אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיתוח של MIT יאפשר ליצור שבבים מתבניות מולקולריות צילום: shutterstock

פיתוח של MIT יאפשר ליצור שבבים מתבניות מולקולריות

טכניקה חדשנית שפיתחו מדענים מתחום הננו-טכנולוגיה תאפשר לייצר מעבדים זעירים במיוחד באמצעות שפיכת חומרים מיוחדים לתוך תבניות, במקום חיתוך של השבב מתוך החומר השלם

17.03.2010, 17:34 | אבנר קשתן
תעשיית המעבדים מסתמכת על טכניקות מזעור הולכות ומתקדמות של השבבים כדי להמשיך ולשפר את ביצועי המחשבים, אך אמצעי היצור של מעגלים מודפסים נהיים מורכבים ויקרים יותר. מדענים ב-MIT מנסים כעת לפתור את הבעיה בכיוון אחר, ולייצר תבניות מולקולריות שסביבן יוכלו חומרים מיוחדים להתגבש בעצמן לצורות הנדרשות, ללא שימוש בכלים חיצוניים לחיתוך השבבים.

הטכניקה החדשה פותחה על ידי פרופ' קרוליין מוס ופרופ' קארל ברגרן מהמחלקה להנדסת חומרים במכון הטכנולוגי, והיא מסתמכת על חריטת סימונים מיוחדים על תשתית הסיליקון באמצעות חרט-אלקטרונים. על התבניות מוצבים שני פולימרים מיוחדים אשר האינטראקציה הכימית ביניהם גורמת להם להסתדר על פי התבניות ולהתקשות לחומר הדומה לזכוכית בממדים זעירים בהרבה ממה שניתן להשיג בטכניקות הקיימות כיום, המסתמכות על חריטה (etching) באמצעים אופטיים או פיזיים.

הטכניקה התפרסמה בגיליון האחרון של המגזין המדעי הנחשב Nature Nanotechnology. הפיתוח עדיין רחוק מלספק מענה מסחרי לשוק המעבדים, אבל הוא מעיד על כיווני המחקר הרבים שמנסים לעקוף את המגבלות של שיטות הייצור הנוכחיות, אשר נהיות יקרות יותר יותר. נוסף למחקר זה בתחום הכימיה והנדסת החומרים, עובדים מדענים מ-IBM על טכניקה מקבילה בתחום הביוכימיה, של שימוש בתאי DNA אורגניים המתוכנתים לקפל את עצמם לצורות גאומטריות שונות.

תגיות