אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הספקולנטים יכולים לנשום לרווחה: לא ישלמו מס על מסחר במט"ח צילום: אביגיל עוזי

הספקולנטים יכולים לנשום לרווחה: לא ישלמו מס על מסחר במט"ח

ועדת השרים דחתה הצעת חוק להטלת מס על מסחר ספקולטיבי במט"ח; הערכות: שרי האוצר והמשפטים הביאו לטרפוד ההצעה

07.03.2010, 17:35 | תומר אביטל

ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה היום הצעת חוק להטלת מס על מסחר ספקולטיבי במט"ח. ההצעה, שהגיש ח"כ חיים כץ (ליכוד), נדחתה על ידי הוועדה בעבר - והועלתה היום לדיון חוזר.

הצעת החוק ביקשה לקבוע כי יחיד יהיה חייב במס בשיעור של 35% על הכנסה שהתקבלה עקב הפרשי שער במט"ח, במידה שהיא גבוהה מ-100 אלף שקל והופקדה לתקופה שאינה עולה על תשעה חודשים.

בשבועות האחרונים פעלו ח"כ כץ ונשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, לקידום ההצעה. לדברי גורמים בוועדה, החוק טורפד על ידי שר המשפטים יעקב נאמן ושר האוצר יובל שטייניץ. שרי סיעות ישראל ביתנו וש"ס לא הגיעו לדיון בוועדה - וההצעה נדחתה ברוב של שישה מול ארבעה.

בדברי ההסבר לחוק נכתב כי "לכלכלת ישראל בכלל ולסקטור הייצוא בפרט נגרמים נזקים כבדים עקב השקעות והמרות של מטבע חוץ הנעשות משיקולים ספקולטיביים. מיסוי הפרשי המרה הנובעים מהשקעות והמרות מט"ח לטווח קצר עשוי למתן את היקף ההשקעות הספקולטיביות ולמנוע את הנזקים לכלכלה הישראלית".

ח"כ כץ אמר היום כי "אני מאוכזב מדרך ההתנהלות של האוצר שלא יודע לכפות את דעתו". לדבריו, בכוונתו לפנות להנהלת הקואליציה על מנת להעלות את הצעת החוק לאישור במליאה גם ללא תמיכת שר האוצר - שכן מרבית חברי הקואליציה תומכים בה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לא. מרעננה - מדוע שלא תיזום כנס מחאה או הפגנה מול משרד רוה"מ או האוצר
תתפלא כמה אנשים מבינים ומסכימים עם מה שאתה אומר. אבל שרגא ברוש עסוק בפוליטיקה הקטנה שלו, עמי הראל עובד אצל מישהו שדווקא נהנה מהשקל החזק ולכן היצואנים צריכים לצאת לרחוב ולהפגין ולהביע מחאתם. טוקבקים לא יזיזו לאיש!! פשוט צא ועשה והם יבואו!!
פרופ' פלסנר  |  08.03.10
5.
מה שלא מבינים השרים (כמנהל בחברה שמייצאת)
השפעת שער ה $ על מאזני החברות היא דרמטית. ב 2009 פיטרנו כ 10% מהעובדים והורדנו את שכר השאר ב 10%, וללא הועיל הדולר ממשיך להחלש. לו שער ה $ היה 4.2 שקל, צעדים אלו היו נמנעים, מכיוון שתקבולינו הם ב $ ורוב ההוצאות בשקלים. בואו ונראה מה הפסידה המדינה: 1. תוספת של 25 עובדים למעגל האבטלה - תשלום דמי אבטלה של כ 500K ש"ח בחודש 2. אבדן מיסוי (מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות) של המפוטרים - 150K ש"ח בחודש 3. אבדן מיסוי עקב הורדת שכר - 150K ש"ח 4. אבדן הכנסות נלווה שנובע מהפיטורין (כל הספקים הרלוונטים.) 5. אבדן הכנסות מע"מ, מכ"ס, מיסוי על דלק וכו' עקב צימצום הצריכה שנובע מהורדת השכר והפיצויים. בסה"כ ניתן להעריך שבמקרה זה (חברת הי -טק יצואנית) המדינה מפסידה כ 2-3M $ לשנה עקב התחזקות שער המטבע ב 10%, אם נכליל על כ 100K עובדי הי-טק יצואנים, ונניח שכל החברות נהגו באותו אופן (הנחה מחמירה, יש להודות) הרי שההפסד למשק מתבטא ב $1B וזה רק מהפסדי מיסוי (בערך 2% מכל המס השנתי הלאומי), וזאת לפני שהכללנו את שאר היצואנים (הי-טק זה עדיין לא הכל) ואת אבדן התוצר שלנו, שווקים שאנו מאבדים (לעולם) למדינות מתפתחות, וחברות גלובליות שישראל נעשיית יקרה מדי בשבילן (מעבר למלחמות או "מבצעים" שיש פה פעם בשנתיים). העיקר: זוגות צעירים יכולים לקנות פה דירות בקלות - ממש כמו בסינגפור.
א , רעננה  |  07.03.10
3.
שר האוצר וברוש הם רק ראשים מדברים - לא יודעים לבצע שום דבר - בושה!!
קרנות הגידור והבנקים הזרים צוחקים על כולנו ועושים בשקל כבשלהם. מי שלא יטפל בבעיה הזו היום יתמודד איתה מחר בצורה של מפעלים נסגרים, מובטלים וקווי ייצור שעוברים לחו"ל. יותר משתלם לייצר בארה"ב ואפילו אירופה מאשר בישראל. בושה לברוש שהולך צעד קדימה שניים אחורה ולפילוסוף דחליל - שטייניץ.
אל תגידו לא ידענו  |  07.03.10
לכל התגובות