אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עמק האלכוהול

עמק האלכוהול

בעמק האלה היו כרמים מצוינים עוד בימי התנ"ך. גם היום עושים ביקב המקומי יינות מעולים. חפשו את אחד מ־1,807 בקבוקי הפטיט סירה שלהם

14.03.2010, 10:42 | שלמה פפירבלט

ממצאים ארכיאולוגיים רבים מעמק האלה, למרגלות הרי יהודה, מצביעים כי תושביו, לפני ואחרי כיבוש הארץ על ידי יהושע בן נון, עסקו ביין. גתות רבות שנחשפו בסביבה מסמנות את מקום הכרמים העתיקים. כדי יין מהעמק אשר התגלו במקומות מרוחקים מראים כי מדובר היה ביינות איכותיים שיועדו גם ליצוא. אל הטרואר המוכח הזה הגיע יקב עמק האלה, העושה יינות אלגנטיים ומצטיינים מאז בציר 2002.

הכרמים שסביב יקב עמק האלה. כבר לפני 2000 שנה ייצרו כאן יין משובח ליצוא הכרמים שסביב יקב עמק האלה. כבר לפני 2000 שנה ייצרו כאן יין משובח ליצוא הכרמים שסביב יקב עמק האלה. כבר לפני 2000 שנה ייצרו כאן יין משובח ליצוא

סופרים כל בקבוק

היקב, השוכן בפאתי קיבוץ נתיב הל"ה, הגיע בתוך זמן קצר יחסית לייצור שנתי של כ־200 אלף בקבוקים (כ־40% מהם מיוצאים לארה"ב, קנדה, יפן ואירופה). היינן המלווה את היקב מאז הקמתו, דורון רב הון, שהתחנך בחבל בורגונייה בצרפת, מקפיד כי היינות ייעשו מענבי האזור, בין השאר מהחלקות של המושבים אדרת ונס הרים. בין עקרונות העבודה: בצירים ידניים, יישון בחביות עץ אלון והטבעת מספר סידורי על כל בקבוק.

בעתיד הקרוב יהפוך רב הון חלק מענבי השרדונה הטובים של היקב ליין מבעבע. בינתיים, טעמנו כמה מן היינות החדשים של היקב.

שרדונה 2008, צילום: יקיס קידרון שרדונה 2008 | צילום: יקיס קידרון שרדונה 2008, צילום: יקיס קידרון

שרדונה 2008. תענוג צרוף לחובבי הזן, שהיין הזה עשוי על טהרתו. כשני שלישים ממנו התבגרו במשך 11 חודשים בחביות עץ אלון, והשאר במכלי נירוסטה. התוצאה עשירה בניחוחות פרי נהדרים: אפרסק לבן, תפוח ירוק ועשב הלימון. אחרי כמה דקות בכוס פותח היין ארומה פראית של דבש דבורי בר. על החך היין מאוזן, מעודן, רענן, נוכח וטעים עד מאוד. מומלץ. פרטים: 89 שקל לבקבוק.

קברנה פרנק 2007. הפתעה בכוס. היין עשוי עם תוספות של 5% קברנה סוביניון ו־5% מרלו, והתיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 16 חודשים. בכוס הוא חושף צבע אדום נוצץ, ואל האף הוא משגר זר ארומות עשיר. על הלשון הוא בעל גוף, עושר ומלאות, מפתיע במורכבותו ומהדהד בטעמיו. מהטובים מסוגו בארץ. פרטים: 118 שקל לבקבוק.

סירה 2006, צילום: יקיס קידרון סירה 2006 | צילום: יקיס קידרון סירה 2006, צילום: יקיס קידרון

סירה 2006. יין הסירה הזני הראשון של היקב, העשוי עם תוספות זעירות של קברנה סוביניון ומרלו. הוא התיישן משך 16 חודשים בחביות עץ אלון. יש בו כרגע משהו פראי, עשיר, מרתק. הוא עתיד להתיישב ולהיות ליין אלגנטי ומכובד - אבל אני אוהב אותו כבר עכשיו. פרטים: 118 שקל לבקבוק.

פטיט סירה 2007. היין עשוי על טהרת הזן, ושהה 17 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הוא נעשה בעבודת יד, כדי שלא למצות את המרירות אשר בקליפתו העדינה. הוא מפגין בכוס גוון שחור/סגול מרשים, יש לו ניחוחות כובשים של פרי בשל ורמזי וניל טובים, ועל החך הוא מעניק תחושת עסיסיות טובה ומגע קטיפתי מלטף. יין קסום, שנעשו ממנו רק 1,807 בקבוקים. פרטים: 118 שקל לבקבוק.

תגיות