אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לשתות את הקליפה

לשתות את הקליפה

כמו ליקר הלימונצ'לו המפורסם, בסורנטו שבאיטליה מייצרים גם ליקר מנדרינות משובח, מהפירות המובחרים ביותר בפרדס. מתוק, חמוץ וחריף בלגימה אחת

28.02.2010, 10:26 | שלמה פפירבלט
סורנטו היא עיירה בדרום איטליה, השוכנת באחד האזורים היפים באירופה. בתיה תלויים על מצוקים תלולים הצונחים אל גלי הכסף של הים וסביבה כפרים יפהפיים. אין חובב אלכוהול רציני בעולם שלא לגם את ניחוחות פרדסיה של סורנטו באמצעות הליקרים על בסיס פרי הדר שעושים שם זה דורות.

המיקרו־אקלים המיוחד של האזור, הקרקע והמסורות החקלאיות העניקו אופי מיוחד להדרים שמגדלים שם 240 חברי הקואופרטיב סולגרי, אשר פירותיו זכו להכרת האיחוד האירופי כסוג מוגן ובלעדי. מפרי ההדר המיוחד הזה, או נכון יותר מקליפותיו, עושים ליקרים אלכוהוליים נהדרים, הידוע שבהם הלימונצ'לו, המבוסס על לימון.

סורנטו, איטליה. פירות הדר ייחודיים סורנטו, איטליה. פירות הדר ייחודיים סורנטו, איטליה. פירות הדר ייחודיים

מתכון משפחתי

בן דודו של הלימונצ'לו, טרדיציונלה ליקר די מנדריני די סורנטו, עשוי בדיוק באותה דרך אך מבוסס על המנדרינה המקומית, ומיוצר על ידי וילה מאסה (יבוא: החברה הסקוטית). אצל בני מאסה, באחוזתם מהמאה ה־19, עשו את הליקרים האלה על פי מתכון משפחתי, מעצי ההדר שלהם, כדי לכבד את האורחים. לפני כ־20 שנה החליטו הצאצאים הנוכחיים לעבור לייצור נרחב, והעסק שלהם - שהוקם בפיאנו די סורנטו ומקפיד על שיטות מסורתיות וחומרים מעולים - היה במהירות רבה להצלחה בינלאומית.

רק המושלמים נבחרים

ליקר די מנדריני די סורנטו ליקר די מנדריני די סורנטו ליקר די מנדריני די סורנטו

אחרי שמגדלים את פרי המחמד בפרדסים המטופחים והמוגנים בדרכים שונות (בחורף מפני הקור ובקיץ מפני חמה יוקדת), קוטפים אותו ידנית. הפירות שקליפתם פגומה מושלכים הצדה, ורק המושלמים מגיעים אל המזקקה.

במזקקה הפירות נרחצים, מיובשים ומועברים אל מכונה מיוחדת המסירה מהם את הקליפה: דק דק, כמו בגילוח, עם מינימום אפשרי של השכבה הלבנה הבשרנית הנמצאת מעבר לקליפת ההדר וספוגה מרירות בלתי רצויה. הקליפות הדקיקות מושרות כמה ימים במכלי פלדת אל־חלד המלאים אלכוהול בריכוז גבוה, למיצוי מרב חומרי הטעם והארומות שיש בהן.

אחרי שמסלקים את הקליפות "הריקות", מסננים את האלכוהול ומניחים לו לשהות תקופה מסוימת בטמפרטורה מבוקרת, אשר בסיומה הוא מעורבב עם תמיסה של מים מטוהרים וסוכר לבן. בשלה הזה מגיע המשקה לרמה האלכוהולית הסופית שלו: 30%. בתום סדרה של טעימות ואחסון של כמה שבועות בחדרי קירור אפלים לייצוב המשקה - מבקבקים ואורזים למשלוח.

 

את ליקר המנדרינה שותים כאפריטיף, קפוא מהמקפיא או על קרח, כאשר האף נטוע בתוך עננת העושר הארומטי שלו - ניחוח מנדריני נפלא. על החך הוא מפגין איזון מצוין של טעמי מתוק־חמצמץ־חריף, הנותרים רגע ממושך על הלשון. מחיר בקבוק: 45 שקל.

תגיות