אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמנות: מירושלים לכיכר

אמנות: מירושלים לכיכר

בית המכירות הירושלמי מצארט ערך תצוגה מקדימה בכיכר המדינה (1), תערוכות חדשות למועמדים לפרס גוטסדינר לאמנים צעירים (2), והאמן מיכה בן שמחון חוזר לנגני התזמורת הערבית של רשות השידור (4)

10.03.2010, 11:47 | דנה גילרמן

1. "הגעתם לגן עדן", אמרה אחת המבקרות בחלל התצוגה של בית המכירות הירושלמי מצארט, שהתמקם השבוע באופן זמני בכיכר המדינה בתל אביב. "למה את מתכוונת?", שאל המוכר. "הרבה עשירים מסתובבים פה אחר הצהריים", ענתה, בדיוק ברגע שבו חנה ג'יפ פורשה באדום־לבן מול חלון הראווה.

בית המכירות הירושלמי החליט לקיים תצוגה מוקדמת בתל אביב לקראת המכירה שתיערך במלון קינג דיוויד בירושלים ב־17 במרץ. “מרבית הלקוחות שלנו הם מהמרכז", הסביר המוכר. לקראת המכירה בחודש דצמבר האחרון נערכה תצוגה מקדימה בגלריה הוראס ריכטר ביפו.

בין העבודות אפשר למצוא כמה ציורים של מאיר פיצ'חדזה, שנפטר לאחרונה "ויש ביקוש רב לעבודותיו", מעיר העובד. בחלון הראווה תלוי ציור גדול ממדים של מנשה קדישמן ובו שלוש כבשים לבנות הבוקעות מרקע לבן. הציור מבהיר שבין כל מאות הכבשים שקדישמן מצייר יש גם כמה משובחות (30–40 אלף דולר).

כמו כן כוללת המכירה עבודה יפה של מיכל נאמן מ־1993 (הערכה מוקדמת 12–15 אלף דולר), שני רישומים של קית' הרינג (12–15 אלף דולר כל אחד) ואת הפסל "Violins" של ארמן מ־1994 (הערכה מוקדמת 60–80 אלף דולר). עוד במכירה: עבודה מרשימה של זאב רבן מימי בצלאל - ציור שמן על עץ ובו הכיתוב "הא לחמא עניא" (הערכה 25–35 אלף דולר), הציור "דמות וחמור בקבר" מ־1925 של נחום גוטמן (הערכה מוקדמת 72–85 אלף דולר), וציור מעניין של ראובן רובין מ־1970/71, "סוסים באור ירח" (הערכה מוקדמת 90–120 אלף דולר).

היום תשוב התצוגה לירושלים, לגלריה מצא (קינג דיוויד 21), שם תוצג עד למכירה. הקטלוג ב־www.artonline.co.il.

"ללא כותרת" של נעמה צבר במוזיאון תל אביב "ללא כותרת" של נעמה צבר במוזיאון תל אביב "ללא כותרת" של נעמה צבר במוזיאון תל אביב

2. תערוכות של שלושת המועמדים לפרס גוטסדינר, הפרס הנחשק לאמנים צעירים, ייפתחו במוזיאון תל אביב (שד' שאול המלך 27) בשישי הקרוב. ארז ישראלי מציג בתערוכה "אשפרה" (מונח הלקוח משלב עיבוד ושיפור אריגים לפני הוצאתם לשוק) מיצב מבטון הקושר בין מבנים ארכיטקטוניים לבין טקסטיל וטקסט מספר התורה. בתערוכה "הר" מציגה נירה פרג שתי עבודות וידיאו שמורכבות מחומרים תיעודיים שצולמו בירושלים, שתיהן עוסקות בריטואלים חברתיים ובסימון טריטוריות וגבולות בירושלים - בין קודש לחול ובין החיים למתים. חלל התערוכה "זיעה" של נעמה צבר בנוי משלושה מרכיבים: שני קירות שבנויים ממגברים ביתיים והופכים באמצעות מיתרים המתוחים עליהם לכלי נגינה עצמאיים, מדפים עם בקבוקי משקאות אלכוהוליים שסדינים מלופפים תחובים בפיותיהם, ועבודת וידיאו שבה מופיעה להקת רוק נשית שבה האמנית היא הסולנית. ב־13 באפריל תתקיים ההכרזה על הזוכה בפרס, בסכום של עשרת אלפים דולר.

 

3. בגלריה קונטמפוררי (הרצל 117) תיפתח מחר תערוכת הצילום "צפון - אמיתית. דרום - בהירה" של אוהד מטלון, ובה מבנים ארכיטקטוניים ריקים ונטושים, שצולמו בישראל, בגרמניה, באוסטריה, בירדן ובטייוואן. בגלריה ג'ולי מ. (בצלאל יפה 10) תיפתח בשבת התערוכה "לבן על לבן" של דגנית ברסט בשיתוף אמן אורח: דרור דאום.

יוסוף אל-עווד, מנגני התזמורת הערבית של רשות השידור, בתצלום של מיכה שמחון יוסוף אל-עווד, מנגני התזמורת הערבית של רשות השידור, בתצלום של מיכה שמחון יוסוף אל-עווד, מנגני התזמורת הערבית של רשות השידור, בתצלום של מיכה שמחון

 

4. שלוש תערוכות ייפתחו בשבת בבית האמנים בירושלים (שמואל הנגיד 12). המרכזית שבהן היא רטרוספקטיבה לאמן הוותיק מיכאל קובנר. בתערוכה "תצפיות" מוצגים ציורים שמסכמים 30 שנה של התבוננות וציור בנוף, אחד הנושאים המשמעותיים ביותר ביצירתו. "נופי הארץ, מצפונה לדרומה, מטופלים באופן שהוא בה בעת אוהב וביקורתי, מדעי כשם שהוא רומנטי. קובנר הנו מן היחידים בבני דורו שאינם מפנים את גבם אל הנוף הישראלי", כותב האוצר אילן ויזגן. תערוכה מעניינת נוספת היא זו של מיכה שמחון, שמתעד בצילום את המוזיקאים היהודים של המוזיקה הערבית הקלאסית, שניגנו בתזמורת הערבית של רשות השידור בשנים 1954–1991. הנגנים, היום בני יותר מ־70, "הקדישו את חייהם לסגנון מוזיקלי שהושתק במרחב הצלילי הישראלי: מוזיקה ערבית קלאסית", כותבת האוצרת טלי תמיר.

תגיות