אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממשיכים לחפש: זרח נערכת לסקר סייסמי ברישיון החיפושים "גוליבר" צילום: בלומברג

ממשיכים לחפש: זרח נערכת לסקר סייסמי ברישיון החיפושים "גוליבר"

החברה מדווחת כי בעלת השליטה בה, שותפות גינקו, התקשרה במזכר הבנות עם המכון הגיאופיסי לצורך ביצוע סקר סייסמי בשטח הרישיון החדש

11.02.2010, 10:27 | גיל קליאן

לאחר שהודיעה אתמול (ד') על זכייתה ברישיון החיפושים "גוליבר", מדווחת היום זרח כי בעלת השליטה בה, שותפות גינקו, התקשרה במזכר הבנות עם המכון הגיאופיסי לצורך ביצוע סקר סייסמי בשטח הרישיון.

הסקר הסייסמי נדרש על מנת למפות את השטחים הפוטנציאליים לקידוחי חיפוש נפט וגז טבעי בשטח הרישיון. החברה לא דיווחה על תנאי ההתקשרות אך דיווחה כי "שותפות גינקו הודיעה כי סיכמה עם המכון שתנהל עמו משא ומתן בתום לב לחתימת הסכם מפורט לביצוע הסקר הסייסמי". רשיון גוליבר הוא רצועה בים הרדוד ברוחב 10 ק"מ בין ראשל"צ לחיפה.

החברה פירסמה הודעה לעיתונות בנושא וכתבה כי "רצועת המים הרדודים, עד 10 ק"מ מהחוף, מהווה מאז שנות ה-60 של המאה הקודמת מטרה לחיפושי נפט וגז. אולם בשל העדר מיפוי סייסמי במים הרדודים בגלל חוסר ציוד מתאים לא ניתן היה לאתר מלכודות נפט וגז באזור זה. כיום כבר ישנן שיטות המאפשרות ביצוע סקרים סיסמיים מפורטים גם במים הרדודים".

רמי קרמין, מנכ"ל זרח מציין כי עלות הקידוחים לאורך רצועת החוף ובמים הרדודים צפויה להערכתו להיות נמוכה יותר באופן דרמטי מאלו שנעשו במים העמוקים. "מציאת מבנים בסמוך לרצועת החוף תאפשר קידוח יבשתי אלכסוני עד למרחק של כ-3000 מטר מהחוף. קידוח כזה יעלה עד כ-10 מיליון דולר לעומת כ-70 מיליון דולר במים העמוקים. כמו כן, קידוחים בים במים הרדודים ניתן לעשות באמצעות אסדות (Jack-Up) שאינן מרחפות ומקובעות לקרקעית הים בנקודת הקידוח והם זולים יותר מהקידוחים הנעשים במים העמוקים", ציינה החברה.

בנוסף לגוליבר קיבלו גינקו וזרח גם רשיון לביצוע חיפושי נפט וגז ברשיון "אורלי" הנמצא צפונית לערד בשטח של כ-100 קמ"ר. שטח הרשיון נמצא בסמוך לרשיונות האחרים של זרח וגינקו, הכוללים את זרח, מאיה צורים, לובה ושחר.

תגיות