אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האוכל: בשר על הבר צילום: מוטי מילרוד

חדשות האוכל: בשר על הבר

משפחת חינאווי פותחת מסעדת בשרים בראשון לציון (1), פיצה פיאנו משוק הכרמל מתמקמת במרכז תל אביב (2), וברחוב הארבעה בתל אביב תיפתח מסעדה המתגאה בקיר שעליו 50 ברזי בירה מהחבית

03.03.2010, 11:09 | גלי וולוצקי
1. רוג'ר ובשארה חינאווי, מבעלי רשת מעדניות חינאווי ונצר למשפחת הקצבים, מרחיבים את תחום הפעילות ופותחים בסוף השבוע הקרוב מסעדה בראשון לציון. מסעדת "חינאווי - תרבות של בשר" תתפרש על פני 780 מ"ר ותכלול גם מעדנייה וקצביית בשרים, שולחנות אבירים גדולים ובר ישיבה. בנוסף, יהיה במקום חדר לאירוח פרטי שבו אפשר להושיב עד 100 סועדים.

בתפריט מבחר סלטים, כמו קישואים קלויים בנענע ולימון, עגבניות עם שום, פלפל חריף וכוסברה, חצילים קלויים, מטבוחה וסלט ביצים, ושאר התפריט יוקדש בעיקר לעניין המרכזי שלטובתו הוקמה המסעדה - בשר. בין השאר יוגשו לקרניבורים רוטפלש אדום, שיפודי אנטרקוט, שישליק הודו עם שומן כבש, שקדי עגל ונתחים כמו אנטרקוט, פילה וצלעות טלה. נוסף לבשרים על הגריל יוכנו במקום גם תבשילים כמו סינייה (בשר בטחינה) ואוסובוקו טלה. פרטים: ילדי טהרן 12 ראשון לציון. טל': 03-9417999.

חינאווי תרבות של בשר, בראשון לציון. 780 מ"ר עם מעדנייה וקצבייה, צילום: מוטי מילרוד חינאווי תרבות של בשר, בראשון לציון. 780 מ"ר עם מעדנייה וקצבייה | צילום: מוטי מילרוד חינאווי תרבות של בשר, בראשון לציון. 780 מ"ר עם מעדנייה וקצבייה, צילום: מוטי מילרוד

2. ביפו פותח היזם דוד פרנסואה מתתיהו את MOMA - גלריה לעיצוב ובית קפה, שבהם יימכרו כיסאות וכורסאות מעוצבים, חדרי שינה ופינות אוכל, ריהוט גן וריהוט ברים אנגלי, כלי בית ומתנות, שנדלירים, תמונות ובגדי מעצבים. החלק הקולינרי של המיזם, בפיקוחה של השפית והיועצת אמילי גולדברג, כולל מנות בהשראת דוכני רחוב משוקי העולם: ערמונים חמים, שיפודי חלומי, שקשוקה עגבניות ופלפלים, קרפים ועוד. פרטים: עולי ציון 7 יפו. טל': 03-6828142.

3. על חורבותיו של קפה קקאו בקרליבך פינת לסקוב בתל אביב נפתחה השבוע הפיצרייה של פיליפ, פיצה פיאנו, ששכנה בעבר בפאתי שוק הכרמל ונסגרה לפני כמה חודשים. במיקום החדש והמרווח יותר ימשיך פיליפ להגיש את הפיצות הדקיקות עם התוספות המשובחות, בהן פיצה עם נקניקיות מרגז, שקדים וגבינת מוצרלה (48/74 שקל) ופיצה ארבע גבינות - פטה, מוצרלה בפאלו, רוקפור ומוצרלה (48/74 שקל). פרטים: קרליבך 20 תל אביב. 03-5100904.

4. מסעדת Porter & Sons תיפתח בראשון הקרוב על חורבות סניף פאפאגאיו ברחוב הארבעה בתל אביב. במסעדה יהיו 50 ברזי בירה, ויוגשו מנות של אוכל שהולך עם בירה. העיצוב חמים ונעים, בדומה לבתי בירה אירופיים, וקיר הברזים המרשים מהווה חלק אינטגרלי מהתפאורה. יואב עלון, מבעלי המקום, מדגיש כי יתפקד כמסעדה לכל דבר לצד היצע הבירות המרשים. בין השאר יוגשו מנות כמו שרימפס קרבונרה, מחבת פירות ים, שלושה סוגי נקניקיות מתוצרת המקום, צלעות עגל במחבת ורוסטביף. פרטים: הארבעה 14 תל אביב. טל': 03-6244355.

תגיות