אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכה: המדד הנמוך ידחה העלאה אפשרית של הריבית צילום: shutterstock

הערכה: המדד הנמוך ידחה העלאה אפשרית של הריבית

לפי לידר שוקי הון, הירידה החדה שרשם מדד ינואר צפויה להחזיר את האינפלציה לתחומי היעד; יהודה טלמון: "המדד משקף ריסון כלכלי של המשק ולא צמיחה אמיתית"

15.02.2010, 20:41 | אמנון אטד

מדד חודש ינואר שפורסם היום (ב') רשם ירידה חדה של 0.7%, ובעקבות כך רווחת ההערכה כי הנגיד סטנלי פישר ידחה את העלאת הריבית.

לדברי רפי גוזלן, אסטרטג המאקרו של לידר שוקי הון, המדד ירד בשיעור גבוה מהצפוי, אך הדבר מתיישב עם ההערכה לסביבת אינפלציה מתונה בשנת 2010. "אחד הגורמים העיקריים לתחזיתנו לסביבת אינפלציה מתונה היא ההערכה להתמתנות במחירי הדיור, מה שאכן קורה בפועל חודש שני ברציפות", כותב גוזלן, "הירידה במדד צפויה להחזיר את האינפלציה אל תחומי היעד בחודש מרץ (ולכל המאוחר באפריל) ולתמוך בהתבססות הציפיות לאינפלציה ברמה נמוכה מזו שאפיינה את מרבית 2009. הדבר דוחה את העלאת הריבית, שהיא גורם חשוב בהתחשב בלחצים להתחזקות השקל שנרשמו לאחרונה".

אורי יהודאי, יו"ר ועדת הכלכלה בהתאחדות התעשיינים, סבור כי "האינפלציה ב- 12 החודשים הקרובים נמצאת בטווח יעד המחירים. החשש העיקרי הוא מהתחזקותו של השקל לעומת המטבעות העיקריים הקריטיים לייצוא הישראלי, לצד הפרשי הריביות. תהיה זו טעות להמשיך במגמת העלאת הריבית בישראל. הרחבת פערי הריבית רק תחזק את מגמת התיסוף בשערו של השקל, ובכך תביא לפגיעה בייצוא הישראלי ותבלום את תנופת ההתאוששות במשק הישראלי".

יהודה טלמון, נשיא להב - לשכת ארגוני העצמאיים בישראל, סבור כי "מדד חודש ינואר משקף ריסון כלכלי של המשק ולא צמיחה אמיתית. אסור להעלות שוב את הריבית. פוטנציאל הצמיחה השנתית של ישראל יכול להגיע ל-5%-6%. מדיניות בנק ישראל מונעת את מיצוי פוטנציאל הצמיחה. והמדד מוכיח זאת".

טלמון סבור ש"הורדת הריבית הייתה מעודדת את התעשייה והעסקים הקטנים והבינוניים. אני קורא לנגיד בנק ישראל לבחון מחדש את מדיניות הריבית ולעשות את המעשה נכון לטובת העסקים בישראל וכלכלת ישראל בכלל".

תגיות