אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קאמבק משנות ה-80: מיתוג מחדש לעוגות קפולסקי

קאמבק משנות ה-80: מיתוג מחדש לעוגות קפולסקי

מהלך המיתוג מחדש נעשה בעקבות הפסקת ההתקשרות של ויטה פרי גליל עם חברת הקצפות האמריקאית ריץ' ויצירת התקשרות חדשה עם חברת "פלייבורלייט" מפילדלפיה

16.02.2010, 14:40 | מיכל תוסייה כהן

ויטה פרי גליל, הבעלים של מפעל העוגות קפולסקי, יוצאים במיתוג מחדש של העוגות תחת השם "קפולסקי" בהשקעה משוערת של כ-3 מיליון שקל. לדברי מנכ"ל ויו"ר תשלובת פרי גליל, אושיק אפרים, המיתוג נשען על הערכים המסורתיים של המותג המתקשרים לאיכות ויוקרה.

מהלך המיתוג מחדש נעשה בעקבות הפסקת ההתקשרות של ויטה פרי גליל עם חברת הקצפות האמריקאית ריץ' מבופלו ניו יורק לפני מספר חודשים, ויצירת התקשרות חדשה עם חברת קצפות אמריקאית אחרת בשם "פלייבורלייט" מפילדלפיה. עד היום למעלה מ-60% מהעוגות שייצר המפעל שווקו תחת המותג "ריץ" שבקצפת שלה השתמשו במפעל לייצור העוגות, אך כעת כל העוגות ימותגו תחת השם "קפולסקי".

מהלך המיתוג מחדש התאפשר בזכות רשת חצי חינם, שבעליה משפחת קופרלי (76%) וזכי שלום (33%) קנו את מפעל "ויטה פרי גליל" וחברת קפולסקי שיווק וקימעונאות תמורת 105 מיליון שקל במרץ 2009. עד הרכישה, ויטה פרי גליל סבלה מקשיים כלכליים קשים ואף מונה לה כונס נכסים בעקבות טענת בנק לאומי ובנק דיסקונט, שהחברות חייבות להן כ-160 מיליון שקל.

כיום ויטה פרי גליל שולטים בכ-60% משוק העוגות המצוננות בארץ המוערך בכ- 64 מיליון שקל. לדברי אפרים, המיתוג החדש צפוי להגדיל את המכירות של העוגות המצוננות של החברה תחת המותג "קפולסקי" בכ-35%. במידה ומהלך זה יצליח, לויטה פרי גליל צפוי מחזור מכירות של כ-78 מיליון שקל בשוק העוגות המצוננות. במסגרת המיתוג מחדש החליטו בויטה פרי גליל גם לפנות באופן ממוקד גם לקהל החרדי.

קפולסקי היא רשת בתי הקפה הראשונה בארץ. הרשת החלה את דרכה בשנות ה-30 עם קונדיטוריה קטנה ברחוב אלנבי בתל אביב שהקים עקיבא קפולסקי, עולה חדש מליטא. קפולסקי, בעל חוש עסקי מפותח, הרחיב את הקונדיטוריה והפך אותה לבית קפה ואף פתח שני סניפים נוספים ברחוב אלנבי ורחוב דיזינגוף. מאז התרחבה הרשת אשר בשיאה מנתה עשרות סניפים ברחבי הארץ. בשנות ה- 90 רשת בתי הקפה הוותיקה הפסיקה להיות רווחית ועל אף מספר ניסיונות למתג אותה מחדש, כל הסניפים של הרשת נסגרו. כיום מהמותג קפולסקי נותר מפעל העוגות בנתניה, בניהולו של השף קונדיטור יהודה אריה אקריש. ב-2002 המפעל נקנה על ידי ויטה פרי גליל בתמורה לשני מיליון שקל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
קפולסקי בבעלות ויטה פרי הגליל החדשה, אין שום קשר לחברה הישנה
אותו השם, לא אותה החברה. הלך הכסף? אולי, באמת חבל. אבל אולי כדי להשקיע בחברה החדשה, למרות שבינתיים היא פרטית. אין ספק שהם יצליחו להפוך לשחקן מרכזי בשוק המזון בשנים הבאות. בהצלחה.
אולי לא בדקת.... , זו לא אותה חברה  |  20.02.10
2.
לא משנה כמה יספידו את האייטיז, הוא היה העשור היפה ביותר
נכון שהיום יש את ארומה, קפה הילל, קפה ג'ו ושאר הרשתות השבלניות היושבות על שדרות רוטשילד. עם יד על הלב, לא הייתם מעדיפים לשבת ולאכול עוגה עשירה של קפולסקי, עם טעם נהדר, שרק יחזיר את החיוך? אין מה לעשות, כוחם של דברים טובים זה לעלות ולרדת, אבל הם כאן להישאר לנצח! תודה קפולסקי, שחזרת לחיינו!
איזה כיף!  |  20.02.10
לכל התגובות