אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": הכנסת צפויה לאשר תוספת שכר לח"כים צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי ל"כלכליסט": הכנסת צפויה לאשר תוספת שכר לח"כים

ועדת הכנסת פנתה ליו"ר הוועדה הציבורית לקביעת שכר חבריה וביקשה חוות דעת על מתן פיצוי לשכרם. גם הסתייגותו לא צפויה למנוע את התוספת

15.03.2010, 06:58 | תומר אביטל

ועדת הכנסת פנתה לוועדה הציבורית לקביעת שכר הח"כים וביקשה ממנה לחוות את דעתה על מתן פיצוי שכר לח"כים לאחר שהוא הוקפא במשבר, כך נודע ל"כלכליסט". גורם בכנסת אמר ל"כלכליסט" כי הכנסת תתבקש לדון בבקשת הח"כים אחרי הפגרה, כלומר בסוף אפריל, והיא צפויה לאשר אותה.

שכר חברי הכנסת עולה מדי שנה בהתאם לעליית השכר הממוצע במשק. ב־2008 עלה מדד זה בשיעור של כ־3.3%, אולם הכנסת החליטה להקפיא את עדכון השכר בשנה זו בעקבות המשבר הכלכלי. לפני כחודש דרשו השופטים, ששכרם מתעדכן בדומה לשכר הח"כים, פיצוי על ההקפאה שממנה סבלו ב־2008. לאחר דיונים סוערים אישרה ועדת הכספים מתווה של פשרה שלפיו יעודכן שכר השופטים בשיעור השקול לחצי מהעדכון המבוקש, כלומר ב־1.65%, במקום 3.3%. נוסף על כך יעלה השכר במדרגה נוספת של 1.65% בתחילת 2011.

חברי הכנסת מבקשים כעת פיצוי זהה, בשתי פעימות. פיצוי ראשון, בשיעור של 1.65%, שיינתן לאחר הפגרה ויסתכם בתוספת של כ־500 שקל לשכר הברוטו. הפיצוי השני, גם הוא בשיעור של 1.65%, יתווסף לשכר בינואר 2011. בחודש זה הח"כים יקבלו, בלי קשר, תוספת שכר בגובה עליית השכר הממוצע במשק.

לשם כך הזדרזה הכנסת לפנות ליו"ר הוועדה הציבורית לקביעת שכר ותשלומים לחברי הכנסת, פרופ' ראובן גרונאו, וביקשה ממנו למסור את המלצתו בעניין. פרופ' גרונאו אישר את הדברים ל"כלכליסט" ואמר כי "זה אכן נושא חשוב שאותו אני בוחן בימים אלו, ויש לי כל הפגרה (שמתחילה מחרתיים ונמשכת כחודש - ת"א) כדי להחליט". יצוין כי גם אם פרופ' גרונאו יסתייג מכך, כלל לא בטוח שהכנסת תפעל לפי המלצתו. בשנים האחרונות התעלמה הכנסת משלוש המלצות שסיפקה הוועדה בראשותו.

לדברי הגורם בכנסת, "לא ניתן לבטל הקפאת שכר למגזר אחד, ולא לשני. מה שמבקשים חברי הכנסת זה הליך כמעט פורמלי והוא יאושר לאחר הפגרה".

שדרוג שכרם של הח"כים ייצור תגובת שרשרת שתעלה לקופת המדינה בסופו של דבר כ־3.5 מיליון שקל בשנה. לשכרם של הח"כים צמודים עובדי ציבור נוספים, בהם נשיא המדינה, וגם שיעור הקצבה שממנה נהנים הח"כים לשעבר.

 

חבר כנסת מרוויח כיום כ־33.5 אלף שקל ברוטו בחודש. לאחר אישור ההסדר על ידי ועדת הכספים צפוי שכרם לעלות בתחילה ל־34 אלף שקל, ובתחילת 2011 להגיע לכ־34.5 אלף שקל.

תגיות

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

49.
תתפלאו
בתור אחד שמכיר אישית ח"כ שכנראה שרובכם הגדול לא שמע עליו: הוא כמעט ולא נמצא בבית, הוא יוצא מוקדם מאוד בבוקר וחוזר בשעות הערב המאוחרות, בקושי רואה את משפחתו וילדיו, ובזמן הזה הוא עובד קשה מאוד, זה נורא קל להגיד שהם לא עושים כלום במיוחד כשהרושם הזה בא מהתקשורת בלבד. אם תשוו בין שכר הח"כים בארץ למדינות מערביות מתוקנות תראו שיש הפרשים גדולים(לרעת חברי הכנסת), אנשים שמייצגים את המדינה צריכים להיות ייצוגיים, וכן בשביל זה צריך משכורת גבוהה, ו 18 אלף נטו זה לא כזה בשמיים לנבחר ציבור. מי שלא יושב במליאה כל הזמן לא אומר שהוא לא עובד, כנראה שיש לו דברים יותר חשובים! זה שיש הרבה עוולות במדינה והרבה אםפליות שכר לא אומר שצריכות להיות עוד, צריך לטפל בכולם, מה לעשות שהעיניין הזה הוא יותר קל לטיפול...
דברים שרואים מכאן... , ירושלים  |  15.03.10
46.
מעניין
אני הצעתי דווקא קיצוץ גורף של כחמישים אחוז בשכר ובתנאי כל הבכירים בפקידים הניהוליים בשירות הציבורי. לא מגיע לאף משרת ציבור פרס על כשלונותיו. יוציאו את המדינה מהבוץ שהכניסו אותה אליו - אז נשקול להעניק להם תמריץ. מה פתאום תמריצים על כשלונות? קיצוף גורף גם יסייע להוריד את הגאוותנות, שהרי ההיבריס היא שורש כל רע.
ה_שגריר  |  15.03.10
לכל התגובות