אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה"צל" של אלי ארוך התפשר עם כלל פיננסים: יקבל 14 מיליון שקל במקום 21 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

ה"צל" של אלי ארוך התפשר עם כלל פיננסים: יקבל 14 מיליון שקל במקום 21 מיליון שקל

דוד שילוח אמור היה לקבל את הכסף תמורת מסמכים שהעביר לכלל פיננסים, בהליך ביטול פסק הבוררות שהעניק לאלי ארוך 95 מיליון שקל.

17.03.2010, 14:58 | ענת רואה

דוד שילוח, שכונה ה"צל" בפרשת אלי ארוך, הגיע לסיכום עם כלל פיננסים שלפיו יקבל 14.2 מיליון שקל, ולא 21 מיליון שקל כפי שנחתם בהסכם המקורי עימו. 2 מיליון שקלים נוספים תשלם כלל פיננסים לעורכי דינו של שילוח, שלומית ארליך וששי גז.

ההסכם בין כלל פיננסים לשילוח נחתם בעקבות הפסד של כלל פיננסים בהליך בוררות שהתקיים בינה לבין אלי ארוך, במסגרתו נפסק לטובת ארוך בפברואר 2006 סך של 95 מיליון שקל. כלל פיננסים הגישה בקשה לביטול פסק הבוררות, ובשלב מסוים חתמה על הסכם עם שילוח שתשלם לו 21 מיליון שקל אם יצליח לסייע לה לבטל את פסק הבוררות. בין היתר העביר שילוח מסמכים שונים לכלל פיננסים והעיד שמסמכים שהציג ארוך היו מזויפים.

לאחר ביטול פסק הבוררות הוגש כתב אישום נגד ארוך ושילוח בגין זיוף מסמכים, ובאותו שלב החלה כלל פיננסים להעלות טענות לפיהן היא אינה צריכה לעמוד בהסכם מול שילוח, שכן זה הואשם בזיוף מסמכים בעצמו, בניגוד למה שהצהיר בפניה. לכן, מבחינתו של שילוח מדובר בהסכם פשרה מוצלח, שכן הוא מקבל את רוב הסכום עליו סוכם.

לאחר ניכוי התשלום לעורכי הדין עומד הרווח של כלל פיננסים, לעומת ההסכם המקורי, על כ-7 מיליון שקל. כלל פיננסים מיוצגת בהליכים באמצעות עו"ד גד טיכו ממשרד כספי.

עו"ד שלומית ארליך, המייצגת את דוד שילוח, מסרה בתגובה: "ההסכם אשר נחתם בין הצדדים מעיד כי חברת כלל שוכנעה בכך ששילוח לא היה שותף למעשה הזיוף. היות וכלל הכירה בסכנה שהיתה צפויה לשילוח בעקבות מעשהו ונשאה בהוצאות האבטחה של שילוח, נאות שילוח להפחית מהסכום המגיע לו בגין עלויות האבטחה הגבוהות.

הסכם זה הינו נדבך נוסף בדרך להכרה הציבורית בחשיבות תרומתו של דוד שילוח לתיק זה ובצדקת טענותיו לאורך כל הדרך".

תגיות