אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המושל דיוויד פטרסון מזהיר: "ניו יורק נמצאת במצב גרוע ממיתון" צילום: בלומברג

המושל דיוויד פטרסון מזהיר: "ניו יורק נמצאת במצב גרוע ממיתון"

הגירעון של מדינת ניו יורק תפח ל־9.2 מיליארד דולר, בעיקר על רקע הירידה בהכנסות ממסים בעקבות המשבר במגזר הפיננסי. סל הבונוסים של הבנקים הגדולים הגיע ב־2009 ל־20.3 מיליארד דולר לעומת 33 מיליארד דולר ב־2007

10.03.2010, 19:48 | סוכנויות הידיעות

מדינת ניו יורק בוחנת כמה אפשרויות לצמצום הגירעון התקציבי שלה שתפח ל־9.2 מיליארד דולר, בניסיון להימנע מקריסה כלכלית. "הדיילי טלגרף" הבריטי מדווח שעם האפשרויות הנבדקות נמנות הגדלת המיסוי על וול סטריט, הנכס המניב ביותר של המדינה, כמו גם הוצאת עובדי הציבור לחופשות ללא תשלום.

מושל מדינת ניו יורק דיוויד פטרסון הודה בראשית השבוע שהמדינה אכן נמצאת בסכנת התמוטטות אם לא יינקטו צעדים מיידיים להגדלת ההכנסות. "אני כאן כדי להודיע לכם שאנחנו חוצים את הקו בין מיתון למצב אחר, גרוע בהרבה, אלא אם עמיתיי המחוקקים ואנוכי נצליח לצמצם את הגירעון שתפח ל־9.2 מיליארד דולר", הודיע פטרסון בתדרוך שנערך בעיריית ברוקלין.

כתוצאה מכך מבקש המושל לדון עם החברות הגדולות בוול סטריט בהשפעת השינויים בחבילות השכר על תקציב מדינת ניו יורק. פטרסון מתייחס במיוחד להמרת הבונוסים למניות במקום למזומנים, מה שגרם לניו יורק להפסדים של 500 מיליון דולר בהכנסות ב־2009, נוסף על הפגיעה המצטברת בקופת המדינה כתוצאה מהירידה בשכר במגזר הפיננסי בעקבות המשבר.

מסקר שערך תומאס דינאפולי, מבקר מדינת ניו יורק, עולה כי סל הבונוסים של 2009 עמד על 20.3 מיליארד דולר בקרב הבנקים הגדולים בארצות הברית לעומת 32.9 מיליארד דולר ב־2007. פירוש הדבר הוא כי המדינה אשר ציפתה לגבות כ־1.5 מיליארד דולר במסים מהבונוסים של 2009 עד סוף ינואר תקבל למעשה רק חצי מהסכום עד סוף החודש הבא, בעוד יתרת המסים תיגבה במהלך שלוש השנים הבאות בצורת מניות ואופציות.

"לדעתי, עלינו לשוחח עם וול סטריט, שהיא המנוע של הכלכלה שלנו, בנוגע לאופן שבו היא מחלקת את המשאבים שלה", הסביר פטרסון. "אני מאמין שעלינו לנהל דיונים עם החברות הגדולות בוול סטריט כיצד יוכלו לתמוך במדינת ניו יורק". בחמש השנים הבאות הגירעון עתיד לתפוח ל־60.9 מיליארד דולר. זאת על רקע עלייה שנתית של 11% בעלות הפנסיות וביטוח הבריאות לעובדים, כמו גם עלייה צפויה של 17% בשנה בעמלות שתשלם בגין חובותיה.

במקביל הוסיף המושל להגן על תכניתו להטלת מס על משקאות קלים עתירי סוכר. המס בגובה 18% אמור לסייע לחסוך מיליארדי דולרים בשנה על טיפולים רפואיים במחלות לב ובסוכרת הנגרמים מהשמנת יתר. "מישהו חייב להצטרף לנטל של 7.6 מיליארד הדולר שהמדינה מוציאה בכל שנה לטיפול במחלות הללו", אמר פטרסון. עד כה, התכנית נתקלה בהתנגדות מצד המחוקקים, יצרני המשקאות והקמעונאים. ראש עיריית ניו יורק מייקל בלומברג תומך עם זאת במהלך והודיע כי יגייס כמיליארד דולר לטובת מרכזי בריאות קהילתיים.

תגיות