אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקאפי: זינוק של 400% בהיקף תוכנות האנטי-וירוס המזויפות צילום: shutterstock

מקאפי: זינוק של 400% בהיקף תוכנות האנטי-וירוס המזויפות

מפתחי התוכנות הזדוניות מנצלים את חוסר ההבנה ואת חשש הגולשים כדי למכור להם תוכנות מזויפות שבמקום להגן על המחשב גורמות לו נזק. היקף התעשייה הזו מוערך ב-300 מיליון דולר בשנה

10.03.2010, 15:17 | אבנר קשתן

מפתחי הווירוסים, הסוסים הטרויאניים ושאר התוכנות המזיקות מנצלים את חששות הגולשים כדי למכור להם תוכנות יקרות שלא רק שאינן מגנות עליהם, אלא מדביקות את מחשביהם במגוון תוכנות זדוניות. על פי ענקית אבטחת המידע מקאפי, היקף תעשיית תוכנות האנטי-וירוס המזויפות זינק ב-400% בשנה האחרונה, והוא מהווה את האיום הנפוץ והמזיק ביותר בתחום אבטחת המידע ב-2010.

על פי דו"ח חדש שפרסמה החברה, בכל יום נופלים בפח יותר ממיליון גולשים, אשר משלשלים לכיסי הנוכלים כ-300 מיליון דולר בשנה. ההפצה מתבצעת באמצעות אתרים זדוניים, המקפיצים הודעות שגיאה שמזהירות את הגולש כי מחשבו נדבק בווירוס, ומפנות אותו לאתר שבו יוכל לרכוש תוכנת הנראית כאנטי-וירוס. מרבית תוכנות ההגנה הקיימות לא ימנעו את התקנת האנטי-וירוס המזויף, מכיוון שזו פעולה שהגולש מבצע בעצמו. דווקא המודעות הגוברת לסכנות הגלישה באינטרנט היא שגורמת לאנשים להגיב לאזהרות המזויפות, ולהתפתות להצעות המפוקפקות.

בשוק קיימות יותר מ-3,000 תוכנות אנטי-וירוס מזויפות שונות, אם כי רובן מבוססות על אותה תוכנה ורק השם והלוגו מוחלפים. אחרי ההתקנה, משתלטת התוכנה על המחשב ומפיצה בו תוכנות אחרות, בהן וירוסים, רוגלות (Spyware) וסוסים טרויאניים המאפשרים להאקרים להתחבר למחשב. נוסף להדבקת המחשב, שומרים הנוכלים את מספר כרטיס האשראי שבאמצעותו נקנתה התוכנה.

ההגנה הטובה ביותר מפני תוכנות אנטי-וירוס מזויפות, כמו מתקפות אחרות המתבססות על "הנדסה חברתית", היא לשמור על עירנות, לבדוק באינטרנט על מוצר לפני שרוכשים אותו, ולבחון בעיון הודעות שגיאה והודעות קופצות בטרם מאשרים אותן.

תגיות