אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מניה בפינצטה: ווסטרן דיגיטל בונה על ביקוש קשיח צילום: גלעד קוולרציק

מניה בפינצטה: ווסטרן דיגיטל בונה על ביקוש קשיח

הביקוש הבלתי פוסק לאחסון מידע מסדר את המכירות ליצרנית הכוננים הקשיחים

22.02.2010, 13:57 | אילון ג'דה

גורו ההשקעות פיטר לינץ', שניהל את אחת מקרנות הנאמנות המצליחות בהיסטוריה - מגלן של פידליטי - אמר שכל אחד יכול לאתר הזדמנויות בבורסה, גם ללא השכלה פורמלית בשוק ההון. איך? על ידי בחינת המוצרים הפופולריים בקרב חברים או קולגות למשרד. אם מוצר נעשה נפוץ, כדאי לברר אם יש חברה ציבורית מאחוריו - כי ייתכן ששם מתחבאת הזדמנות הבאה.

לינץ' היה אוהב כנראה את ווסטרן דיגיטל (סימול: WDC); העולם הממוחשב מייצר כל העת עוד ועוד מידע שמשוגר לאינטרנט, מועבר מאדם לאדם ונשמר במחשבים אישיים. את המידע הזה צריך לאחסן במקום כלשהו. היכן? על כוננים קשיחים של ווסטרן דיגיטל.

ווסטרן נוסדה ב־1970 כיצרנית שבבים על ידי עובד לשעבר של מוטורולה. רק בתחילת שנות התשעים החלה לייצר כוננים קשיחים שיהפכו ברבות הימים למוצר העיקרי שלה. מהמטה בקליפורניה, החברה חולשת על מתקני ייצור ופיתוח ברחבי העולם שבהם מועסקים 46 אלף איש. ווסטרן נסחרת בבורסת וול סטריט בשווי של 10 מיליארד דולר.

בכל מחשב שלישי

בכל מחשב שלישי יש כונן קשיח של ווסטרן. מרבית המכירות שלה אינן "ממותגות" כלפי הצרכן הסופי, כי בדרך כלל לא הוא זה שמקבל את ההחלטה על רכיבי המחשב. מי שמכירות טוב יותר את החברה הן יצרניות מחשבים כגון דל ו־HP.

המסקנה שלפיה מכירות החברה צועדות יד ביד עם מכירות מחשבים בעולם נראית מתבקשת כעת, אך המציאות מפתיעה יותר. על פי נתוני החברה, מכירות כוננים קשיחים גדולות ממכירות מחשבים ב־84% - כפליים כמעט.

בווסטרן סבורים כי הסיבה לכך היא גידול בפופולריות של כונני אחסון מידע מחוץ למחשבים, כמו למשל בממירי טלוויזיה מודרניים ובכונני גיבוי חיצוניים.

פי שלושה בתוך שש שנים

הגידול המהיר בצורכי אחסון המידע בעולם ניכר בתוצאותיה הכספיות של ווסטרן: בתוך שש שנים שילשה החברה את מכירותיה מ־2.7 מיליארד דולר ב־2003 ל־8.3 מיליארד דולר ב־12 החודשים האחרונים. אחת השנים שהתאפיינו בצמיחה החזקה ביותר היתה דווקא 2008, שנת המשבר הקשה, שבה צמחו המכירות ב־50% כמעט.

עם זאת, המשבר הגלובלי לא פסח על החברה לחלוטין: בשנה הפיסקאלית 2009 (שהסתיימה בחברה ביוני שעבר) חלה שחיקה של 8% במכירות והרווח התפעולי נשחק עוד יותר, אולם תוצאות 12 החודשים האחרונים בווסטרן מצביעות על התאוששות מהירה ומציבות אותה בנתוני שיא של מכירות ורווחיות בכל שנות קיומה.

גם מאזנה הכספי של ווסטרן נראה איתן: לחברה כמעט 2.5 מיליארד דולר במזומן, מתוך מאזן כולל של 6.5 מיליארד דולר, בעוד שחובותיה למערכת הבנקאית זעומים (פחות מחצי מיליארד דולר). חוסנה הפיננסי ניכר גם בהונה העצמי, המהווה 60% מסך המאזן.

למרות התמונה המעודדת, קונצנזוס תחזיות האנליסטים לרווחי ווסטרן ב־2010 עומד על קצת פחות מ־6 דולרים למניה - מה שמציב את החברה על מכפיל רווח חזוי צנוע למדי של שבע. זו כבר נראית כמו סיבה מספיק טובה לבדוק מה בדיוק מסתתר בנבכי המחשב שלך.

הכותב הוא יועץ מומחה לאסטרטגיה פיננסית למוסדות וליחידים. האמור אינו מהווה ייעוץ השקעות. הכותב עשוי לפעול מעת לעת בניירות ערך המוזכרים לעיל

תגיות