אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלרג לביהמ"ש: השותף לשעבר ניפח פרויקטים כדי למשוך בונוסים לכיסו צילום: עמית שעל

מלרג לביהמ"ש: השותף לשעבר ניפח פרויקטים כדי למשוך בונוסים לכיסו

מלרג הגישה לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה תביעה בסך של כ-7.66 מיליון שקל כנגד יוסי מלמד ובנו, שהיו שניהם נושאי משרה בחברה

14.02.2010, 14:35 | סיון איזסקו

משפחת הירשברג, בעלת השליטה בחברת התשתיות מלרג, גוררת את היחסים העכורים בינה לבין שותפתה לשעבר, משפחת מלמד אל כותלי בית המשפט.

מדובר בסכסוך ארוך שנים שבסופו החליטו שתי המשפחות להתנתק כששני הצדדים הסכימו כי משפחת הירשברג תרכוש את חלקה של משפחת מלמד  בחברת התשתיות. שמה של החברה הוא ראשי התיבות של שמות שתי המשפחות.

ביום חמישי האחרון חברת מלרג הגישה לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה תביעה בסך של כ-7.66 מיליון שקל כנגד יוסי מלמד ובנו, עמית מלמד שהיו שניהם נושאי משרה בחברה. לטענת מלרג, באמצעות עוה"ד גד טיכו ועומרי רוזנברג ממשרד כספי ושות', יוסי מלמד, אשר היה בעל שליטה משותף, דירקטור ומנכ"ל משותף בחברה, ניצל לרעה את מעמדו בחברה, ומסר לחברה מידע שגוי אודות פרויקטים של החברה, שהיו תחת ניהולו ואחריותו וזאת בין היתר על מנת להנות מבונוסים.

מלרג טוענת כי בכך, מלמד גרם לחברה לבצע רישומים בספריה, שנדרשו מאוחר יותר לתיקון, לאחר גילוי המידע השגוי על ידה ובעקבות התיקון להצגה מחדש של דוחותיה הכספיים עבור שבעה רבעונים רצופים, החל בסוף 2006.

מלרג טוענת כי למשפחת מלמד היה אינטרס נוסף הצגת הפרויקטים כרווחיים יותר ממה שהיו בפועל, וזאת מכיוון שהצגת רווחים מנופחים סייע להעלאת שווי החברה לקראת עיסקת הרכישה. 

מלרג טוענת כי איתן יעקבי המשמש כסמנכ"ל בחברה הוא שגילה את הפער בין הרווחיות שהוצגה על ידי יוסי מלמד בפרויקטים לבין הרווחיות בפרוייקטים שהיתה בפועל קטנה ב-13 מיליון שקל. לדברי החברה פערים אלו הובילו את החברה לבצע מחיקה של 10 מיליון שקלים בהון העצמי – סכום מהותי שמהווה כ-11% מההון העצמי של החברה לפני התיקון.

החברה דורשת מיוסי ועמית מלמד להשיב לחברה בונוסים בהיקף של 700 אלף שקל, לפצות את החברה בסכום של 520 אלף שקל בגין הוצאות שהיו לה בגין שכר טירחת רו"ח בגין הצגה מחדש של הדוחות, לפצות את החברה בגין עלויות ישיבות הדירקטוריון שהתקיימו בנושא, לפצות את החברה בגין העיצום הכספי שהרשות הגישה בגין העיכוב בפרסום הדוחות.

כמו כן החברה מייחסת 50% מההרעה בתנאי המימון של החברה במשבר הכלכלי ומייחסת 50% נוספים מההרעה בתנאי המימון בהצגה מחדש של הדוחות. בגין ההרעה בתנאי המימון תובעת מלרג ממלמד סכום של 4.85 מיליון שקל וכן תובעת מיליון שקל בגין פגיעה במוניטין של החברה. בסה"כ מסתכמת התביעה בכ-7.66 מיליון שקל.

תגיות