אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביטול פסק הדין שהורה לחיים צוף להעביר את השליטה בישראמקו לקווי אשראי - ידון מחדש

ביטול פסק הדין שהורה לחיים צוף להעביר את השליטה בישראמקו לקווי אשראי - ידון מחדש

בכך הפך בית המשפט את החלטתו הקודמת שלא להעביר את המניות. עורך דינו של צוף: "הוא מעולם לא קיבל את כתב התביעה"

22.03.2010, 14:44 | סיון איזסקו

בית המשפט המחוזי בתל אביב החזיר היום (ב') בדיון בביטול פסק הדין שהורה לחיים צוף להעביר את מניותיו בחברת י.ח.ק השולטת בקבוצת אקויטלהשולטת בקבוצת ישראמקואל השופט אבי זמיר. לדברי עו"ד יצחק מירון המשמש כמפרק של חברת קווי אשראי "המשמעות היא כי פסק הדין שניתן כנגד חיים צוף בחודש יולי האחרון לפיו עליו להעביר את מניותיו בחברת י.ח.ק אל קופת הנושים של חברת קווי אשראי, עומד בעינו".

מנגד עו"ד זהר לנדה המייצג את חיים צוף אמר ל"כלכליסט" כי מדובר בהחלטה פרוצדורלית בלבד וכי "ביהמ"ש קבע כי הדיון בעניין המצאת כתב התביעה ישוב ויתברר בפני השופט זמיר ולא מעבר לכך".

המפרקים שמונו לחברת קווי אשראי הגישו בשנת 2004 את התביעה נגד יובל רן, קובי מימון, חיים צוף, הוד גיל ואחרים בטענה כי פעולותיהם, ובייחוד מכירת מניות קבוצת יואל במחיר נמוך משוויה הריאלי, הובילו לקריסתה של קווי אשראי.

המפרקים, עו"ד יצחק מירון ורו"ח חיים רבינוביץ', טענו כי מסרו את כתב התביעה לחיים צוף וזה לא הגיש מצידו כתב הגנה. בהעדר כתב הגנה, בימה"ש פסק לטובת המפרקים, במעמד צד אחד. בעקבות פסיקה זו טען צוף כי כתב התביעה מעולם לא נמסר לו וכי בכל מקרה המצאת כתב התביעה היתה צריכה להתבצע כדין במקום מגוריו בהולנד ועל כן טען כי יש לבטל את פסק הדין נגדו. ביהמ"ש קיבל את טענות צוף כי לא קיבל מעולם את כתב התביעה ועל סמך זה ביטל את פסק הדין שהורה לו להעביר את מניותיו לידי המפרקים וכן ביהמ"ש הורה על המפרקים לבצע המצאה כדין של כתב התביעה.

המפרקים של חברת קווי אשראי טענו בערעור שהגישו לביהמ"ש בחודש פברואר כי "מסרו גם מסרו" את כתב התביעה באופן אישי לידיו של חיים צוף ועל כן יש לבטל את ביטול פסק הדין שכאמור ניתן במעמד צד אחד.

המפרקים טענו בפני בית המשפט כי ב-13 במאי 2007, לאחר ארבעה ימי תצפיות על בית הוריו של צוף בפתח תקווה, הבחינו חוקרים פרטיים שנשכרו על ידי המפרקים, ברכבו של צוף חונה בחניית הבניין ברחוב הפרוצים בפתח תקווה שזו הכתובת הרשומה של חיים צוף במשרד הפנים אולם בפועל מתגוררים בדירה הוריו של צוף. אחד החוקרים ניגש לדירת הוריו ומסרו לאביו יוסף צוף את כתב התביעה, אולם האב השליך את כתב התביעה במורד חדר המדרגות. עוד נטען, כי החוקר העמיד פנים כאילו הסתלק אולם נותר במקום והוא הבחין כי חיים צוף ואביו אספו את המסמכים ונכנסו עימם אל הרכב של צוף.

השופטת צ'רניאק: "היתה מסירה כדין"

מעבר לכך המפרקים טענו בפני בית המשפט כי מתמחה של המשרד הגיע למשרדי החברה בפתח תקווה וביקש לבצע מסירה אישית לחיים צוף. לטענת המפרקים, המזכירה במקום הודיעה שחיים צוף באמצע ישיבה. לטענתם המזכירה לקחה את המעטפה לחדר צדדי וכשחזרה כעבור מספר דקות שינתה את גרסתה וטענה כי חיים צוף בחו"ל וסירבה לחתום על קבלת המסמך.

עוד טוענים המפרקים כי חוקר פרטי שהגיע אף הוא מטעמם למשרדי החברה בפתח תקווה וביקש למסור את כתב התביעה לחיים צוף הופנה לקובי מימון שסירב כי החוקר ישאיר במקום את כתב התביעה.

בנוסף לפעולות אלו המפרקים טוענים כי בהתאם להחלטת ביהמ"ש הם אף ביצעו תחליף המצאה בדרך של פרסום דבר הגשת התביעה נגד צוף בעיתון יומי בהולנד.

עוד טענו המפרקים של קווי אשראי כי "אין מחלוקת (והנתבע אף הודה בכך) כי בינתיים הוא קיבל את התביעה, עיין בה, וגם הגיב עליה לגופו של עניין".

בהחלטתה כתבה השופטת צ'רניאק כי "לא היה מקום לטעמי לומר שלא נעשתה מסירה כדין שכן תכלית ההמצאה מולאה".

אולם לאור המחלוקת בסוגיה האם בוצעה המצאת כתב התביעה כדין החזירה אתמול השופטת עפרה צר'ניאק את הדיון בביטול פסק הדין והורתה לצדדים לשוב ולברר סוגית מסירת כתב התביעה אצל השופט זמיר.

עו"ד זהר לנדה ממשרד ברנע ושות' אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "כתב התביעה מעולם לא נמסר לחיים צוף".

תגיות