אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": המגדל הבא של דוד עזריאלי צילום: עמית שעל

בלעדי ל"כלכליסט": המגדל הבא של דוד עזריאלי

ל"כלכליסט" נודע כי בחודש שעבר קיים עזריאלי שיחות עם ראשי קבוצת ג'נרלי על רכישת השליטה בחברת הביטוח מגדל. השיחות יתחדשו לאחר ההנפקה של קבוצת עזריאלי במאי

18.02.2010, 07:03 | גולן חזני

הנפקת קבוצת קנית שבבעלות דוד עזריאלי צפויה להתקיים באפריל או מאי, אבל הקבוצה נערכת כבר ליום שאחרי ולשימוש בתמורת ההנפקה. ל"כלכליסט" נודע כי עזריאלי מעוניין להשתמש בתמורת ההנפקה לכניסה לתחום הביטוח, וכי בחודש שעבר קיים שיחות עם ראשי קבוצת ג'נרלי האיטלקית על רכישת השליטה בחברת הביטוח מגדל. השיחות הופסקו בשל ההנפקה, אולם צפויות להתחדש אחריה.

הקבוצה אמורה לגייס בהנפקה הפרטית הגדולה ביותר של חברה ישראלית בארץ כ-2.5-2 מיליארד שקל, ולהיסחר בשווי של קרוב ל־10 מיליארד שקל אחרי הכסף ברשימת ת"א־25. שווי המניות של מגדל המוחזקות על ידי ג'נרלי (69.3%) עומד על 5.3 מיליארד שקל, כך שקבוצת עזריאלי יכולה לעמוד ברכישה כזו עם ביצוע הגיוס. ההון העצמי של קבוצת עזריאלי מוערך כיום בכ־7.5 מיליארד שקל.

רכישת שליטה בחברת ביטוח מהווה מהלך משמעותי מבחינת הקבוצה שפועלת כיום בשלושה תחומים עיקריים בארץ:

* תחום הנדל"ן המניב - קניונים.

* תחום הפיננסים - הקבוצה מחזיקה ב־5% ממניות בנק לאומי שאותן רכשה במאי 2009 תמורת 736 מיליון שקל, וב־20% ממניות לאומי קארד שאותן רכשה במאי 2008 תמורת 360 מיליון שקל.

* תחום האנרגיה - שבו פעילה הקבוצה באמצעות סונול.

דעה השתלטות הטייקונים רכישת מגדל על ידי עזריאלי, אם אכן תתממש, תיאלץ את חברת הביטוח להיפרד מהתדמית הצחה שלה. לא משום שעזריאלי אינו איש הגון, אלא בשל המבנה הריכוזי של שוק ההון הישראלי רחלי בינדמןלכתבה המלאה

עזריאלי הוזכר כמה פעמים כמי שמעוניין להתמודד על השליטה בבנק לאומי, אולם בחר בסופו של דבר להסתפק ב-5% ממניות הבנק ולא להגדיל את חלקו, אף שהיתה בידיו אופציה לכך. על פי הערכות, עזריאלי בחר להשקיע בלאומי בשיעור זה משיקול אסטרטגי הנובע ממגבלות שונות שהיו מוטלות עליו כבעל שליטה בבנק. תחום הביטוח נראה חלופה טבעית, ומגדל היתה האופציה הראשונה מבחינתו, אם כי גם מנורה מבטחים עשויה להוות אופציה.

ג'נרלי מחזיקה במגדל כבר 75 שנה, לאחר שב־1934 היתה שותפה להקמת החברה והחזיקה בכ־26% ממניותיה. ב־1997 הגדילה ג'נרלי את אחזקותיה במגדל ל־60% לאחר שרכשה את מניות בנק לאומי בחברה. ב־2006 רכשה ג'נרלי 9.3% נוספים ממניות לאומי במגדל תמורת כ־670 מיליון שקל והגדילה את חלקה ל־69.3%. מגדל נסחרת כיום לפי שווי שוק של 7.65 מיליארד שקל, לאחר שעלתה בכ־15% בשלושה החודשים האחרונים.

עזריאלי איננו הראשון שמתעניין ברכישת השליטה במגדל, המהווה את חברת הביטוח הגדולה והיציבה בארץ. בנובמבר 2009 פורסם ב"כלכליסט" כי קרן אייפקס המנוהלת על ידי זהבית כהן, פנתה לג'נרלי וביקשה לרכוש את השליטה בחברת הביטוח, אבל נענתה בשלילה. למחרת פרסמה ג'נרלי הודעה כי מגדל איננה עומדת למכירה. עם זאת, ל"כלכליסט" נודע כי כבר באותן שיחות הבהירו מנהלי ג'נרלי כי ייתכן שב־2010 יהיה על מה לדבר. אייפקס החליטה שלא להמתין להתפתחויות אצל ג'נרלי ורכשה את השליטה בבית ההשקעות פסגות מידי קרן יורק תמורת 3.1 מיליארד שקל.

דובר קבוצת עזריאלי אמר בתגובה כי "כמדיניות, איננו נוהגים לדווח על נושאים הקשורים בעסקי הקבוצה". מג'נרלי נמסר בתגובה: "אין בזאת אלא משום השמועות הרגילות על מגדל. אנחנו לא מוכרים".

תגיות