אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: שערוריות פייסבוק צילום מסך: facebook.com

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: שערוריות פייסבוק

על פי הדיווחים, מנכ"ל הרשת החברתית פרץ לחשבונות מייל של יריבים, ובמקביל נודע שחברת המשחקים זינגה - מפתחת פארמוויל - הונתה גולשים שביקשו לתרום לטהיטי. ומלחמות הפטנטים בזירת הסלולר ממשיכות להסעיר את הרשת

12.03.2010, 14:20 | רוני שני

ה-Business Insider חשף השבוע עוד פרשייה מלוכלכת מעברו של מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק. על פי התחקיר, בתחילת הדרך פרץ צוקרברג לחשבונות מייל של משתמשי האתר כדי לוודא שלא יציגו אותו באור שלילי בכתבה שחקרה אם הוא באמת גנב את הרעיון להקמת האתר מחבריו ללימודים.

פייסבוק בתגובה: מה שהיה היה. עכשיו יש לנו 400 מיליון משתמשים. כמה לא מפתיע שאותה פייסבוק משתפת פעולה עם זינגה, מפתחת המשחק הפופולרי פארמוויל. החברה, שכבר הוכח בעבר שהתנהלותה העסקית מפוקפקת ומטה, ביצעה לאחרונה הונאה נלוזה במיוחד כשהשתמשה בתרומות שהעבירו גולשים לניצולי רעידת האדמה בטהיטי כדי להעשיר את קופתה.

מייסד פייסבוק מארק צוקרברג, צילום: בלומברג מייסד פייסבוק מארק צוקרברג | צילום: בלומברג מייסד פייסבוק מארק צוקרברג, צילום: בלומברג

במגזין הגיימינג Afeeld מנסים להאיר את ההיבטים השליליים של זינגה בכלל ופארמוויל בפרט גם מזווית קהילתית-חברתית, ובונים טיעון משכנע למדי.

אבל לא צריך להאשים רק את התאגידים; לא מעט חברים באתר, ביניהם גם ישראלים, משתמשים ברצון הטוב של אחרים לצורכי פירמידות, שיווק רשתי וספאם.

דורון פישלר מתעכב על הצד השני של תעשיית משחקי הקז'ואל, שבה חברות כמו זינגה משכפלות משחקים של אחרים כאילו אין מחר. גם כאן מערכת הפטנטים, אליה נחזור בהמשך, לא מתפקדת.

ומנגד, בניו יורק טיימס מפרסמים טור אישי של מישהי הסובלת באומץ מנדודי שינה, ומוצאת קהילה תומכת דווקא בפייסבוק.

מלחמות הפטנטים

התביעה שהגישה אפל נגד HTC ממשיכה לעורר דיון ברשת: Tech Liberation מציינים שלא רק אפל, אלא תעשיית הסלולר כולה שקועה עמוק במלחמת פטנטים מתמשכת ואווילית, שמקורה במערכת חוקי הפטנטים המקולקת. בניו יורק טיימס ממפים את שדה הקרב המגוחך. ב-Wired ממחישים כיצד ייראה הטלפון של HTC אם אפל תנצח. וב-ZDnet מזכירים שמי שסובל ממינוף הפטנטים לרעה הם הצרכנים. שווה לקרוא גם את הפוסט המשובח שכתב ג'ונתן שוורץ, לשעבר מנכ"ל סאן, על הלוזריות המובנית בשימוש בפטנטים ככלי לאיום על מתחרים.

הנקסוס 1, הסלולרי של גוגל ו-HTC, שהיווה ככל הנראה את העילה לתביעה של אפל, לא ממש עומד בציפיות. ב-cnet חשפו בעיות מוזרות במסך שלו, והאנליסטים של גולדמן זאקס חזרו בהם מתחזית המכירות האופטימית שפירסמו טרם ההשקה. כנראה שתסריט האימים המתואר בסרטון האוסטרלי הזה עדיין לא התגשם.

טור מעניין במגזין Salon מביט מזווית פמיניסטית משהו על המלחמה שהכריזה אפל על אפליקציות הסקס שהציפו את החנות שלה.

בפינצטה

ולא בלי קשר לאפל, ב-4.5.10 יתקיים יום ללא DRM של קרן התוכנה החופשית. הכינו את המסכות.

למרות התחושה שהתאגידים הרפו מעט מלפיתת המוות שלהם בתכנים, בעת האחרונה מסתמנת חזרה לאחור ואימוץ מחודש של מנגנוני הגנה על משחקים, מוזיקה ותכנים אחרים (מי אמר אייפד?). חברת המשחקים Ubisoft היא הכוכבת הנוכחית: מנגנון ה-DRM שלה, שמחייב חיבור מתמיד לרשת, העלה את חמתם של הגיימרים, שהחליטו לבצע מתקפה על שרתי החברה. התוצאה: מחלק מהגיימרים התמים, שניסו לשחק ב-Assassin's Creed 2 ל-PC, נמנעה הגישה למשחק.

פרויקט מיוחד בבלוג גיזמודו בוחן את סוני לעומקה ולרוחבה, מגולל את ההיסטוריה שלה, מנתח את הבעיות ומציע פתרונות אפשריים. אל תחמיצו את האינפוגרפיקה המציגה את קטלוג המוצרים העצום והמיותר שלה.

מלבד היותה יצרנית אלקטרוניקה, סוני היא גם לייבל המוזיקה השני בגודלו בעולם. השבוע היא הודיעה שהחל מחודש מאי תחדל לספק לעיתונאים ומבקרי מוזיקה תקליטורים, ובמקומם - תספק להם דוגמיות בפורמט דיגיטלי.

סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט, הכריז השבוע שענקית התוכנה ממריאה אל הענן. למרות שהחברה נהנית ממכירות נאות של חלונות 7, מסתבר שכאשר למשתמשים יש זכות בחירה - למשל בנוגע לדפדפן - הם מעדיפים חלופות, כמו אופרה או פיירפוקס. מאחר שאתרים גדולים רבים עדיין אינם תומכים כשורה ב-IE8 הבלתי תקני, נראה שלא מדובר בהפסד גדול. בבלוג Technologizer תהו כיצד תוכל החברה לשמור על הרלבנטיות של מערכת ההפעלה העל-זמנית שלה. עיתונאים, בלוגרים ועובדים לשעבר בחברה מציעים תשובות מגוונות.

ובאותו הקשר: רגע לפני שהספרים האלקטרוניים הופכים ללהיט, חייבים תקנים.

HP חשפה השבוע פרטים נוספים על ה-Slate, מחשב הלוח שלה שיתחרה באייפד, ומסוגל - החזיקו חזק: להציג פלאש. קראו לזה סקפטיות, אבל HP תמימה למדי אם היא חושבת שאיכות, פונקציונליות או ביצועים יסייעו לה להתחרות באלופת המיתוג של כל הזמנים; זו שזוכה זו השנה השלישית ברציפות בתואר "החברה הכי מוערכת" של מגזין פורצ'ן.

קרול בארץ, מנכ"לית יאהו, מלכלכת על כל הבא ליד.

ברוכים הבאים לשנות ה-90: הדומיין sex.com שוב עומד למכירה ומגזין Wired חוגג עשור להתפוצצות בועת הדוט קום. יחי ההיבריס.

ניב ליליאן מצר על היעדר התרבות הדמוקרטית בישראל, ועורך השוואה קצרה ועגומה בין הממונה על ההגבלים העסקיים רונית קן למקבילתה האירופית נלי קרוז.

מחקר חדש קובע: הפילוסוף הגרמני היידגר צדק באומרו כי הכלים היומיומיים שאנחנו משתמשים בהם - במקרה זה עכבר ומסך מחשב - אכן הופכים לחלק בלתי נפרד מאיתנו ומשתלבים בהלך המחשבה שלנו.

פוסט קצר ומעורר מחשבה בבלוג של Next nature מזהיר את תושבי האינטרנט מפני Infobesity, השמנת יתר תודעתית, הנגרמת מצריכת יתר של הבלים מקוונים. עדויות מהשטח מוכיחות שבניגוד למזון לא בריא, ההתנתקות מטוויטר קלה למדי.

באקונומיסט בוחנים אם המילניאלס, אלו שנולדו בין השנים 1980-2000 אל תוך האינטרנט, אכן עשויים מקשה אחת.

ביל מיצ'ל, מנהל ב-Media Lab של MIT, מדבר על המקורות המפתיעים של האינטרנט, ומאמין שעוד טכנולוגיות משנות-עולם עשויות לצוץ בדרכים דומות.

הכירו את הממציא הכי פורה בעולם.

מאמר במגזין Baffler דן בהבדל בין חופשי לחינם, בין קפיטליזם למרקסיזם ובין יצירתיות לצרכנות.

תגיות