אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכלכלה אישרה: דו"ח רשות השידור יועבר לבדיקת מבקר המדינה צילום: טל שחר

ועדת הכלכלה אישרה: דו"ח רשות השידור יועבר לבדיקת מבקר המדינה

יו"ר הוועדה, ח"כ אקוניס: "אין לנהל את המאבקים על גבם של הצופים. יש להפסיק את כל העיצומים ולחזור לפעילות מלאה". מנכ"ל רשות השידור: "אני מברך שבודקים מה גרם לרשות השידור להגיע לגסיסה הזאת"

15.02.2010, 13:15 | כתב כלכליסט

ועדת הכלכלה אישרה היום (ב') את המלצת יו"ר הוועדה, ח"כ אופיר אקוניס, להעביר את דו"ח רשות השידור לבדיקת מבקר המדינה, זאת לאחר שהדו"ח הצביע על ליקויים חמורים בהתנהלות הנהלת רשות השידור.

יו"ר הוועדה, ח"כ אקוניס, אמר בוועדה כי "יש לערוך בדק בית יסודי ברשות השידור. השידור הציבורי שאני מגדולי תומכיו, יובטח כאשר מעמד השידור הציבורי יהיה איתן כלכלית ואיתנות כלכלית יש להשיג על ידי התייעלות תקציבית וכן על ידי שיפור ותיקון ליקויים שנמצאים בכל גוף וגוף בוודאי שבגוף ציבורי".

בהמשך הוסיף, כי "אין לנהל את המאבקים על גבם של הצופים. אל תפגעו בשידורים עצמם. יש להפסיק את כל העיצומים ולחזור לפעילות מלאה, אחרת השידור הציבורי עלול להפסיד צופים רבים שיעברו לתחנות המסחריות". הוועדה קראה בסוף הדיון לממשלה להאיץ את הרפורמה ברשות השידור.

דו"ח המבקרת הפנימית, אשר חלקים ממנו הועברו לידי הוועדה מגלה התנהלות בעייתית בהנהלת רשות השידור בעיקר בנושא רכישות ושכירויות ציוד טכני, התקשרויות בעיתיות עם יועצים חיצוניים שתפוקתן לא ברורה, העסקת עובדים ללא מכרז, הארכת התקשורת עם עובדים, חלוקת כלי רכב על פי שיקולים לא מקצועיים ועוד.

נציג האוצר, יהודה סבן: "כרגע יש גרעון של בין 70 ל-100 מליון שקל בתקציב 2010, ולכן התקציב טרם אושר, כיוון שהוא גרעוני. הרשות הגישה בעבות כך תכנית קיצוצים שבאה לידי ביטוי בזמן האחרון".

יורם כהן, מנהל חברת החדשות בפועל, אמר: "אני מצר על כך שאנחנו מקצצים בשידור, זה מוריד מהערך החדשותי שלנו. זה נובע ממצב של 85% הוצאות קשיחות שלא ניתן לגעת בהן ולכן האילוצים לקצץ גרמו לפגיעה בפועל בשידורים"

מוטי שקלאר, מנכ"ל רשות השידור, אמר בדיון: "ועדת הביקורת הפנימית היא כלי עזר למנכ"ל לייעל את המערכת ואני מברך על כך שבודקים מה גרם לרשות השידור להגיע לגסיסה הזאת. מטבע הדברים הצטברו דפוסי עבודה שאי אפשר לשנות אותם ביום אחד. זו הסיבה שהלכו לכיוון של רפורמה, לא רק כדי לחסוך, אלא כדי לבנות מערכת חדשה. דו"ח הביקורת בא לבדוק את המערכת וכך בדיוק גילינו שחברת המוניות גונבת מאיתנו כסף, אבל לא ייתכן שייערך דיון מתוך פרסום כתבה בעיתון בלי שניתנה הזדמנות להשיב על הטענות שבדו"ח.

דיון שכזה גורם לזילות בשידור הציבורי. אנחנו לא מתעלמים מהדו"ח , אנחנו בודקים איך לגבש התנהלות יעילה. וכן, בשביל להפריש 700 עובדים שלא יזרקו לרחוב, בשביל לשנות הסכמי שכר ולהתאים את העובדים להתנהלות חדשה יש צורך בחברות ייעוץ. את הרפורמה לא נוכל לבצע ללא היועצים הללו. חלק גדול מהביקורת שעולה בדו"ח לא ניתן לשנות אלא באמצעות הרפורמה. יש להזכיר שלמרות הכל ערוץ 1 ורשתות הרדיו מעמידות לרשות הצופים תכנים שאינם נמצאים בשום מקום אחר.

ברוך אסקרוב, יו"ר ועד העיתונאים של קול ישראל בתל אביב פנה ליו"ר הוועדה, ח"כ אופיר אקוניס בבקשה שיפעיל את השפעתו כדי לגבש עסקת חבילה שתוריד את כולם מהעץ, אפילו לשבועיים שלושה, כדי לקדם את העניין.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
חמור מאוד שהרשות מקצצת בתכניות ותכנים
על גבם של הצופים, אך לשלם עשרות אלפי שקלים ליועצים, עבור עבודה של שבועיים ואף מספר ימים, לזה נמצא תקציב. חייבים פיקוח מתמיד על הוצאות הרשות. לא ייתכן גרעון גדול כ"כ, למרות ההכנסות מתשלום האגרה. ברור שיש אוכלי חינם והרבה כסף שנזרק כמו מים. חבל שהמנכ"ל שקלאר מצא פתרון קל והוא ביטול תכניות, על חשבון האזרח משלם המיסים. במקום תיקון הבעיות האמיתיות וכולנו יודעים מה הן. ומדוע הגרעון כ"כ גדול.
אסף  |  16.02.10
3.
רשות השידור הדוממת והדיבילית
רצוי לסגור עאת הערצוץ המטופש הזה ולשלוח את כל אוכלי החינם לעזאזל. מי רואה ערצוץ אחד ומי רוצה לשלם אגרה לטיפשים מערצוץ אחד? שנים שיש מחלוקות והבראות וכלום לא עוזר, הפיתרון חייב להיות הפיתרון הסופי ולסגור לצמיתה את הערצוץ המסריח של אוכלי החינם. חיים יבין ואח' כמה מקבלים פנסיה וכמה קיבלו משכות ע"ח האזרחים שרשות השידור שדדה את כספם בעל כורחם??? אז יאלה לפיתרון הסופי!!!
קופיקו  |  15.02.10
לכל התגובות