אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - בראק קפיטל: שמעון ויינטרוב ורוני יצחקי מפרידים כוחות צילום: דוד סרנוב

בלעדי ל"כלכליסט" - בראק קפיטל: שמעון ויינטרוב ורוני יצחקי מפרידים כוחות

יצחקי עזב לאחרונה את בראק קפיטל, ככל הנראה על רקע התקררות ביחסיו האישיים עם שותפו ויינטרוב. החברה גייסה לאחרונה מאות מיליוני שקלים משורת משקיעים, ובראשם דני טוקטלי שהשקיע 20 מיליון דולר

22.03.2010, 07:08 | גולן חזני

אחת השותפויות הוותיקות ביותר בעולם העסקים הישראלי מתפרקת. ל"כלכליסט" נודע כי 14 שנה לאחר שנכנס כשותף לבראק קפיטל, נפרד רוני יצחקי משותפו שמעון ויינטרוב. תהליך הפרידה היה מורכב וארך כמה חודשים, אך בסופו של דבר נפרדו עסקיהם.

השותפות בין ויינטרוב ליצחקי לא היתה רק בבראק קפיטל. ויינטרוב השקיע בכמה חברות של יצחקי, בהן שדות החיטה במוסקבה ויצחקי מחסנים. הפרידה ביניהם היא טוטלית ולשניים כעת לא נשאר דבר במשותף.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי בראק קפיטל, על כל החברות־הבנות שלה, גייסה לאחרונה מאות מיליוני שקלים משורה של משקיעים. המשקיע הגדול ביותר מכולם הוא איש העסקים דני טוקטלי, שהשקיע 20 מיליון דולר בחברה.

בראק קפיטל נוסדה ב־1992 על ידי ויינטרוב ואיש העסקים רונן פלד, וכוללת שרשרת של חברות ושותפויות פרטיות. יותר ממחצית הפעילות של בראק קפיטל היא בתחום הנדל"ן, כשהחברה מתמקדת בעיקר בלונדון ובארה"ב. לפני כשנתיים החל יצחקי להקטין את מעורבותו ברמת הניהול בבראק קפיטל. ויינטרוב היה במשך יותר מעשר שנים חבר טוב של יצחקי, וההערכות הן כי התקררות היחסים ברמה האישית היא שהובילה לפרידה. ההתקררות החלה על רקע השקעה בשני פרויקטים בניו יורק. עם זאת, עד היום הם נמנעים מלהתבטא בפומבי בעניין ושומרים על שתיקה.

בראק קפיטל היתה בורסאית עד 2005, עת נמחקה מהמסחר בבורסה בתל אביב. עם זאת, הקשר שלה עם שוק ההון נשמר בשל איגרות חוב שהנפיקה למוסדיים בהנפקה פרטית. לפני כחודש החליטה חברת הדירוג מעלות לחתוך את דירוג האיגרות של בראק קפיטל בחמש דרגות מרמה של -A לרמה של BB. ויינטרוב יצא נגד המהלך.

דני טוקטלי, המשקיע הגדול ביותר בבראק קפיטל, השקיע בתחום הנדל"ן. טוקטלי איננו מרבה להיחשף, בדיוק כמו יצחקי וויינטרוב, חברו הטוב. משפחתו של טוקטלי היתה הבעלים של חברת הביטוח אריה, היום חלק מכלל ביטוח. טוקטלי עצמו התחיל את חייו המקצועיים בבתי השקעות בארה"ב, ושם צבר את הונו האישי הראשוני. בישראל הוא ביצע עם קרן ההשקעות מאגנום (כיום מאגמה) השקעה מוצלחת במניות DSPG: בתחילת 1999 הם רכשו 15% ממניותיה תמורת 35 מיליון דולר ושנה אחר כך מכרו אותן ב־130 מיליון דולר.

"אני שמח לחבור לחברה שהאנשים בה הם אנשים מדהימים, מהימנים וישרים", אמר אתמול (א') טוקטלי ל"כלכליסט". ויינטרוב סירב להגיב. את תגובתו של יצחקי לא ניתן היה להשיג.

תגיות