אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר האוצר הבריטי למשקיעים זרים: "לא נטיל מסי פתע" צילום: בלומברג

שר האוצר הבריטי למשקיעים זרים: "לא נטיל מסי פתע"

בוועידת פסגה שהתקיימה בלונדון בהשתתפות ראשי חברות - בהן פורד, היטאצ'י, בומבארדייה ולוקהיד מרטין - הבטיח אליסטר דארלינג שקיפות בנושא מדיניות המס כלפי משקיעים בינלאומיים

22.02.2010, 23:36 | סוכנויות הידיעות

שר האוצר הבריטי, אליסטר דארלינג, פתח היום במהלכים להרגעת קהילת העסקים הבינלאומית והבטיח כי תחת שלטון הלייבור לא יתבצעו שינויי פתע במיסוי עליהם. דארלינג אמר את הדברים במסגרת ועידת פסגה בהשתתפות ראשי חברות מרחבי העולם שהתקיימה אתמול בלונדון.

בוועידה פרסם דארלינג טיוטת מסמך בנושא מסגרת המס למשקיעים זרים, שם הבטיח להיוועץ בתאגידים הגדולים בכל הקשור בהיטלים חדשים על עסקים והבטיח כי ידאג שחוק המס לא יפגע בתחרות ההוגנת או יהיה כרוך בביורוקרטיה סבוכה. אף כי ראשי החברות לא יוכלו להשפיע על גובה העלאות המס, האוצר מעוניין לפתוח דיון עמם לגבי השפעתם של ההיטלים. משרד האוצר הבריטי שואף להראות כי הוא נכון להפגין שקיפות לגבי מדיניות המס הנוכחית והחדשה, כך שחברות הנחלצות עתה מהמיתון הגלובלי יוכלו לתכנן טוב יותר את צעדיהן.

מנהלי חברות בינלאומיות - בהם סטיבן בול, מנכ"ל לוקהיד מרטין, חברת הציוד הביטחוני, וקאנינג פוק, מנכ"ל הצ'יסון וואמפואה, תאגיד הנדל"ן־טלקומוניקציה - השתתפו אתמול בפגישת הפסגה שקיים ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון, ובמהלכה הציגו את חששותיהם בפני שר האוצר בדיונים שנערכו בדלתיים סגורות.

בראון ולורד מנדלסון, שר המסחר, היו אמורים לשאת נאומים שמטרתם לשכנע את המשקיעים הזרים להישאר בבריטניה - חרף הטלת מס של 50% על בעלי משכורות של 150 אלף דולר ומעלה שתיכנס לתוקפה באפריל.

כ־250 מנכ"לים, יזמים ואנשי אקדמיה מרחבי העולם השתתפו בוועידת ההשקעות הגלובלית, בהם בכירים מפורד, היטאצ'י, בומבארדייה, ברברי ומרצדס. בריטניה מהווה את מוקד המשיכה העיקרי לעסקים בינלאומיים, אחרי ארצות הברית, ולהערכת ממשלת בריטניה, ההשקעות הזרות יצרו 800 אלף משרות בבריטניה בעשור האחרון.

מנדלסון טוען זה זמן רב כי כדי להבטיח את התאוששות כלכלת בריטניה יש לעודד תעשיות אחרות מלבד המגזר הפיננסי, כמו אנרגיה ירוקה, ביוטכנולוגיה וציוד בטחוני. הוא סבור כי עידוד עסקים ממגזרים אלה יסייע באיזונה המחודש של כלכלת בריטניה וינטרל את תלותה בסיטי. ערב פרוץ משבר האשראי 7% מהתמ"ג הבריטי היו מושתתים על הסיטי, מה שהחמיר לדעת רבים את עוצמת המיתון ואת אורכו.

תגיות