אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שרגא ברוש: "הספקולנטים פוגעים במשק הישראלי" צילום: אסף שילה / ישראל סאן

שרגא ברוש: "הספקולנטים פוגעים במשק הישראלי"

נשיא התאחדות התעשיינים תומך במיסוי כבד על הכנסה מהפרשי שער וטוען כי התיסוף המצטבר בשקל גרם לאובדן עסקאות של 4.3 מיליארד ד'

04.03.2010, 11:58 | תומר אביטל

ועדת השרים לענייני חקיקה החליטה לדון מחדש ביום ראשון הקרוב בהצעת חוק להטלת מס על הכנסה מהפרשי שער. מדובר בהצעה של ח"כ חיים כץ (ליכוד), אותה דחתה הוועדה בעבר.

הצעת החוק קובעת, כי יחיד יהיה חייב במס בשיעור של 35% על הכנסה שנתקבלה עקב הפרשי שער במידה והיא גבוהה מ-100 אלף שקל והופקדה לתקופה שאינה עולה על תשעה חודשים.

ח"כ חיים כץ, צילום: אביגיל עוזי ח"כ חיים כץ | צילום: אביגיל עוזי ח"כ חיים כץ, צילום: אביגיל עוזי

לפני כשלושה שבועות שיגר נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש מכתב מיוחד לחברי ועדת השרים לענייני חקיקה, בו הגן על הצעת החוק וביקש מהם לתמוך בו.

"בשלוש השנים האחרונות סובל מנוע הצמיחה העיקרי של משק הייצוא מפגיעה קשה בשל התיסוף החד בשערו של השקל. התחזקותו של השקל ביחס לדולר, שהגיעה לשיאה עם תיסוף מצטבר של 27% ביוני 2008, גרמה עד כה, לפי דיווחי היצואנים, לאובדן עסקאות של 4.3 מיליארד דולר", מלין ברוש במכתבו.

ברוש הוסיף, כי "כל אובדן של מיליארד דולר בעסקאות במשק משמעותו אובדן של 8,000 משרות". ברוש ביקש מחברי הוועדה את תמיכתם בהצעת החוק, שמטרתה "הגבלת המסחר הספקולטיבי, ובכך גם הגבלת השפעתו על שער החליפים, על כושר התחרות, ועל הסיכוי של המשק הישראלי לחזור לצמיחה".

נזקים כבדים

בתוך כך, ח"כ כץ שוחח עם חברי הוועדה בימים האחרונים. לטענתו, חלק מהשרים תומכים בהצעה, אולם משרד האוצר עדיין לא מסר את עמדתו. ח"כ כץ אמר, כי "היצואנים מצפים לרגולציה עוזרת ותומכת, לכן הצעת החוק חשובה".

בדברי ההסבר לחוק נכתב, כי "לכלכלת ישראל בכלל ולסקטור הייצוא בפרט, נגרמים נזקים כבדים עקב השקעות והמרות של מטבע חוץ הנעשות משיקולים ספקולטיביים. מיסוי הפרשי המרה הנובעים מהשקעות והמרות מט"ח לטווח קצר עשוי למתן את היקף ההשקעות הספקולטיביות ולמנוע את הנזקים לכלכלה הישראלית. הצעת החוק מסמיכה את שר האוצר באישור ועדת הכספים לקבוע פטורים מתחולת הוראות החוק על מנת למנוע פגיעה בהשקעות הנעשות לתקופות קצרות מתשעה חודשים אך שלא משיקולים ספקולטיביים".

ועדת השרים לענייני חקיקה תחליט, כאמור, מהי עמדת הממשלה לגבי הצעת החוק ביום ראשון הקרוב.

תגיות