אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון - המחוזי החליט: הדירקטורים בלאומי ייבחרו בקיץ צילום: גלעד קוולצ'יק

פרסום ראשון - המחוזי החליט: הדירקטורים בלאומי ייבחרו בקיץ

ל"כלכליסט" נודע כי השופטת הילה גרסטל החליטה כי ההצבעה על מינוי דירקטורים בלאומי תתקיים במסגרת האסיפה השנתית שתתקיים בקיץ הקרוב

03.03.2010, 12:57 | תומר זלצר

נשיאת בית המשפט המחוזי בפתח תקווה השופטת הילה גרסטל החליטה כי ההצבעה על מינוי דירקטורים בבנק לאומיתתקיים במסגרת האסיפה השנתית שתתקיים בקיץ הקרוב- כך נודע ל"כלכליסט".

זאת לאחר שאתמול דחו שלמה אליהו ודירקטוריון בנק לאומי את הצעת הפשרה השנייה שהציעה ולפיה האסיפה תתקיים תוך 56 יום או בקיץ.

משמעות הדחייה לקיץ היא כי כל הליך הצעת המועמדים ייפתח מחדש. המסלול הציבורי ייפתח מחדש: מועמדים יגישו טפסי מועמדות לוועד הציבורי בראשות השופטת (בדימוס) שולמית ולנשטיין, שתבצע סינון ראשוני של השמות ותעביר רשימת מועמדים לועדת המניות בראשות עו"ד מרגלית נוף. ועדת המניות - שבה חברים מלבד נוף גם שלומי נידם, אריה קורן, לינה ויסברג ודוד לויתן – תפתח בדיונים ותקיים ראיונות עם מועמדים, שבסופם תגובש רשימה של חמישה מועמדים. 

הקרב נפתח לכלל המתמודדים

במקביל, יציג שלמה אליהו את מועמדו לתפקיד דירקטור – נגיד בנק ישראל לשעבר ד"ר דוד קליין. עדיין לא ברור אם אליהו מתכוון לערער לבית המשפט העליון על החלטת המחוזי. עדיין לא ברור כיצד תיושב המחלוקת בעניין המסלול הפרטי לדירקטוריון מתוקף סעיף 87 בתקנון הבנק.

בדיון שהתקיים אתמול בבית המשפט המחוזי הציג בנק ישראל, לראשונה את עמדתו. היועצת המשפטית של בנק ישראל, עו"ד טידה שמיר, ציינה בדיון כי "חוק החברות קובע במפורש כי הדירקטורים ימונו באסיפה השנתית, אלא אם כן נקבע אחרת בתקנון. תקנון הבנק לא קובע אחרת – להיפך. על בנק לאומי חל חוק המניות הבנקאיות בהסדר שגובר על התקנון ואומר שדירקטורים ייבחרו באסיפה שנתית ורק כאשר יתפנה מקום של דירקטור – אפשר למנות באסיפה שאינה שנתית". 

לדבריה, "לאור זאת שאין בלאומי גרעין שליטה מובהק ולאור זה שהמדינה תמכור את שארית מניותיה, חייבים לאפשר הליך נכון שיציע תמהיל להרכב הדירקטוריון ולא דירקטור אחד. לו היה מבקש אליהו לפטר דירקטור ולמנות דירקטור אחר - הייתי מבינה. אבל מחר, אליהו יכול לבקש למנות דירקטור למי שיעזוב באסיפה השנתית שתתקיים בעוד שנתיים".

גרסטל: "בנק לאומי היה אמור לסרד לדרישת אליהו"

השופטת גרסטל קבעה בפסק הדין כי "מינוי דירקטורים באופן שגרתי, כאשר שליש מחברי הדירקטוריון פורש מדי שנה על פי הוראות התקנון, ויש צורך למנות דירקטורים במקומם, יכול להיעשות אך ורק באסיפה רגילה ולא באסיפה מיוחדת. כל פרשנות אחרת תוביל לתוצאה אבסורדית שתאפשר לכל בעל מניות העונה לדרישות הסף של סעיף 63 בחוק החברות (בבנק לאומי יש שני בעלי מניות כאלה – מדינת ישראל ושלמה אליהו) את הזכות, בכל עת, ללא קשר לצורך במינוי דירקטורים או לעיתוי שבו עשוי להיווצר צורך כזה, לדרוש אסיפה מיוחדת לצורך בחירת דירקטורים".

עוד קובעת השופטת כי "דירקטוריון בנק לאומי היה אמור לסרב לדרישת אליהו לקיום אסיפה מיוחדת לשם מינוי דירקטור או דירקטורים, אך לא עשה כן וקבע אסיפה מיוחדת שכללה סדר יום ושמות מועמדים. משעשה כן, למעשה, היה כבול בסדר היום שקבע ושכלל אך ורק את שמות המועמדים שנכללו בו".

תגיות