אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש חיים אחרי אייטיונז: 8 נגני מדיה חינמיים לחלונות

יש חיים אחרי אייטיונז: 8 נגני מדיה חינמיים לחלונות

תוכנת ה-Zune שמעניקה חוויית שימוש צבעונית ודינאמית, doubleTwist שמסתנכרנת עם מגוון אדיר של מכשירים ניידים, התוכנות שתומכות במאגרי תוספים ואלה שלא יעמיסו על הזיכרון של המחשב

13.03.2010, 17:26 | רן יניב הרטשטיין

Zune: דינאמית, מעניינת וכיפית

 

כמו אייטיונז והאייפוד, גם התוכנה של Zune נועדה במקור לניהול שירים, סרטים ופודקאסטים על נגני ה-Zune השונים של מיקרוסופט. אך כמו אייטיונז בזמנה, גם התוכנה של ה-Zune מציעה חווית שימוש מקורית וייחודית שלא דומה לאף תוכנת מדיה אחרת, וכל מי שמאזין למוזיקה במחשב, בלי קשר לסוג נגן המדיה שיש לו, יכול ליהנות ממנה.

במקום הטבלאות והרשימות המוכרות מתוכנות מוזיקה אחרות, התוכנה של Zune מציעה חוויית שימוש דינמית ומעניינת יותר, כמעין פרשנות קיצונית במיוחד על תצוגת עטיפות האלבומים בגרסאות האחרונות של אייטיונז. היא אמנם מוגבלת יותר מבחינת האפשרויות לשליטה בנגינה ולניהול אוסף המוזיקה, אך היא הרבה יותר כיפית.

Zune. מוזיקה, לא גיליונות נתונים Zune. מוזיקה, לא גיליונות נתונים Zune. מוזיקה, לא גיליונות נתונים

השפה החזותית מזכירה אתרי פלאש מינימליסטיים, ובזמן הנגינה אפשר לעבור לתצוגת "Now Playing" ייחודית, שמשלבת תמונות של האמנים, נתונים סטטיסטיים פיקנטיים שונים על אודות השיר הנוכחי, ועטיפות של אלבומים אחרים מהאוסף לתוך מצגת אוטומטית שמתעדכנת באופן קבוע לפי מידע מחנות המוזיקה של Zune.

עם זאת, כאמור, הכלים שמציעה התוכנה של Zune לניהול אוסף המוזיקה ולשליטה בנגינה רחוקים מלהיות מהפכניים כמו חוויית השימוש בה. מלבד זאת, אי אפשר להשתמש בתוכנה של Zune כדי לסנכרן שירים וקבצים אחרים לאייפוד, או לכל נגן מדיה אחר מלבד ה-Zune.

(להורדת התוכנה של Zune)

תצוגת האלבומים של התוכנה של Zune, שינוי קיצוני לעומת תוכנות המוזיקה המוכרות תצוגת האלבומים של התוכנה של Zune, שינוי קיצוני לעומת תוכנות המוזיקה המוכרות תצוגת האלבומים של התוכנה של Zune, שינוי קיצוני לעומת תוכנות המוזיקה המוכרות

doubleTwist: מסתנכרנת עם רוב המכשירים

doubleTwist אינה מהווה תחליף מלא לאייטיונז, לפחות לא עבור מי שנוהגים להאזין למוזיקה באמצעות המחשב בניגוד לנגן מוזיקה נייד או טלפון חכם. במקום לנסות להתעלות על אייטיונז בהיבט זה, doubleTwist מתחברת לספריית המוזיקה שכבר יצרתם באייטיונז (או ב-Windows Media Player), ומאפשרת לסנכרן אותה עם מגוון אדיר של מכשירים, ולא רק עם מכשירי ה-i השונים של אפל. doubleTwist אמנם כוללת גם אפשרות מובנית להאזנה למוזיקה, אך זה בפירוש לא הצד החזק שלה.

doubleTwist יודעת לעבוד עם כל מכשיר שחלונות מזהה כהתקן אחסון חיצוני (כלומר, שמופיע ככונן ברשימת הכוננים בסייר הקבצים של חלונות), אך מציעה תמיכה מיוחדת במגוון גדול מאוד של מכשירים, בהם רוב המכשירים מבוססי אנדרואיד, רוב הדגמים של בלקברי, כל המכשירים של נוקיה מהסדרות E (כמו ה-E61) ו-N (כמו ה-N97), מכשירים מבוססי Windows Mobile, ואחרים. כבונוס, doubleTwist גם יודעת להסתנכרן עם רוב דגמי האייפוד - עם פיצ'רים שאייטיונז לא תציע לעולם.

doubleTwist - הכל חוץ מאייפוד doubleTwist - הכל חוץ מאייפוד doubleTwist - הכל חוץ מאייפוד

doubleTwist אינה מסתפקת רק בסנכרון שירים - היא תומכת גם בתמונות ובקובצי וידיאו. בדגמים שהיא מזהה, doubleTwist מבצעת המרה אוטומטית ושקופה לקובצי וידיאו כדי שאפשר יהיה לנגן אותם בנגן הנייד באיכות הגבוהה ביותר ובלי לבזבז שטח אחסון יקר. עבור טלפונים חכמים או מכשירים אחרים שכוללים מצלמה מובנית, היא יודעת להמיר את הקבצים גם בחזרה לפורמט שאפשר לנגן על המחשב, ואף מאפשרת להעלות תמונות וקובצי וידיאו בלחיצה אחת לפליקר וליוטיוב.

מלבד זאת, אפשר להשתמש ב-doubleTwist גם כדי לייבא קטעי וידיאו מיוטיוב לתוך הספרייה של אייטיונז - doubleTwist תמיר אותם לפורמט הרלבנטי ותסנכרן אותם לכל המכשירים בהם היא תומכת. לבסוף, doubleTwist מאפשרת להוריד קבצים מהמכשיר באותה הקלות בה היא מאפשרת להעלות אותם עליו. כדי להעביר קבצים מהנגן הנייד למחשב, פשוט גררו אותם לתיקיה הרצויה בסייר הקבצים.

כדי להשתמש ב-doubleTwist צריך להירשם לשירות מקוון חינמי, ולשם כך להיות לכם חיבור פעיל לאינטרנט בפעם הראשונה שתפעילו את התוכנה. ההרשמה מאפשרת ל-doubleTwist להפעיל שירות שיתוף פשוט במיוחד לשימוש - כל שיר שתשלחו מתוך doubleTwist מגיע כהודעת אימייל עם קישור להורדה או להאזנה בסטרימינג.

(להורדת doubleTwist)

Songbird: הסוד הוא בתוספים

Songbird התחילה את דרכה כפיתוח מעניין על בסיס הקוד של פיירפוקס - אז היא היתה תוכנת מוזיקה כבדה, לא יציבה ולא מעניינת. אך אחרי שנים של ליטוש הפכה Songbird לאחת מתוכנות המוזיקה הגמישות ביותר שניסינו, הודות לתשתית התוספים שקיבלה בירושה מהדפדפן שעליו היא מבוססת.

חוויית השימוש הבסיסית ב-Songbird דומה מאוד לאייטיונז, והיא אף תומכת בסנכרון דו-כיווני קבוע עם אייטיונז כך שאפשר להמשיך להשתמש בשתיהן במקביל, למעבר חלק וקל יותר. כמו doubleTwist, גם היא תומכת בסנכרון עם מגוון גדול של נגנים ניידים וטלפונים חכמים, אם כי רשימת המכשירים שהיא מכירה אינה ארוכה כל כך כמו זו של doubleTwist.

הודות לדפדפן המובנה שלה ולתשתית התוספים המתקדמת, Songbird יודעת להעשיר את חוויית ההאזנה באופן אוטומטי במידע ממקורות שונים מהרשת - תמונות מפליקר, סרטונים מיוטיוב והמלצות מ-Last.fm, הודעות על הופעות ועדכוני חדשות על האמנים האהובים עליכם, ועוד.

Songbird מגיעה עם כמה תוספים וסקינים מובנים, אך מאגר ההרחבות שלה כולל תוספים רבים אחרים, ביניהם חידון מוזיקה המבוסס על אוסף המוזיקה שלכם, תצוגות מדיה שונות כמו CoverFlow של אייטיונז, תוספים לשיתוף עם שירותים מקוונים כמו טוויטר ופייסבוק, ועוד.

(להורדת Songbird)

musikCube: ספרטנית אך שימושית

התלונה המקובלת על אייטיונז היא צריכת המשאבים שלוחת הרסן שלה, ו-musikCube פותרת את הבעיה בצורה מלאה. היא נראית ומתנהגת בצורה דומה מאוד לאייטיונז, רק בלי מעברים תלת ממדיים או אפקטים מיוחדים - אין אפילו אפשרות להציג עטיפות אלבומים.

למרות המראה הספרטני, musikCube לא מקמצת בפיצ'רים שימושיים. היא יודעת לעדכן אוטומטית את ספריית המוזיקה כשעושים שינויים בקובצים שבמחשב, היא תומכת ביצירת רשימות השמעה חכמות, אם כי הממשק רחוק מלהיות ידידותי כמו באייטיונז ובתוכנות אחרות, והיא מאפשרת להגדיר קיצורי מקלדת גלובליים, שמאפשרים להגדיר שילובי מקשים שישלטו בנגינה מכל תוכנה במחשב, עבור מי שאין להם במקלדת כפתורים ייעודיים לשליטה בנגינה.

musikCube תומכת בתוספים חיצוניים, אך מבחר התוספים לא גדול כמו של songBird למשל. בין היתר, אפשר למצוא ברשימת התוספים של musikCube תוספים לשיתוף ברשתות חברתיות שונות, תוספים להמלצות מוזיקליות, תוספים לתמיכה בשלט רחוק חיצוני, ועוד.

(להורדת musikCube)

musikCube, בלי לרסק את המעבד musikCube, בלי לרסק את המעבד musikCube, בלי לרסק את המעבד

foobar2000: קלה ומאפשרת התאמה אישית

כמו musikCube, גם foobar2000 הוא נגן מוזיקה קל משקל ללא דרישות חומרה מחמירות, ובניגוד לאייטיונז למשל, הוא יעבוד באופן חלק בלי להכביד על משאבי המערכת גם במחשבים ישנים מאוד. למרות זאת, foobar2000 מציע אפשרויות התאמה אישית חסרות תקדים בהיקפן, ואפשר לשנות כמעט כל היבט בסידור הממשק, במראה, בתצוגת השירים ובנגינה שלהם, בקיצורי המקלדת, ועוד.

ל-foobar2000 יש אמנם ספרית מוזיקה פנימית, אך התוכנה בסיסית מאוד ואינה מציעה אפשרויות עיון מתקדמות כמו של אייטיונז או תוכנות דומות אחרות. במובן זה, היא תתאים למי שהתרגלו למודל השימוש בווינאמפ - אפשר לסדר את קובצי המוזיקה בתיקיות בכל דרך שרוצים, ולגרור אותם לתוך foobar2000 כדי להאזין להם.

גם foobar2000 תומכת בתוספים, אך אלו בעיקר מוסיפים תכונות טכניות - תמיכה בנגינה ובייצוא של פורמטים איזוטריים של קובצי מוזיקה, רכיבים שונים לממשק המודולרי, ועוד.

(להורדת foobar2000)

foobar2000. ווינאמפ למילניום השלישי foobar2000. ווינאמפ למילניום השלישי foobar2000. ווינאמפ למילניום השלישי

 

Xion: עיצוב עצמי

למי שמתגעגעים לווינאמפ דווקא בגלל שלל הסקינים המכוערים משנות התשעים, Xion יכולה לספק שעות של נוסטלגיה. היא נראית בדיוק כמו הגרסאות המוקדמות של ווינאמפ, עם אותה מערכת סטריאו אמורפית כמקור ההשראה לממשק, ומאגר הסקינים כולל עוד מאות אפשרויות אחרות, מוזרות לא פחות.

אבל ייחודה העיקרי של Xion הוא בקלות שבה אפשר ליצור עבורה סקינים חדשים. כל מה שצריך זה נסיון בסיסי ביותר בפוטושופ - Xion טוען סקינים ישירות מקובצי ה-PSD של פוטושופ, ולא צריך לקרוא הוראות מורכבות או להתעסק עם קובצי טקסט אינסופיים כדי לשנות את מראה התוכנה.

(להורדת Xion)

Xion. סקינים ללא ניסיון מוקדם Xion. סקינים ללא ניסיון מוקדם Xion. סקינים ללא ניסיון מוקדם

Billy: מצטיינת בפשטות

שלא כמו רוב נגני המדיה האחרים בסקירה, Billy מצטיין דווקא בהיעדר אפקטים מיוחדים ופיצ'רים מתקדמים. אין לו ספריית מוזיקה פנימית והוא לא יעזור לכם לנהל את קובצי המוזיקה שלכם. הוא גם אינו יודע להסתנכרן עם נגנים ניידים או להוריד מידע מהאינטרנט. אפשר לגרור אליו קבצים מסייר הקבצים או לבחור אלבומים שלמים מתוך תיקיה שהגדרתם מראש, והוא ינגן אותם. מגוון התכונות דומה לקומפקט דיסק משנות השמונים - אפשר לעבור בין שירים ברשימה, לעצור את הנגינה, לנגן בסדר אקראי או לחזור אוטומטי על הנגינה.

למרות פשטותו, יש ל-Billy כמה פיצ'רים שימושיים למדי. אפילו כשהנגן ממוזער ואתם משתמשים בתוכנה אחרת, אפשר להשתמש במקשים Scroll Lock ו-Pause - מקשים מיותרים בדרך כלל - כדי לשלוט בו. המקש Scroll Lock קופץ לשיר הבא, והמקש Pause משתיק את הנגינה, כשצריך לדבר בטלפון למשל.

כמו כן, כתחליף פשוט במיוחד לספריית מוזיקה, Billy כולל תפריט מועדפים. אפשר לשמור בו רשימות השמעה לשליפה מהירה מהתפריט - פתרון נוח למדי עבור מי שיש להם אוסף מוזיקה קטן או שמקשיבים בדרך כלל ללא יותר מחמישה או עשרה דיסקים שונים.

(להורדת Billy)

כתבות קשורות

קיצורי מקלדת שימושיים לאייטיונז

איך לסחוט את המיץ מאייטיונז

אייטיונז: איך להרכיב את רשימת השירים המושלמת

אייטיונז: התוספות הקטנות שעושות את כל ההבדל

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
ווינאמפ הישנה (הראשונה) והטובה
אני משתמש בווינאמפ עוד מ-96, מאז שג'סטין פרנקל הוציא אותה בגרסה 0.9. כלי פשוט שעושה את העבודה. במשך השנים הוא השתכלל מבחינת הפיצ'רים והמראה אבל נשאר עם אותו קוד מקור בסיסי, פשוט ומהיר. קיצורי מקלדת עם אוריינטציה פשוטה וטבעית. אפשר לשפר את ביצועי הווינאמפ ע"י כיול פרמטריפ מסויימים, אבל בדרך כלל אין ממש צורך. חברו כרטיס קול USB חיצוני, DAC איכותי, חיווט סביר, הגברה ורמקולים איכותיים וצאו לדרך. חשוב לזכור שאיכות הריפינג RIPPING חשובה אף יותר מהכלי המנגן. עדיף לבחור ב- VBR במצב של HQ. יום נפלא!
הנרי סטונד  |  22.04.10
לכל התגובות