אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא רק פיקאסו: המוזיאונים המוזרים בעולם צילום: shutterstock

לא רק פיקאסו: המוזיאונים המוזרים בעולם

אחרי שראיתם את המונה ליזה, וחרשתם את הגוגנהיים, הגיע הזמן להכיר את תולדות הכישוף והאסלות. "כלכליסט" מכניס פלפל למונח מוזיאון

28.02.2010, 14:24 | רונית צין-קרסנטי

נסיעה לחו"ל מלווה לרוב בכמה תחנות חובה, וביקור במוזיאון היא אחת הנפוצות שבהן. אם מאסתם במוזיאונים הקונבנציונליים, ומתחשק לכם להכניס קצת פלפל לתערוכה הבאה שבה תבקרו, "כלכליסט" מגיש את הרשימה האלטרנטיבית למונה ליזה, לגוגנהיים ולפיקאסו. מאחר שברוב המקרים מדובר במוזיאונים משפחתיים, כדאי לבדוק ולהתעדכן באתר האינטרנט אם המוזיאון פתוח, או שבעליו החליט לצאת לנופש.

מוזיאון הנעליים, טורונטו

 

נעלי עור עתיקות, צילום: shutterstock נעלי עור עתיקות | צילום: shutterstock נעלי עור עתיקות, צילום: shutterstock

את המוזיאון הקימה סוניה באטה, מעמודי התווך של תעשיית הנעליים העולמית, שמשנת 1940 אוספת באובססיביות נעליים מסוגים שונים ומתקופות שונות. במשך השנים צבר המוזיאון יותר מ־12 אלף זוגות נעליים ופריטים נלווים. מאחר שהחלל קטן מכדי להכיל את האוסף האדיר, מוצגות במקום תערוכה אחת קבועה ותערוכות מתחלפות. התערוכה הקבועה נקראת All about Shoes, ומוצגים בה זוגות נעליים מכל העולמות, החל בסנדלים ממצרים העתיקה, דרך נעליים לפיצוח ערמונים וכלה בפלטפורמות. בתערוכה הקבועה תמצאו גם מיצגים על שיטות לייצור ועיצוב נעליים, ואף פינה מיוחדת לנעלי סלבריטאים.

בימים אלה מוצגת במקום גם תערוכה הסוקרת את מגמות הפלטפורמה ונעלי העקב, ומוצגות בה נעליים מתקופת הבארוק והרנסנס, חלקן ממוזיאונים נחשבים ברחבי העולם (התערוכה מוצגת עד ספטמבר 2010). שתי תערוכות נוספות מציגות את נעלי ספורט החורף ונעליים של ילידי צפון אמריקה. פרטים: www.batashoemuseum.ca.

 

מוזיאון הארנבונים, פסדינה, קליפורניה

המוזיאון הוא גם ביתם הפרטי של זוג מייסדיו - פרזי וסטיב לובנסקי. כל הרהיטים, כלי האוכל, פריטי הטקסטיל, הצעצועים והמלתחה במקום מעוטרים בארנבים. לבני הזוג יש גם תשעה ארנבים חיים ויותר מ־20 אלף בובות ארנבונים מכל העולם. הם מקבלים פריטים רבים גם מהמבקרים במקום, ואף מתגאים בשיא גינס כבעלי אוסף הארנבונים הגדול בעולם. פרטים: www.thebunnymuseum.com.

מוזיאון קופסת האוכל, קולומבוס, ג'ורג'יה

קופסת אוכל, צילום: shutterstock קופסת אוכל | צילום: shutterstock קופסת אוכל, צילום: shutterstock

המוזיאון ממוקם מעל תחנת רדיו מקומית, ולשניהם בעל בית אחד. שמו אלאן וודאל, והוא התחיל לאסוף את קופסאות האוכל לתצוגה רק לפני ארבע שנים. כיום ברשותו כבר יותר מאלף קופסאות שונות, וגם חפצים נלווים כמו תרמוסים ומצננים. הוא החליט להתמקד בקופסאות הפח והצליח להשיג גם כמה נדירות של קוקה קולה, סדרות טלוויזיה אמריקאיות ישנות ועוד. התערוכה שיצר וודאל מציגה את התפתחות הפופ ארט האמריקאי דרך הקופסאות. עותקים של חלק מקופסאות הפח שבתצוגה ניתנים לרכישה במקום. פרטים: www.lunchboxmuseum.com.

המוזיאון לאמנות גרועה, סאמרסוויל, מסצ'וסטס

המוזיאון היחיד בעולם המוקדש כולו לאמנות גרועה בכל צורותיה. המוזיאון הוקם בשנת 1994 במטרה לחשוף את האמנות הגרועה ביותר, וכיום יש לו סניף גם בדדהם, מסצ'וסטס. במוזיאון מוצגות תערוכות מתחלפות של 30–40 פריטים בכל פעם, ולאחרונה אף יצא לאור ספר המרכז את כל יצירות האמנות שנאספו במקום. פרטים: www.museumofbadart.org.

מוזיאון המלחיות והפלפליות, גטלינבורג, טנסי

לפני כ־25 שנה חיפשה ארכיאולוגית בשם אנדריאה מגרסת פלפל, והתוצאה היא הקמתו של מוזיאון המלחיות והפלפליות. אנדריאה ומשפחתה הצליחו לאסוף יחד יותר מ־20 אלף מלחיות ופלפליות מתקופות שונות. מחיר הכניסה למוזיאון סמלי, ויקוזז אם תרכשו בחנות המוזיאון. פרטים: www.thesaltandpeppershakermuseum.com.

מוזיאון הכישוף, קורנוול, בריטניה

המוזיאון נוסד לפני 50 שנה על ידי ססיל וויליאמסון, שהיה לטענתו בעל כוחות כישוף, פעל נגד ציד מכשפות ויש האומרים שאף עבד עם שירותי הביון הבריטיים. במקום תמצאו ספרייה ובה כ־3,000 ספרי כישוף, תצוגת כלי עבודה של מכשפות ובובות לכישוף. במוזיאון תוכלו ללמוד איך לגרום למוות, לכאב או למחלה של מישהו על ידי דקירת בובת כישוף מיוחדת. פרטים: פתוח למבקרים בין אפריל לאוקטובר, www.museumofwitchcraft.com.

המוזיאון הבינלאומי לאסלות, ניו דלהי, הודו

אחרי שהקים עמותה העוסקת בתברואה בהודו, החליט ד"ר בינדשוואר פטאק לפתוח את הנושא להמונים והקים את מוזיאון האסלות בבירת המדינה. הוא ערך מחקר חובק עולם על גלגוליה של האסלה בתרבויות שונות לאורך ההיסטוריה, ואסף כמעט את כל הפרטים המוצגים במוזיאון במו ידיו. פרטים: www.sulabhtoiletmuseum.org.

מוזיאון אטריות ראמן, צילום: אי פי אי מוזיאון אטריות ראמן | צילום: אי פי אי מוזיאון אטריות ראמן, צילום: אי פי אי

מוזיאון אטריות ראמן, טוקיו, יפן

 

אף שמקורן בסין, אטריות הראמן הן המאכל הפופולרי ביותר ביפן כיום. מוזיאון מיוחד זה מדמה את שיטאמאקי, העיר העתיקה של טוקיו, בשנת 1958. במקום נבנו רחובות עתיקים ובהם תשע מסעדות המגישות מנות שונות של האטריות, גם בגרסה מוקטנת. פרטים: www.japan-guide.com/e/e3202.html.

תגיות