הוא המשאבה המתכלה (חד־פעמית), שאותה מחליף החולה פעמיים בשבוע. לטענת החברה, היתרון במוצר זה הוא בגודלו המזערי, כמו גם בעלות המכירה - דולרים בודדים.

מאחר שבשוק האמריקאי כבר נמכרות משאבות אינסולין, קיבלה די מדיקל שיפוי בריאות מחברות הביטוח על בסיס הקודים של המוצרים הקיימים, הליך שחשיבותו מכרעת בשלב של חדירת מוצר לשוק תחרותי.

גם למשאבה החד־פעמית של די מדיקל אישור של ה־CE, וסביר להניח כי תהליך האישור הרגולטורי בארה"ב יצבור תאוצה אם תצליח החברה לגייס את הכסף במסגרת ההנפקה. החברה מתכננת לצאת לשוק עם המשאבה המתכלה לקראת סוף שנת 2010.

285 מיליון חולים בעולם

סוכרת היא מחלה שבה קיים חוסר יחסי באינסולין (הלבלב אינו מייצר מספיק מהחומר, או שהרקמות אינן מגיבות לו כראוי). כתוצאה מכך מנוצלת כמות קטנה בלבד של גלוקוז על ידי הרקמות, ואילו ריכוז הגלוקוז בדם עולה לרמות לא תקינות.

רמת הגלוקוז הגבוהה בדם היא הגורם למרבית הנזקים האופייניים למחלה, ובהם פגיעה בלב, בכליות, בעיניים, עלייה במשקל וכן פגיעה בעצבים תחושתיים, שמתבטאת בירידה או באובדן תחושה בעור.

המחלה נפוצה מאוד ונמצאת במגמה של התפשטות. 285 מיליון בני אדם לוקים במחלה ברחבי העולם, מתוכם כ־24 מיליון בארה"ב.

בקרב בני 75 ומעלה מגיעה תפוצת המחלה לשיעור של 20%.

משאבת האינסולין הוכחה כבעלת עדיפות קלינית על הזרקה, בשל המנגנונים המאפשרים זרימה מדודה של אינסולין לדם. החיסרון הגדול שלה הוא מחירה, שמגיע ל־2,800 דולר לחולה לשנה, לאחר החזר של חברות הביטוח, וזאת בהשוואה לעלות המזרק, שעומדת על 925 דולר לשנה לחולה.

משאבה שלישית בפיתוח

נוסף על שני המוצרים מפתחת די מדיקל משאבה שלישית, שתוכל לבצע שתי פעולות יחד: מדידה של רמת הסוכר בדם והזרמה של אינסולין.

אפרי ארגמן, מנכ"ל החברה, נכנס לתפקיד לפני כארבעה חודשים כשהחליף את מני מור, שהתמנה ליו"ר הקבוצה. ארגמן שימש עד לא מכבר מנכ"ל חברת הסטנטים הציבורית ITGI, שבה עבד שבע שנים.

אופנהיימר פעילה בשוק כחתמית של חברות עם שווי שוק של מתחת למיליארד דולר בתחום מדעי החיים. בנק ההשקעות הקטן JMP עלה לכותרות על רקע המו"מ להנפקת חברת פיתוח התרופות ביוליין.

רודמן ורודשו הוא בנק השקעות ציבורי קטן יחסית, הנסחר בנאסד"ק לפי שווי של 150 מיליון דולר. לבנק ניסיון בעבודה עם חברות ישראליות שנסחרות בוול סטריט, והוא שימש חתם בהנפקות של רוזטה ג'נומיקס ושל פלוריסטם. מדי מדיקל ביקשו שלא להגיב.

תגיות