אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נדחתה תביעת רעיית ניק לוין: הבנק יממש את המשכנתה על הבית בישראל צילום: שאול גולן

נדחתה תביעת רעיית ניק לוין: הבנק יממש את המשכנתה על הבית בישראל

ביהמ"ש קבע כי הבנק הבינלאומי היה רשאי לפרוע מיידית את המשכנתה על הבית של בני הזוג בהרצליה פיתוח, ששוויו עומד על 21 מיליון שקל

18.02.2010, 10:25 | מארק שון
בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה תביעה של רעיית איש העסקים שפשט את הרגל, ניק לוין, ואפשר לבנק הבינלאומי הראשון לממש את המשכנתה על הבית של בני הזוג בהרצליה פיתוח.

לוין הוא ברוקר יהודי אנגלי שעלה לכותרות באוקטובר האחרון לאחר שהפסיד עשרות מיליוני לירות שטרלינג מכספי משקיעים, והוכרז כפושט רגל באנגליה. באותו זמן התפרסם שייתכן כי קיים קשר בין לוין לבין התאבדותו של מוני פאנן, קשר שלא הוכח עד כה.

ב-8 בנובמבר הוגשה נגד לוין בקשה למינוי כינוס נכסים בישראל, בה נכתב כי יש לתפוס את הוילה בהרצליה פיתוח שרשומה על שם אשתו, טרייסי לוין. "וילה זו נרכשה בכספי החייב (לוין) תמורת כ-5.5 מיליון דולר, לאשת החייב לא היה סכום כזה והנכס נרשם על שמה כדי להרחיקו מנושי בעלה", נכתב בבקשה. מיד לאחר שהוגשה הבקשה הבנק מיהר לממש את המשכנתה.

טרייסי לוין טענה באמצעות עורכי הדין יוסי בנקל ואמיר פרנקל, כי מימוש המשכנתה על ידי הבנק נעשה בחוסר תום לב ושלא כדין. הטענות המרכזיות של לוין היו כי הבית נקנה על ידה (ולא על ידי בעלה), היא מעולם לא היתה חייבת כסף לבנק ומעולם לא איחרה בתשלומי המשכנתה.

לוין היא אזרחית בריטית שמרכז חייה בלונדון, והוילה בהרצליה שימשה לה ולשלושת ילדיה כבית שני. מכוח זיקתה וקשריה עם ישראל, כאן היא נוהגת לבלות בחגים היהודיים ובחופשות הילדים. לוין כתבה בבקשה כי בכוונתה לעלות בעתיד הקרוב לישראל עם ילדיה ולהתגורר בה דרך קבע.

השופט יהושוע גייפמן ניתח את כל אחד מהסעיפים שבגללם ניתן לממש את המשכנתה, ולמרות ביקורת נגד התנהלות הבנק ואי עמידה שלו במבחן תום הלב, אישר את מימוש המשכנתה בשל סעיף אחד, בו נכתב כי הגשת בקשה לכינוס נכסים תאפשר את מימושו.

"לא ניתן לקבוע שהמבקשת ובעלה אחד הם. לא ניתן לקבוע ללא תשתית עובדתית מוכחת שלהכרזת הבעל כפושט רגל השלכה עם סיכויי פירעון עתידי של התחייבויות כספיות של אשתו", כתב השופט, "בחשבון הבנק שלה היו כ-200 אלף לירות שטרלינג, ולכאורה הבנק נחפז בקיזוז הסכום בגין הלוואות של גב' לוין שטרם הגיע זמן פרעונן".

מנהל הסניף, דותן לוי, הודה בחקירתו כי הבנק התמקד בפשיטת הרגל של הבעל ולא ערך חקירות על יכולתה הכלכלית של אשתו בנפרד ממנו. "גם אם הבעל פושט רגל עדיין יכול ונכסים מסויימים יקבעו כנכסים בבעלות אשתו או בבעלות משותפת של שני בני הזוג", כתב השופט.

ב-5 בנובמבר ניתן צו עיקול זמני על הבית במעמד צד אחד במסגרת תביעה שהוגשה כנגד בני הזוג. הבנק טען שהיתה לו עילה למימוש המשכנתה בגלל צו העיקול, אך למעשה, ב-18 בינואר בית המשפט המחוזי בתל-אביב הסיר את צו העיקול על הבית ונקבע אז כי "הסיבה היחידה שבגינה שורבבה (טרייסי לוין, מ.ש.) לתביעה נגד בעלה היא הגילוי כי ניתן לעקל נכסים הרשומים על שמה בישראל".

השופט גייפמן ציין במקרה הזה שההתנהגות של הבנק (לממש את המשכנתה בגלל צו עיקול שהוטל – לפני שנבדקה ההתנגדות לעיקול) "אינה עומדת במבחן תום הלב".

אך כאמור, לבסוף אישר השופט את הצעדים בהם נקט הבנק ודחה את התביעה.

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות