אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המטרה: ניצחון במכרזי אולימפיאדת החורף 2014 צילום: איי פי

המטרה: ניצחון במכרזי אולימפיאדת החורף 2014

שר התמ"ת יעמוד בראש משלחת עסקית שתצא בסוף החודש לרוסיה כדי לזכות בנתח ממכרזי אולימפיאדת החורף

10.03.2010, 08:36 | רון גרנות ונעמה סיקולר

שר התמ"ת בנימין בן אליעזר ומנכ"ל משרדו שרון קדמי ייצאו בסוף החודש לביקור רשמי ברוסיה. השניים יעמדו בראש משלחת חברות ישראליות כדי לנסות ולסייע להן להשתתף בפרויקטים של אולימפיאדת החורף ברוסיה שתתקיים ב־2014 בסוצ'י שברוסיה. בן אליעזר נרתם למאמצים בעקבות פנייה של נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, שביקש ממנו לעמוד בראש פורום העסקים ישראל־רוסיה. הביקור מאורגן על ידי הנספח המסחרי של משרד התמ"ת ברוסיה אדי שטיינבוק ומינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת בשיתוף מכון היצוא.

החברות שעתידות לשלוח נציגים לביקור ברוסיה הן בעיקר בתחומי התשתיות וההייטק - ברן, אי.סי.איי, מוטורולה ונייס - וכן נציגות של בורסת היהלומים בישראל. משתתפי המשלחת צפויים להשתתף בפורום עסקים במוסקבה בהשתתפות סגן ראש הממשלה הרוסי ויקטור זובקוב ובפורום עסקים בסנט פטרבורג בהשתתפות המושלת המקומית.

בן אליעזר אמר אתמול: "רוסיה היא אחת הכלכלות החשובות ביותר, עם אוכלוסייה של כ־140 מיליון תושבים. הפוטנציאל לסחר עם ישראל אינו ממוצה כלל, ועל כך מעידה ההיענות הגבוהה של חברות ישראליות מכל התחומים להצטרף למשלחת".

העיר סוצ'י שוכנת לחופו של הים השחור, ובה כ־400 אלף תושבים. אין לה תשתיות לאירוח משחקים בסדר הגודל הזה, ורוסיה מתכננת להשקיע לפחות 12 מיליארד דולר בבנייה של התשתיות הרלבנטיות לקיום המשחקים. כך, למשל, מתוכננים בנייה מסיבית של כבישים חדשים, שדרוג נמל התעופה והקמת תחנות כוח ושורה של בתי מלון חדשים. הוועד האולימפי הכריז כבר ב־2006 על קיום משחקי החורף במדינה, אולם המכרזים המשמעותיים עדיין לא נסגרו.

על פי כלכלני מכון היצוא, רוסיה מהווה שוק פוטנציאלי ליצוא הישראלי בעיקר בתחומים של טלקום, אגרוטכנולוגיה, ביטחון, ציוד רפואי, מים ואיכות סביבה. ענף הטלקום ברוסיה צמח בשנים האחרונות בכ־20% בממוצע. על פי כלכלני מכון היצוא, הפוטנציאל העסקי קיים בעיקר בתחום הטלפוניה הניידת ובתחום האינטרנט. גם ענף שירותי המחשוב הוא

פוטנציאל משמעותי לקראת משחקי החורף. מניסיון קודם במשחקים בינלאומיים אחרים נראה כי גם ענפי האבטחה והגנת המולדת הם הזדמנויות עסקיות ליצואנים הישראלים. הענף נשען מאוד על יבוא מוצרים ושירותים. ישראל עדיין לא נחשבת לאחת מיצואניות מוצרי האבטחה המשמעותיות לרוסיה וגוברות עליה מדינות כמו ארה"ב, בריטניה, גרמניה וצרפת. בשל היעדר התשתיות בסוצ'י, פוטנציאל גדול מאוד טמון גם בתחום הבנייה והתשתיות, הגם שבניית בתי המלון ומתקני הספורט כבר החלה.

כתוצאה מהמשבר הכלכלי בכלל ומהמשבר ברוסיה בפרט, הצטמצם היצוא הישראלי לרוסיה ב־2009 בכ־16% לכ־650 מיליון דולר, זאת לאחר עלייה מתמשכת מאז שנת 2003 של 250% עד 2008. מנכ"ל מכון היצוא אבי חפץ מעריך כי הפוטנציאל ליצוא הישראלי עדיין משמעותי מכיוון שרוסיה צפויה להציג בשנים 2010–2014 שיעור צמיחה ממוצע של כ־4%.

תגיות