אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה יש בפנים: יין אדום צילום: shutterstock

מה יש בפנים: יין אדום

הסוד יוצא החוצה: כדי שהיין שאתם שותים יגיע אליכן הביתה שמור ולא עכור מכניסים לתוכו סולפיט - חומר גופריתי שחלק מהאוכלוסייה רגיש אליו, חומצות שונות, טאנינים שמועילים לבריאות ולפעמים גם טיט. לחיים

11.03.2010, 09:24 | גדי גיא

דו־תחמוצת הגופרית וסולפיט

 

סולפיט, שם כללי לתרכובות שונות של גופרית, הוא מהחומרים המשמרים העתיקים בעולם, ושימש לשימור יין כבר באימפריה הרומית. כיום השימוש בו נפוץ והוא נמצא בכמויות גדולות בבשר, פירות יבשים, משקאות קלים, מזון מעובד ואפילו ירקות קפואים. החומר כנראה אינו רעיל, אך באחרונה הצטברו ראיות לכך שחלקים באוכלוסייה רגישים אליו, ושהוא גורם להם לכאבי ראש, קשיי נשימה והתקפי אסתמה. למרבה הצער, יצרנים רבים בעולם אינם מציינים על אריזות מוצרים כי הם מכילים סולפיט.

חומצה טרטארית, מאלית, ציטרית ולקטית

 

הענבים והיין חבים את טעמם לכמה חומצות שריכוזן הוא הקובע את הטעם. חומצה טרטארית, למשל, מעניקה ליין טעם מעקצץ, וחומצה לקטית מעדנת את טעמו. מומחים שטועמים את היין לפני הביקבוק נוהגים לתקן את טעמו בהוספת חומצות ממקורות שונים.

טאנינים ופלאבנואידים

 

חובבי יין מכירים את המילה "עפיצות", שמתארת את תחושות העקצוץ והלשון המיובשת שנלוות לשתיית יין. לתחושה אחראים חומרים בשם טאנינים, הנמצאים באופן טבעי בפירות בוסר ותה ירוק, ומגיעים אל היין מהחרצנים וקליפות הענבים, ובעקבות השריה ממושכת בחבית עץ אלון. העניין בחומרים הללו גאה לאחרונה בשל תכונותיהם נוגדות החמצון, שיכולות להועיל לבריאות הלב ואף למנוע סרטן, והם מהאחראים לדעה שכוסית היין היומית היא שמגינה על לבו של הצרפתי הממוצע מהדיאטה עתירת החמאה שלו.

טיט, חלבון ביצה וג'לטין

בסוף תסיסת היין מתקבל לרוב נוזל עכור ולא טעים. לכן, לפני ביקבוק היין מטהרים אותו כדי שישובב את העין. טכניקות הטיהור מערבות הוספת טיט בנטונייט, שהוא חימר אפרפר שסופח מוצקים עכורים, או לחילופין חלבון ביצה או ג'לטין.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
למה גופרית ביין.?
גדלתי אם אנשים שעשו יין טבעי, ללא כלום היו חביות של היו מעל 15 שנה והיה מעולה, וכידוע לי כול הכפר עשה יין טוב ללא גופרית וללא כלום , למה כדי להרוויח יותר כסף צריכים להרוס את בריאות של בני אדם? לי אמר לי הרופא קרדיולוג לשתות 100 CC יין אדום ליום, אני מרגישה שאני מרעילה את עצמי. לי יש תשובה? ולמי יש פתרון?
ניביה טפר  |  25.04.18
13.
Mr.Guy,please let us know your resource for this info.It is not even B.S.
All red wines are made from redgrapes,however NOT all white wines are made from white grapes. The addition of sulfite generate aselective environment that encourages the growth of the fermenting yeasts.A side benefit is the improved extraction of the red pigment making the wine richer. In most respected USA wineries,no chemicals are added for wine stabilisation.Instead cold stabilisation is used to stabilise the wines,followed by filtrations. A well stabilised wine,who was properly filtered will remain clear with no precipitation for years. People sensitive to red wines derive this sensitivity from the presence of Fusel Oil.Most of these people will "discover" that their sensitivity is also found when they consume hard liquor rich in fusel oil
phili alawal , San Francisco,CA  |  14.03.10
לכל התגובות