אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": צוק תמרור 4 - השותפות תוכל להפיק 50 חביות נפט ביום בלבד צילום: חיים הורנשטיין

בלעדי ל"כלכליסט": צוק תמרור 4 - השותפות תוכל להפיק 50 חביות נפט ביום בלבד

אבנר של יצחק תשובה תקים באזור מתקן לקליטת נפט בהשקעה של כמיליון דולר, שיירכז גם את הפקת כמות הנפט הקטנה יחסית שהתגלתה בקידוח צוק תמרור 3

07.03.2010, 09:14 | גולן חזני

מבחני ההפקה בקידוח צוק תמרור 4 יימשכו עוד כמה שבועות, כך נודע ל"כלכליסט". זאת, לאחר שתוצאות המבחנים שנערכו עד כה לא סיפקו תשובה חד־משמעית לשאלת הכדאיות המסחרית של הפקת הנפט.

כעת התשובה שמספקים המבחנים היא שמספר החביות שניתן להפיק כיום עומד על כ-50 חביות ביום.

בסוף חודש ינואר דיווחו השותפות על הצלחה בבדיקת הלוגים החשמליים (בדיקה שנועדה לבדוק את התכונות הפיזיקליות של הסלעים) והחלו במבחני הפקה, שרק לאחר סיומם ניתן יהיה לדעת בוודאות האם תגלית הנפט מסחרית ומהו קצב ההפקה.

שותפויות חיפושי הנפט השותפות בקידוח - זרח (50%), דלק קידוחיםו אבנר - דיווחו היום כי בכוונתן לבצע לפחות קידוח נוסף באזור בעתיד הקרוב, וזאת לאור הפוטנציאל שלו כפי שהתגלה בקידוח הנוכחי. זרח נשלטת על ידי גינקו, ואילו דלק קידוחים ואבנר בידי יצחק תשובה.

עוד נודע, כי אבנר תקים באזור ים המלח מתקן קליטה לנפט בהשקעה של כמיליון דולר. זאת, למרות התוצאות הדלות בצוק תמרור. ההגיון מאחורי הקמת המתקן הוא ש-50 החביות של צוק תמרור 4 יצטרפו ל-120 החביות ביום שהתגלו בקידוח צוק תמרור 3 (שעבר מבחני הפקה והוחלט בינתיים לא לפתחו מסחרית), ולקידוחים נוספים וייצרו כדאיות מסחרית להפקת נפט באזור.

בהודעה הרשמית המאשרת את הפרסום ב"כלכליסט" ציינו השותפות כי התפוקה היומית של קידוחי תמרור, חלמיש ואמונה מוערכת ביותר מ-650 חביות (נפט ומים) הכוללים למעלה מכ-370 חביות נפט.

כל ארבעת הקידוחים יוכשרו להפקה סדירה והנפט שיופק מבארות הנפט יובל למתקן הקליטה והניפוק. עם תחילת הפקת הנפט ברשיונות של זרח השותפות מעריכה כי  תהנה מהכנסות של עשרות אלפי שקלים ליום.

על רקע התוצאות בקידוחי צוק תמרור והקמת מערך קליטה וניפוק נפט הודיעו שותפויות דלק קידוחים ואבנר חיפושי נפט כי הן בוחנות את האפשרות לשתף פעולה עם זרח בקידוח אמונה 1 ברישיון זרח. חלקן של שותפויות דלק בזרח כיום הינו מחצית ממובלעת צוק תמרור הנמצא בשטח של 20 קמ"ר. הרשיון הכולל של זרח משתרע על שטח של 400 קמ"ר.

השותפות דיווחה כי "בדעת השותפים לבצע באזור סקרים נוספים, על מנת למפות מחדש את גודל המאגר שנתגלה בקידוח וזאת על מנת להעריך את היקף רזרבות הנפט שבמאגר. סקרים אלה עשויים לאפשר תכנון מערך פיתוח של המאגר וכן איתור מבנים נוספים הראויים לקדיחה".

תגיות