אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רכישה שנייה של וורן באפט בישראל: נט-איי מכפר סבא צילום: בלומברג

רכישה שנייה של וורן באפט בישראל: נט-איי מכפר סבא

מפיצת רכיבי האלקטרוניקה הישראלית נרכשה על ידי TTI האמריקאית שבשליטת ברקשייר האת'אוויי. היקף הרכישה מוערך בכמה מיליוני דולרים ספורים

08.03.2010, 22:44 | מאיר אורבך ואסף גלעד

אחרי הרכישה המתוקשרת של ישקר ב־2006, המשקיע האגדי וורן באפט חוזר לרכוש חברות בישראל: חברת TTI, שנרכשה ב־2007 על ידי ברקשייר האת'אוויי של באפט, הודיעה בשבוע שעבר על רכישת מפיצת רכיבי האלקטרוניקה נט־איי הישראלית.

ל"כלכליסט" נודע כי המשא ומתן לרכישת החברה היה מהיר יחסית ונמשך חודשים ספורים בלבד. היקף העסקה אינו ידוע, אך הוא מוערך במיליוני דולרים ספורים - רחוק מאוד מ־4 מיליארד הדולרים ששולמו עבור ישקר.

המרוויחים הגדולים מהעסקה הם בעלי החברה אבי ענבר, המשקיע שלומי שולץ, ומנכ"ל נט־איי אמיר שור. שולץ הוא מנכ"ל תל-עד, יצרנית כבלים ורכיבים אלקטרוניים המספקת גם שירותי אינטגרציה, המעסיקה כיום 350 עובדים בסמוך למשרדי נט־איי בכפר סבא.

נט-איי נחשבת למפיצה בולטת של רכיבים אלקטרוניים שונים בישראל, בהם נורות LED, כבלים, מחברים ושרוולים מתכווצים, לשוק הפרטי והצבאי. החברה מעסיקה כיום 14 עובדים. לטענת החברה, יש לה כיום יותר מאלף לקוחות פעילים, רובם מתחום ההייטק והאלקטרוניקה. לפי הפרסומים, ברקשייר האת'אוויי תותיר על כנה את הנהלת החברה.

"ישראל היא שוק פעיל מאוד למוצריה של TTI במשך שנים רבות, בגלל הצמיחה המרשימה שלה בתחום האלקטרוניקה", אמר פול אנדרוז, נשיא ומנכ"ל TTI. TTI מתמחה בהפצה עולמית של רכיבים אלקטרוניים ומעסיקה 2,000 עובדים ממטה החברה בטקסס. ביצועיה של TTI אינם מפורסמים, אך הכנסותיה מוערכות ביותר ממיליארד דולר בשנה. זוהי הרכישה הרביעית שמבצעת TTI מאז נרכשה על ידי באפט תמורת סכום המוערך במיליארדי דולרים.

ל-TTI יש כיום 30 סניפים בעולם, נוסף על 25 סניפים בארצות הברית. את החברה האמריקאית ייצג בעסקה משרד עורכי הדין איתן מהולל, ואילו נט־איי יוצגה על ידי משרד גרוס־קליינהנדלר־חודק. ד"ר שלומית ווגמן ועורכת הדין אסתר קורן, מנהלת מחלקת מיזוגים ורכישות במשרד גרוס, אמרו אתמול ל"כלכליסט" כי: "המשא ומתן קודם בצורה ג'נטלמנית".

שלומי שולץ, מנכ"ל תל־עד, אמר כי הוא "מקווה שמשאביה של TTI ויכולות העיצוב של נט־איי יגדילו את עסקיהן המשותפים".

NET־AYE

עיסוק: הפצת רכיבי אלקטרוניקה

נוסדה: 1998

מיקום: כפר סבא

עובדים: 14

בעלי מניות: תל-עד וברטק

מנכ"ל: אמיר שורתגובת נט־איי לא התקבלה עד סגירת הגליון.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
בולשיט אחד גדול!
לא באפט ולא נעליים, נראה לכם שמר באפט הנכבד יודע מי זה נט-איי? נראה לכם שהוא שלח את מר איתן ורטהיים יד ימינו בישראל לבדוק? משהו לא מריח טוב ב"סיפור" הזה. כבוד הכתבים הנכבדים מתבקשים לבצע בדיקת עומק לפני שהם מוציאים כתבה - הם לא מדייקים. ל 2 - כמה אתה רוצה? 10m-$20m$ זה בסדר? דבר עם נט-איי - יגידו לך מה לספר לבוס!!
סתם אחד , כפר סבא  |  09.03.10
5.
איזו כותרת משעשעת
ספק רב אם באפט בכלל יודע על הסיפור הזה. זה נחמד שחברה אמריקאית החליטה לרכוש את המפיצה הוותיקה שלה בישראל. דבר שקורה בכל העולם כדבר שגרתי אין פה שום ידיעה מרגשת. ולסתום מתגובה 1: מדובר בחברה שמפיצה מוצרי אלקטרוניקה. איזה חזון בדיוק יש פה? עסק נחמד וכנראה ימשיך להיות כזה בלי קשר לבעלים שלו. לפעמים עדיף לשתוק.
סטארטאפיסט  |  09.03.10
3.
תגובה ל-1
רואים שאתה לא מכיר את החברה הנרכשת ואת השוק הזה בכלל. מדובר על חברה שמנוהלת על-ידי צוות ישראלי שימשיך לנהל את החברה גם לאחר העברת הבעלות. החברה בבעלות ישראלית כבר כשני עשורים ויחד עם חברות האחיות שלה (אשר נשארו בבעלות ישראלית) מהווה מופת ליזמות ישראלית מזה זמן רב. בניגוד ל"אקיזיטים" בשוק הסטארט-אפ כאן מדובר על החלטה עסקית נטו שהתקבלה לאחר חשיבה מרובה ולא על חברה שהוקמה למטרת אקזיט מהיר.
אחד שמכיר , מרכז  |  09.03.10
לכל התגובות