אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נדחתה הצעת החוק לביטול עמלות העו"ש בבנקים צילום: בלומברג

נדחתה הצעת החוק לביטול עמלות העו"ש בבנקים

ההתנגדות בוועדת השרים לענייני חקיקה נבעה בשל עמדתו של בנק ישראל. לטענת הנגיד והמפקח על הבנקים ביטול העמלות יתורגם לעלויות אחרות מהן יינזקו אף יותר לקוחות הבנקים

22.02.2010, 11:05 | תומר אביטל

ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה הבוקר (ב') שתי הצעות חוק זהות שעניינן ביטול עמלות הבנקים. הצעה אחת הוגשה על ידי ח"כ דני דנון (ליכוד), והשניה על ידי ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו).

ההתנגדות בוועדה נבעה בעיקר בשל עמדתו של בנק ישראל המתנגד להצעה. לטענת הנגיד והמפקח על הבנקים ביטול העמלות יתורגם לעלויות אחרות מהן יינזקו אף יותר לקוחות הבנקים וכן יפגע ביציבות הבנקים.

 

הצעות החוק ביקשו לאסור על גביית 13 עמלות עובר ושב בחשבונות הבנק. זאת בשל, הרפורמה בתחום הבנקאות ב-2008, שלדברי מגישי הצעות החוק, לא הוכיחה את עצמה ולא קידמה תחרות בין הבנקים והוזלת העמלות.

הנגיד סטנלי פישר פנה לפני כשבועיים בצעד חריג לשרים שיושבים בוועדה וביקש מהם לדחות את החוק. ח"כ דנון נפגש עם הנגיד לפני כשבוע אך האחרון לא שינה את עמדתו. מקורבים לוועדה טוענים, כי שר המשפטים ושר האוצר מובילים את קו ההתנגדות לאישור החוק, בעוד ששרי 'ישראל ביתנו', שר התקשורת, השר להגנת הסביבה, ושר המדע תומכים בחוק. בנוסף, איגוד הבנקים מפעיל את חברת הלובי 'פוליסי' של בוריס קרסני כדי לשכנע את השרים להתנגד לחוק. בשבועות האחרונים שוחחו בכירים מאיגוד הבנקים עם ארבעה שרים בנושא.

גם המועצה לצרכנות הפעילה לובי אינטנסיבי מול השרים ושכרה את שירותיו של השתדלן ניר קלינר. בעזרתו הפעילה המועצה לחץ על הח"כים והשרים לתמוך בהצעה לביטול העמלות. בנוסף ארגנה המועצה הפגנות ססגוניות, ופרסמה תוצאות של סקרים דרכם ביקשה לדחוק בח"כים לתמוך בעמדתם.

   

ח"כ קירשנבאום: "עצוב בעיני שבנק ישראל החליט לשמור על הבנקים בלבד תוך התעלמות מוחלטת מהאינטרס של הצרכן. עצוב מכך, שוועדת שרים החליטה לתמוך בהתנהגות אינטרסנטית צרה זו ולא לקחת בחשבון את טובת הציבור".

מאיגוד הבנקים נמסר כי "החלטת ועדת השרים לחקיקה לדחות את הצעת החוק לביטול עמלות העו"ש, מעידה על כך שההיגיון גבר על קמפיין הזוי של המועצה לצרכנות שעשה שירות רע לצרכנים, תוך בזבוז כספי ציבור. הצרכן הישראלי נהנה משירותים בנקאיים טובים בעלות נמוכה (כ-18 שקל בחודש, לפי נתוני בנק ישראל) בהשוואה לממוצע העולמי, והתערבות באמצעות חקיקה בתחום זה היתה מלכתחילה מיותרת".

תגיות