אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגונים להגנת הסביבה עתרו לבג"ץ נגד הרפורמה בחוק התכנון והבנייה צילום: אורי פורת

ארגונים להגנת הסביבה עתרו לבג"ץ נגד הרפורמה בחוק התכנון והבנייה

הארגונים, בהם גם החברה להגנת הטבע ואדם טבע ודין, ביקשו להורות על צו שימנע דיון ממשלתי ברפורמה, ולהאריך את תקופת הזמן שניתנה להגשת הערות בנושא

28.02.2010, 15:10 | רויטל חובל
שישה ארגוני סביבה, בהם אדם טבע ודין והחברה להגנת הטבע, הגישו היום (א') עתירה לבג"ץ נגד הרפורמה בחוק התכנון והבנייה שמוביל ראש הממשלה בנימין נתניהו. הארגונים ביקשו להורות על צו מניעה שיורה לממשלה להמנע מקיום דיון ממשלתי ברפורמה וכן להאריך את משך הזמן הניתן להערות משרדי הממשלה והציבור ל-90 יום.

"מדובר ברפורמה המשנה סדרי עולם בתחום התכנון והבנייה, שהשלכותיה על דמות הארץ, על הבריאות, הסביבה והזכויות של תושביה מרחיקות לכת", נכתב בעתירה. העותרים מציינים מספר דוגמאות המעידות על השפעתה האדירה של הרפורמה, וביניהן: הפרטת כל הליכי הבחינה הסביבתית, פגיעה בזכות הייצוג של הארגונים הסביבתיים, צמצום זכות הציבור ועוד.

על פי העתירה, הצעת החוק שעניינה הרפורמה בתכנון ובנייה צפויה להביא לשורה ארוכה של שינויים, חלקם מהפכניים, בהסדרים בחוק התכנון והבנייה הקיים. למרות זאת, פרסום טיוטת החוק הוגבל ל-21 יום בלבד. "לשם התנגדות רגילה לתוכנית, קובע החוק פרק זמן של 60 יום, מכאן שלשם תגובה לחוק כה עצום בהיקפיו ובמשמעויותיו, נדרש זמן מינימלי של 90 יום", נכתב בעתירה.

עיקרי הרפורמה בתכנון ובנייה הם חיזוק הוועדות המקומיות על חשבונן של הוועדות המחוזיות במטרה לקצר הליכים, וכן ביטול הוועדה להגנה על השטחים הפתוחים. לטענת המשרד להגנת הסביבה, זכות ההצבעה בוועדות התכנון שייכת לנציגי הרשויות המקומיות ששיקוליהם צרים יותר.

תגיות