אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נמשך הזיגזג בשוק הסיטונאי: בעלי השוק חוזרים לנהל מו"מ גם עם קבוצת סוהו צילום: ויו פוינט

נמשך הזיגזג בשוק הסיטונאי: בעלי השוק חוזרים לנהל מו"מ גם עם קבוצת סוהו

נראה כי הלחץ על הצדדים המתחרים עשה את שלו והמחירים שמציעות שתי הקבוצות - זו שמובילה משפחת גינדי עם דודי ויסמן וזו שמובילים שיכון ובינוי נדל"ן של שרי אריסון ומשפחת אלוביץ', רק עולים

26.02.2010, 11:31 | שי פאוזנר

יממה בלבד לאחר שדיווחו כי החליטו לקיים מו"מ של שבוע נוסף בלעדי עם חברת רבוע כחול ומשפחת גינדי על מכירת מתחחם השוק הסיטונאי, מדווחים הבוקר (ו') בעלי המתחם - עיריית תל אביב וחברת השוק הסיטונאי של תנובה, סוחרים בשוק לשעבר ועו"ד שרגא בירן, כי פתחו שוב במגעים מקבילים למכירתו גם עם קבוצת סוהו ש"הוגלתה" מהמכרז השבוע.

נראה כי הלחץ על הצדדים המתחרים עשה את שלו והמחירים שמציעות שתי הקבוצות - זו שמובילה משפחת גינדי עם דודי ויסמן וזו שמובילים שיכון ובינוי נדל"ןשל שרי אריסון ומשפחת אלוביץ', רק עולים.

שלשום הגיע הדד ליין שקבעו בעלי המתחם, לאחר שנתנו ארכה בת שבוע לקבוצה של רבוע כחול ומשפחת גינדי לנהל איתם מגעים ולסכם את הפרטים האחרונים על מכירת המתחם.

ההערכות בשוק היו כי ההצעה האחרונה שקיבלו בעלי המתחם מויסמן וגינדי נעה בין 950 ל־970 מיליון שקל. בסכום זה אמורים היו רבוע כחול וגינדי לרכוש חלק מהמתחם שמאושר לבניית בניינים של 12 קומות וקניון גדול. במתחם ישנו חלק נוסף עליו אמורים לקום מגדלים של עשרות קומות, שלא ימכר בשלב זה.

חברת רבוע כחול שבשליטת קבוצת אלון בשליטת דודי ויסמן ושרגא בירן, ומשפחת גינדי, אישרה בראשית השבוע בהודעה לבורסה את הפרסום ב"כלכליסט" מיום חמישי האחרון, ודיווחה על חזרתן למשא ומתן לרכישת מתחם השוק הסיטונאי מול בעליו.

המו"מ עם קבוצת סוהו, שכוללת את חברת שיכון ובינוי נדל"ן, יורוקום נדל"ן, קנדה ישראל, דורון אביב ואמות, התנהל בשבועות האחרונים, והמוכרים נתנו במסגרתו פעמיים ארכה נוספת לקבוצה. למרות שתי ההארכות נותרו הפערים על המחיר גדולים מאוד וההערכה בשוק היתה כי הפער עמד על עשרות מליוני שקלים. אותן הערכות גרסו כי הצעת סוהו האחרונה עמדה על מחיר נמוך מ-900 מיליון שקל. אותם גורמים העריכו כאמור כי ההצעה האחרונה של גינדי ורבוע כחול היתה גבוהה יותר.

בשוק היו מי שהעריכו הבוקר כי למרות הנכונות של רבוע כחול וגינדי לרכוש את המתחם, מאמינים בעליו שיש עוד אפשרות "לסחוט" העלאת מחיר נוספת מהמתחרות. אותם גורמים מעריכים כי החלק העומד למכירה במתחם ימכר בסופו של דבר בסכום שלא יקטן ממיליארד שקל.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
המוכרים חושבים שניתן להוליך שולל את כולם כל הזמן
סוהו וגינדי נלחמים על פיסת קרקע שתגרום הפסד נורא לזוכה.המלחמה היא על הזכות להציע דירות ארבע חדרים כיוון אוויר אחד בארבעה מיליון שקלים.שהקונים יבינו איזה נגע הם מקבלים בעטיפת נייר צלופן ,משרדי המכירות יתרוקנו מאדם.המחיר ירד ויצנח ועדיין קונים לא יהיו בנמצא.מי שיזכה בקרקע יאבד את מפעל חייו.
26.02.10
1.
זה אומר שמחירי הדירות במתחם יהיו גבוהים ביותר
אחרת החברה המנצחת תפסיד הרבה כסף, ולא סביר שחברות בכירות בשוק הנדלן יעשו טעות כזו קריטית. בקיצור- ממש לא נראה שזה הולך להעלות את מחירי הדירות בתל אביב- רמת גן אלא דווקא לקרב את המרכז לדרום ת"א ( הווה אומר להפוך את שכונת יד אליהו ומונטיפיורי למרכז תל אביב ולא למרכז- דרום כפי שהן מוגדרות עכשיו). מה שיקרה זה העלאת מחירי הדיור בדרום ת"א וודאי שסמוך למתחם השוק הסיטונאי ברחובות יצחק שדה, מנחם בגין, המסגר- וזה ממש לא טוב לנו. הפתרון- לא נראה לי שאפשר למנוע מתל אביב וערי הלווין רמת גן וגבעתיים להפוך לערים לעשירים בלבד. מה שכן אפשר- להוריד מחירים בדרום ה "אמיתי" של תל אביב ובאיזורים פחות טובים ברמת גן וגבעתיים (רמת שקמה, רמת עמידר, נווה יהושע) וזה ע"י אפקט אטיאס- בתקווה שיתחיל לקדם בניה בשכונות הזולות (יחסית) הנ"ל. אחרת- המחירים באיזורים הללו ימשיכו לעלות ויגלשו גם לשאר ערי המרכז (בת ים, חולון, רעננה,רמת השרון וכו').
רועי , כפר סבא  |  26.02.10