אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר להתנגדויות: השטח של טירה יגדל בכ-10,000 דונם צילום: עמית שעל

אושר להתנגדויות: השטח של טירה יגדל בכ-10,000 דונם

ועדת המשנה הארצית לתכנון ובנייה אישרה את תוכנית המתאר של העיר. בין המתנגדים - היישובים היהודים הסמוכים, כפר הס ורמת הכובש

16.03.2010, 19:16 | שירלי ששון-עזר
ועדת המשנה הארצית לתכנון ובנייה (הולנת"ע) אישרה להתנגדויות את תוכנית המתאר לעיר טירה. התוכנית שאושרה להפקדה מתוכננת לגידול האוכלוסייה מ-22 אלף תושבים ל-65 אלף תושבים בעתיד והגדלת שטח העיר בכ-10 אלף דונם. את התוכנית קידם מנהל התכנון במשרד הפנים במסגרת פרויקט התכנון המתארי במגזר הערבי.

במהלך הדיון בוועדה עלו חילוקי דעות מצד נציגי הישובים הסמוכים, כפר הס ורמת הכובש. על רקע חילוקי הדעות הדגישה הוועדה את הצורך לבחון בתקופת ההפקדה את החריגה לשטחי המועצות הסמוכות לפני אישור התוכנית.

ראש עיריית טירה, עאבד אל חי מאמון, הדגיש במהלך הדיון בוועדה כי מטרת התוכנית להגדיר את מדיניות התכנון ולהסדיר את המשך פיתוח היישוב לטווח ארוך עד לשנת היעד 2030, ולספק מענה לצרכי פיתוח בתחומים הבאים: הוספת שטחי מגורים, תעסוקה, הקצאת קרקע לצרכי ציבור ושטחים פתוחים, יצירת מערך תנועה שמשתלב במערך דרכים אזורי והתמודדות עם בנייה בלתי חוקית שנעשית בתחום העיר.

"פועלים להסדרת הבנייה הבלתי חוקית"

אל חי מאמון מסר היום ל"כלכליסט", כי הוא מאמין שלאחר הדיון השכנים של טירה הפנימו כי בסופו של דבר תוכנית המתאר של טירה משרתת את האינטרס המשותף של כל היישובים שמסביבה. "כשנבחרתי לראשות העיר הם העלו טענות שיש בנייה לא חוקית בטירה, פתיחת בתי עסק לא חוקיים ופגיעה באיכות הסביבה. אנחנו פועלים בעירייה להסדיר את כל הנושאים האלה.

"יש היום 450 כתבי אישום שהעירייה הגישה נגד מי שעובר על החוק ואנחנו ממשיכים בנושא הזה בלי פשרות. מצד שני, המסר שאנחנו רוצים להעביר הוא שבלי תוכנית מסודרת לא ניתן יהיה לפתור את העניין הזה כמו שצריך. טירה צריכה אזור תעשייה ומסחר מסודר ומנוף להתקדמות הכלכלית שלה. בסופו של דבר, מה שיהיה טוב לטירה יהיה טוב גם לשכנים בדרום השרון ולב השרון".

ראש העיר הוסיף כי טירה הופכת להיות עיר שקולטת ערבים ישראלים מכל קצוות הארץ וזאת בגלל הפוטנציאל הכלכלי שלה והקרבה למרכז הארץ: "אנחנו מושכים לכאן אוכלוסיה מצפון הארץ ומדרום הארץ וגם עסקים שונים כמו מוסכים, מחסנים לוגיסטיים, חנויות למוצרי חשמל, ביגוד, הנעלה, בתי קפה ומסעדות. אלפי אנשים מבקרים כאן ביום שבת וגם באמצע השבוע ואנחנו מקווים שנקבל תמיכה ועזרה כדי שההתפתחות הזו תקרה באופן מסודר".

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
וכך אמר לי היום בעל עסק בטירה.....
לנו, הוא אמר, הערבים, יש סבלנות, לא כמוכם היהודים. את מה ששייך לנו, אנחנו נקבל גם אם יעברו 100 שנה. אנחנו מכירים את היהודים. מספיק פוליטיקאי אחד מלוכלך, שנבטיח לו את הקול שלנו, כדי שימכור את אמא שלו או כל דבר בשביל הכיסא שלו. אנחנו מצאנו את הפוליטקאים היהודים שיסדרו לנו את האדמה ונבטיח להם את הקול שלנו. הכי חשוב, הוא הוסיף, לנו זה לא עולה שקל...... אני לא כועס עליו. הוא מדבר דוגרי ולעניין. אני כועס על הפוליטיקאים וראשי המדינה, שמוכנים לסחור במשאב היקר ביותר שיש לנו, הנדיר ביותר - הקרקע והכל כדי להקים עיר שלמה צמודת קרקע לערבים במרכז הארץ. האם אנחנו מתאבדים ? האם זה אתנן לאמריקאים לאישור הבניה בירושלים ?? והכי חשוב.... מי במנהל מקרקעי ישראל סידר לעצמו פנסיה חלומית מההסדר המופרך הזה ??
חיים , מושב בשרון  |  17.03.10
לכל התגובות