אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות המסים: 92% ממשקאות האלכוהול יתייקרו בשבוע הבא צילום: אוראל כהן

רשות המסים: 92% ממשקאות האלכוהול יתייקרו בשבוע הבא

על פי צו חדש של הרשות, החל מה-4 למרץ יעלה המס על בקבוק משקה מ-50% ל-75%. הצו תקף למשך חודשיים

24.02.2010, 11:59 | תומר אביטל והדר קנה

מחירי האלכוהול עתידים לעלות החל מהשבוע הבא. ועדת הכספים אמנם האריכה היום (ד') את צו מס האלכוהול הקיים בשלושה ימים, ובתקופה זו המחירים יישארו זהים למחירים הקיימים, אולם החל מהרביעי למרץ צפוי להיכנס לתוקף צו חדש של רשות המסים, לפיו 92% ממוצרי האלכוהול יתייקרו: מ-15 שקל לליטר כוהל ל-20 שקל לליטר כוהל, ומ-50% לפי ערך הבקבוק ל-75% מס לפי ערך הבקבוק.

משמעות הצו החדש היא שרוב המשקאות ייתיקרו, ואלו שהוזלו יוזלו פחות. כך למשל מחירה של וודקה שעמד על 20 שקל יעלה ל-27 שקל, וודקה שעולה 60-65 שקל תעלה ל-72 שקל. מצד שני, וויסקי שמחירו עומד על 130 שקל יירד ל- 110 שקל. מחיר הוויסקי בתקופת הצו הנוכחי, קרי בחודשיים האחרונים, היה כ-120 שקל.

הצו החדש יפורסם על ידי רשות המסים בשבוע הבא ויישאר בתוקף למשך חודשיים. על פי הצו, המס הקצוב (מס ללא קשר למחיר) ינסוק בסופו של דבר בעשרות אחוזים. כך, ב-2014 יופעל מס קצוב של 80 שקל לליטר כוהל. זאת לעומת 37 שקל לליטר כוהל ב-2014 לפי הצו הישן שתוקפו יפוג בשבוע הבא.

הדיון בוועדת הכספים היה סוער במיוחד ובמהלכו צפו לפני השטח אינטרסים רבים של השחקנים השונים שיושפעו מהשינוי במנגנון המיסוי של האלכוהול: יצרני אלכוהול מקומיים, יבואנים, רשות שדות התעופה, הדיוטי פרי ועוד. בנוסף, חברי הוועדה הביעו חששות מהשלכות חברתיות וביקורת שיולידו אישורם של וריאציות שונות של הצו.

יו"ר הוועדה משה גפני התייחס למכתב השגרירים שנחשף ב"כלכליסט" וביקר אותו בחריפות. "קיבלתי מכתב מהנציגויות זרות ומהשגרירים", אמר גפני, "הם כותבים כי הם תומכים בנחישות ברפורמה במנגנון המס. הם רוצים שהרפורמה תיכנס לתוקף מיידית. אני רואה את המכתב בחומרה. זה כמו ששגריר ישראל בארה"ב יתערב בעניינים פנימיים".

סמנכ"ל רשות המסים, בועז סופר, הציג חלופות לצו המס לפיהן יתייקרו המשקאות בשיעורים שונים. לדבריו "נפגשתי עם גורמים שונים, האיחוד האירופי, שגרירויות, יצואנים, יבואנים, רשות שדות התעופה ועוד גורמים שונים ומשונים. ניסינו ליצור את התמהיל הכי פחות גרוע".

גפני אמר בסוף הדיון: "אני לא בשל לקבל החלטה בנושא האלכוהול אבל אנו לא יכולים להרשות ירידה במחירי האלכוהול. אנו לא מיצינו את הדיון". בסופו של דבר הושגה הפשרה האמורה, ובחודשיים הקרובים תדון הוועדה בצו מחדש ותנסה לסכם ניסוח אחר על דעת כל חברי הוועדה.

ראוי לציין כי ח"כ שלמה מולה הגיש בקשה לבטל את החלטת הוועדה. ח"כ מולה פנה ליו"ר הכנסת בטענה כי ההצבעה נערכה בניגוד לתקנון: לאחר שהחלה ישיבה של מליאת הכנסת. יו"ר הכנסת עשוי לאשר את בקשתו של מולה ולהפוך את החלטת הוועדה. התוצאה תהיה חזרה למצב מיסוי האלכוהול שהיה נהוג ב-2009.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
נו באמת...
"...מחירה של וודקה שעמד על 20 שקל יעלה ל-27 שקל..." - זה מה שיעצור את הנוער? יש ללמוד את הלקח מארצות אחרות, עליית מחירים לא עוזרת לפתור את הבעיה, רק דוחה אותה מה גם שהדרכים "לדפוק את הראש" תהיינה יצירתיות יותר. ברוסיה לדוגמה שתו בשמים, אנטי-פריז לרכבים, קוטל חרקים שהם על בסיס כוהל. ניטרול של רעלים נעשה ע"י הקפאת התכשיר האהוב אליך ולאחר מכן הוצאת הנוזל. הסנקציות הכלכליות לא משפיעות על האוכלסיה של הקטינים המשתכרים. יש לפתח אמצעים חינוכיים, הסברתיים, לדאוג לשעות הפנאי שלהם, ליצור עניין במדעים או ספורט. כל ממשלה דוחה את הבעיה לממשלה שתבוא אחריה, "רק לא אני", "רק לא בכהונה שלי" בושה, בושה לא למנהיגים, הם מזמן כבר לא חלק מהעם, אלא לנו, הבוחרים...
אלון  |  24.02.10
1.
המדינה עובדת על הציבור בעיניים
במסווה של מלחמה בשתיית אלכוהול, מעלים את מחירי האלכוהול תוצרת הארץ בצורה דרסטית ומוזילים את מחירו של האלכוהול המיובא. המטרה היא למצוא חן בעיני האיחוד האירופי וארה"ב שלוחצות על ישראל להוזיל את המשקאות המיובאים. לא מזמן אף פורסם ששגרירויות ארה"ב והאיחוד האירופי, באקט חסר תקדים של התערבות בחקיקה, העיזו לפנות במכתב חריף (!) ליו"ר ועדת הכספים, משה גפני, על מנת שיקדם את ה"רפורמה" הזאת: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3391974,00.html מעניין שאף אחד לא פוצה פה לנוכח ההוזלה המתוכננת של המשקאות המיובאים ואיש לא מרים גבה. שהרי, אם אלכוהול הוא רע, למה מעלים את מחירו של האלכוהול הישראלי ומוזילים את מחירו של המיובא? בכלל, נראה לי שהמילה "רפורמה" צריכה לקבל את המשמעות האמיתית שלה בארץ: שינוי חקיקתי שמוצג באופן שקרי כמשרת את האזרח, אך נועד לפגוע בו ולהצר את צעדיו.
לא שותה ולא שוטה  |  24.02.10