אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפת צ'ט רולט נחשפת; המשתמשים כבר לא כל כך אנונימיים

מפת צ'ט רולט נחשפת; המשתמשים כבר לא כל כך אנונימיים

מיליוני גולשים בעולם מכורים לצ'ט-רולט, שירות הווידיאו־צ'ט האקראי, שנחשב לדיסקרטי. אך כעת חושף אתר חדש את התמונות והמיקומים של המצ'וטטים

14.03.2010, 13:56 | עומר כביר

הביקורות ברחבי העולם הכניסה מותרת מגיל 16 ומעלה האתר הוקם בנובמבר 2009 על ידי אנדריי טרנובסקי, תלמיד תיכון בן 17 ממוסקבה. אחרי שזכה לסיקורים נרחבים בעיתונות ובטלוויזיה, הגיע השירות בפברואר השנה לכחצי מיליון מבקרים ביום עומר כבירלכתבה המלאה

זה כמה חודשים שאתר הוידיאו צ'ט-רולט ניהפך לסנסציית רשת. האתר, שמאפשר לגולשים לבצע שיחות וידיאו אקראיות עם זרים מרחבי העולם בלחיצת כפתור, זכה לעניין רב ולסיקורים נרחבים בכלי תקשורת, מקוונים ומסורתיים כאחד, ונודע בעיקר בגולשים הרבים שמנצלים את האנונימיות שמציעה הפלטפורמה כדי לחשוף את עצמם ולערוך שיחות פרובוקטיביות עם נשים.

חושפים ונחשפים

אתר חדש שעלה לאחרונה לרשת מאיים לשים קץ לאנונימיות שנהפכה לשם המשחק בצ'ט־רולט, ולחשוף פריטי מידע על משתמשיו. Chat Roulette Map מציג על גבי מפה את מיקומם המקורב ואת תמונות המסך של משתמשי האתר מתוך שיחות הווידיאו צ'ט שלהם. האתר מאפשר לנווט במפת העולם, המבוססת על כלי ה-API (פלטפורמה למפתחים חיצוניים) של גוגל מפות, לראות כמה גולשים התחברו לאזור ממיקום ולצפות בכרטיס אישי המציג את תמונת הגולש ואת כתובת ה־IP שלו - באמצעותה מאותר מיקומו המשוער של המשתמש בצ'ט-רולט.

תמונות מתוך צ תמונות מתוך צ'ט רולט ו-Chat Roulette Map. ניתן לאתר משתמשים גם מישראל תמונות מתוך צ

מפעיל האתר, שסירב לחשוף את זהותו האמיתית, הסביר ל"כלכליסט" כיצד עובד הליך איתור וזיהוי הגולשים. "התוכנה שלנו מתחברות רנדומלית למשתמשים שונים בצ'ט-רולט", הוא אמר. "בניגוד לאמונה הרווחת, השירות לא אנונימי לחלוטין אלא מסתמך על שרתי Adobe Stratus כדי ליצור קשר P2P בין הגולשים. מכיוון שנוצר קשר ישיר, כל צד יכול לראות בקלות את כתובת ה-IP של הצד השני. משנוצר חיבור, האפליקציה שפיתחנו שומרת את תמונת המשתמש איתו נוצר הקשר, לוקחת את כתובת ה-IP שלו ומריצה אותה דרך שירות שמאפשר לזהות את מיקומה. המידע שמתקבל משמש ליצירת המפה".

כתובת לא מדויקת

עם זאת, השימוש בכתובות IP אינו מאפשר זיהוי מיקום מדויק. פעמים רבות הכתובת המאותרת אינה של המשתמש עצמו אלא של ספק האינטרנט שלו. אך במקרים מסוימים, למשל בעת התחברות מאוניברסיטאות, ניתן לאתר את המוסד שממנו בוצע החיבור.

במקרה של מוסד אחד ניתן אף לאתר את שמות המשתמשים. לדברי מפעיל האתר, כתובות ה-IP של אוניברסיטת מיין בארה"ב כוללות בתוכן גם את שמות המשתמש של הסטודנטים, המורכבים משמם האמיתי. בעקבות זאת, וכן בעקבות מקרים אחרים שבהן כללו הכתובות מידע שמאפשר לזהות משתמשים, הוחלט שלא להציג את כתובת ה-IP של הגולשים באתר, אלא רק את תמונתם ואת המיקום שזוהה.

נוסף על כך, המידע שמופיע בצ'ט-רולט מאפ אינו מתעדכן בזמן אמת. "המידע מתעדכן מדי יום-יומיים, אבל לפעמים יש תמונות ישנות יותר. כמו כן, לפעמים אתר צ'ט-רולט עצמו אינו מתפקד מסיבה כלשהי ואנחנו פשוט מוותרים ולא מנסים לאסוף מידע", אמר מפעיל האתר.

למרות המגבלות הללו, אפשר רק לקוות שהפגיעה באנונימיות היחסית שעליה מבוסס צ'ט-רולט, תהווה גורם מרתיע עבור גולשים המנצלים את השירות לצורך חשיפה פרובוקטיבית. כך, אולי, האתר יוכל לחזור לנקודת ההתחלה, שבה גולשים יכלו לנהל שיחות ענייניות עם אנשים זרים מכל העולם.

תגיות