אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
20 שנות מאבק בדרך לסיום: אושרה תוכנית לבניית אלף דירות ב"משולש הגדול" בר"ג צילום:בלומברג

20 שנות מאבק בדרך לסיום: אושרה תוכנית לבניית אלף דירות ב"משולש הגדול" בר"ג

בעקבות אישור התוכנית המחוזית, הוגשו תביעות פיצויים של בעלי זכויות בכפר אז"ר, בהיקף של כ-8 מיליון שקל אולם הוועדה המקומית החליטה לדחות התביעה

09.03.2010, 12:19 | שירלי ששון-עזר

20 שנה בהם ניהלו בעלי השטח המכונה "המשולש הגדול" ברמת גן מאבקים משפטיים בינם לבין עצמם ובינם לבין תושבי הסביבה עומדים להגיע לסיום. התב"ע של המתחם (תכנית בנין עיר) נמצאת כיום בדרך לאישור סופי ואם תצא לפועל יוכלו בעלי המתחם לבנות בשטחו 1,000 יחידות דיור והמתחם יהפוך לשכונה בשטח של כ-235 דונם.

המתחם שייך מבחינה מוניציפאלית לעיריית רמת גן. במערב הוא גובל עם כפר אז"ר, בצפון מחלף בר-אילן, מדרום תל השומר וממזרח קריית קריניצי. בשל ריבוי הבעלים במתחם ובשל התנגדויות מצד תושבי הסביבה לא יכלו בעלי הקרקע לממש את זכויות הבנייה שלהם עד כה. למרות זאת בשנת 2006 אושרה התכנית באופן עקרוני בוועדה המחוזית ועברה לשלב ההתנגדויות.

בימים האחרונים הסתיימו ההתנגדויות האחרונות. התוכנית החדשה תעבור למתן תוקף והיתרים ובחודשים הקרובים היא צפויה לקבל אישור. עו"ד צבי שוב המייצג בעלים שונים בקרקע אמר ל"כלכליסט" כי "להצעת התוכנית הוגשו התנגדויות משפטיות ושמאיות רבות, שהתייחסו בין היתר לאופן חלוקת הזכויות והתייחסו בין היתר לסוגיית המשתלה הפועלת בשטח שיש לפנותה. יש לזכור כי גם מינהל מקרקעי ישראל הינו בעלים בתוכנית והיווה צד בעניין. לאחר ניהול הליכי התנגדויות לא קלים, מינתה הוועדה המקומית את השמאי רחמים שרים, מהנדס העיר לשעבר, שינסה לגשר בין המתנגדים ולהמליץ לוועדה על דרך ההתייחסות להתנגדויות השונות. המגשר הגיש המלצות והוועדה המקומית קיבלה את רובן".

שוב הוסיף כי בעקבות אישורה של התכנית המחוזית, הוגשו מספר תביעות פיצויים על פי סעיף 197 של בעלי זכויות בכפר אז"ר, בהיקף כולל של כ-8 מיליון שקל וכי הוועדה המקומית החליטה לדחות התביעה.

במתחם קיימות שלוש קבוצות עיקריות של בעלי זכויות. קבוצה של בעלי קרקע המיוצגת ע"י עו"ד ברוך אדלר וזכאית לבניית כ-500 יח"ד בארבעה מגדלים. חברת ברען המיוצגת על ידי עו"ד צבי שוב הזכאית לאחר אישור התוכנית החדשה לבניית כ-100 יח"ד במסגרת מגדל נוסף.

לקבוצה השלישית שייכים בעלי קרקע פרטיים שיוכלו לבנות 184 בתי מגורים דו משפחתיים צמודי קרקע ו-156 יח"ד בבנייה רוויה נמוכה בגובה של 4 קומות וזאת בנוסף ל-40 יחידות דיור בבניינים בני חמש קומות וחזית מסחרית לשימוש השכונה.

בעלי הקרקע החלו להתקשר עם חברות יזמיות עוד בטרם נגמר שלב ההתנגדויות של התוכנית. הקבוצה שמיוצגת ע"י עו"ד ברוך אדלר חתמה לפני שנתיים על עסקה עם החברות היזמיות צמח המרמן, אשדר ואזורים. העסקה בין בעלי הקרקע ליזמים היתה על תנאי וסוכם בה שאם תוכנית בניין עיר חדשה תצא לפועל יקבלו בעלי הקרקע זכויות במגדלים.

עם הסרת ההתנגדויות נראה ששיתוף הפעולה בין בעלי הקרקע יצא לפועל. מי שיתכנן את הפרויקט יהיה האדריכל רני זיס, שתכנן בין היתר את מגדל G של גינדי החזקות ברחוב השופטים בתל אביב ומתוכננים בו 5 מגדלי יוקרה ועוד כ-80 יחידות דיור בבנייה נמוכה.

בעלי הקרקעות בשתי הקבוצות האחרות טרם הציגו את תכניותיהן. בנוסף מתוכנן במתחם פארק ירוק בשטח של כ-40 דונם.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
טוב מאוד, הגיע הזמן שיפתרו את כל הבעיות האלה
20 שנה אנשים מתווכחים ולא רואים שקל, סוף סוף נגמרה הסאגה הזאת ואפשר לבנות לאנשים דירות. לכל אלו שאומרים פינוי בינוי, כל עוד יש אוירה של חוסר אף אחד לא יסכים לפינוי בינוי, כל אחד ינסה לסחוט כמה שיותר וזה יגרום לכך שאף פעם לא תצא תוכנית לפועל, עובדה, אפשר לספור את הפרוייקטים של פינוי בינוי על יד אחת. ככל שיבנו יותר פרוייקטים כאלו אנשים באזורים גרועים יהיו מוכנים להצטרף לפינוי בינוי.
נעם  |  09.03.10
לכל התגובות