אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביה"ד: מעסיק חייב לקלוט כל עובד כוח אדם, גם אם לא עבד באופן שוטף צילום: יריב כץ

ביה"ד: מעסיק חייב לקלוט כל עובד כוח אדם, גם אם לא עבד באופן שוטף

ביה"ד לעבודה בירושלים קבע כי חובה לקלוט לאחר תשעה חודשים כל עובד כוח אדם, אפילו אם הועסק בעבודות ארעיות; פסק הדין ניתן בעתירה של עמותת מען נגד רשות העתיקות וחברת בריק

04.03.2010, 19:18 | מיקי פלד

כל עובד חברת כח-אדם חייב להיקלט אצל המעסיק הסופי לאחר 9 חודשים, גם אם הוא מועסק בפרוייקטים ולא בעבודה שוטפת. כך קבע היום (ה') בית הדין האזורי לעבודה בירושלים.

פסק הדין ניתן בתביעה של עמותת מען נגד רשות העתיקות וחברת כח-האדם בריק, וביטל את פיטורי עובדי חברת כח-האדם, שעסקו בחפירות מטעם הרשות.

העובדים ועמותת מען יוצגו על-ידי עו"ד בסאם כורכבי ועו"ד ערן גולן, ואת רשות העתיקות ייצגה עו"ד ארנה לין. הרשות טענה, כי הסעיף בחוק חברות כח-אדם המחייב קליטה של עובדים לאחר 9 חודשים חל רק על עובדים המבצעים עבודה שוטפת ויומיומית.

העובדים, כולם ערבים ישראלים, הועסקו ברשות העתיקות במשך שנים בחפירות שונות. ב-2008 נודע להן כי עומדים לפטר כמה מהם והם פנו לעמותת מען בבקשה שתייצג אותם מול החברה ורשות העתיקות. לאחר שהובהר מהרשות כי היא אינה מתכוונת לקלוט אותם, פנו העובדים לבית הדין לעבודה.

בית הדין קבע כי "העובדה שהמחוקק קבע הוראה בלתי מסוייגת לפיה בחלוף תשעה חודשים הופכים עובדי הקבלן לעובדי המעסיק בפועל, מלמדת שהמחוקק לא הסתפק במניעת יצירתם של מעמדות שונים, והוא ביקש להשיג מטרה מרחיקת לכת יותר - למנוע באופן גורף העסקה של עובדי קבלן כוח אדם לתקופה העולה על תשעה חודשים, גם במקרים בהם לא נוצרת הפלייה בין עובדי הקבלן לעובדי המעסיק בפועל בשל כך שמדובר בהעסקה בעבודות שאופיין ארעי וכל העובדים מאותו סוג מועסקים באמצעות קבלן כוח אדם".

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
פתרון פשוט לבעיה פשוטה.
כאשר רצו להפסיק את חגיגת הליניסג מה עשו? - המציאו מס חדש שגרם לליסינג להיות לא כדאי עבור הלקוחות. כך צריך לעשות גם במקרה זה!, יש להטיל מס על כל חברה המעסיקה עובדי קבלן. המס חייב להיות כ80% מעלות שכרו של עובד כח אדם. כמו כן המס יחול כבר מהשעה הראשונה שעובד כזה מועסק. במקרה זה כולם מרוויחים, לחברות לא משתלם להחזיק עובד קבלן במשך שנים מפני שעלות העסקתו הופכת להיות גדולה מאוד. אזי החברה תקלוט אותו לשורותיה, או לחלופין תשלם מס מוגדל למדינה. הנישה של חברות כח אדם היא לספק כח אדם לתקופות קצרות, מה שקרה בארץ הוא ההיפך - זהו עושק של העובדים ואסור למדינה לתת לזה יד. מס שכזה יגרום לכך שכולם ירוויחו חוץ מהגזלנים שחיים על גב העובדים.
אלכס , צפון  |  07.03.10
15.
ומה קורה אם מעסיק המפטר עובד לאחר 9 חודשים ומחזיר אותו לאחר חודשיים
אין גבול לחוצפה ולאוזלת היד של לשכת המסחר והתעסוקה.במצב של היו המעסיק יכול לעשות העובד ככל העולה על רוחו ולתת לו כמה שפחות ולבעוט לא בטוסיק מתי שירצה.עד מתי רשעים יעלוזו?? מה הדין במקרה של חזרה לאותה עבודה כעובד קבלן לאחר פיטורין בעקבות התשעה חודשים. האם זה בסדר לקבל אותו שוב כעובד קבלן?? האיו זה סוג של עבדות מודרנית?
דודיק , ירושלים  |  07.03.10
12.
תשובה לשאלות המועסקים בחברות כו"ח
אם אתם מועסקים בחברת כו"ח אדם באותו מקום עבודה ועברו יותר מ9 חודשים מאז התחלתם לעבוד אזי כן אתם נחשבים לעובדים מן המניין בחברה המזמינה את השירות. כמובן שזה לא הכי פשוט בעולם ויש הליכים בשביל לדרוש זאת -אתם יכולים לפנות אלי לשאלות או להכנס לאתר http://www.wac-maan.org.il ארז וגנר- רכז ארגון העובדים מען (עמותת מען) בירושלים
ארז וגנר , ירושלים  |  05.03.10
לכל התגובות